tisdag 26 juli 2011

Rötmånad

Till frukost idag fick vi mindre torrisar än vanligt, så att magen fortfarande var sugen. Det var förstås inte bra, och vi tänkte jama ut matte efter noter, när vi märkte att hon skramlade med en konservburk. På något sätt känner man alltid igen skramlet av en tonfiskburk, och när hon sedan plockade fram våra speciella tallrikar så var lyckan total. Tonfisk är så mumsigt!


Det är bara en sak som är dumt, och det är att matte har så konstigt ögonmått. Det har nog aldrig hänt, att våra tallrikar blir helt täckta av tonfisk. Det sticker liksom ut en massa tallrik överallt, och istället blir det tonfisk kvar i burken.  Det hade väl varit bättre om matte delat ut all tonfisk på en gång?


Resten av tonfisken, som vi brukar bli ganska intresserad av när våra alldeles för små portioner tagit slut, lägger matte över i en plastburk och ställer in i kylen. Pfft! Kan aldrig vara bra att göra så. Tänk om tonfisken hinner bli dålig? Vilket slöseri det vore. Bättre att äta upp allt på en gång, så här  i rötmånaden.


Isak: Är du riktigt säker på att du ska ställa undan tonfisken? Kanske bäst att äta upp den på en gång, i alla fall.

11 kommentarer:

 1. Men SJÄLVKLART liksom !
  Sådär beter sig Matte här hemma också.
  Mutter

  SvaraRadera
 2. Tänk att ALLA mattar gör lika, vår med *mutter*
  Har de läst samma bok???

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 3. Håller med isak... säkrast att mumsa på när det är färskt ;) men mattar tänker ju så knasigt :P

  *nosbuff*

  SvaraRadera
 4. Det där är ett typiskt matte och - husse-beteende verkar det som. Alltid får man för små portioner vilket gör att det blir massor över i burken som kanske blir dåligt, precis som ni jamar.

  SvaraRadera
 5. Det där är faktiskt husse bra på!
  För vet att han glömmer bort det och att det blir dåligt.
  Att vi sedan inte äter upp allt är en annan femma.
  /M&M

  SvaraRadera
 6. Det är ALLTID bäst att äta upp allt godis på en gång. Det magen har, det har den.

  SvaraRadera
 7. Vi håller med, varför snåla! Det gör inget om vi får varje dag ändå ;-) Nosbuff

  SvaraRadera
 8. *Hmjfrr*......
  /Jam & Kram!

  SvaraRadera
 9. Det är inte roligt när tallriken sticker ut för mycket under maten! .. och när det gäller tonfisk har vi läst att det är rötmånad året om. Man ska ALDRIG lämna tonfisk kvar i burken. Sådeså

  SvaraRadera
 10. Här kommer en till som INTE begriper varför 2-benta är så snåla med godsaker ????
  Jamar med er att det ju är bäst att äta upp allt på en gång nu när det är rötmånad !!!!

  SvaraRadera
 11. nej, spara tonfisk, det kan aldrig vara nyttigt. Den skall serveras färsk, direkt ur burken. uhmmm öhh... ja. (tycker nog att det där låter knostigt, men...) Så är det!

  Men, varför skall en student få blomsterkvast? Kan studenten inte få en av kvastarna i skåpet istället så får ni blomstergottiset? Människor kan inte uppskatta blommor efter förtjänst. Eller är studenten en katt? En beteendevetarkatt, som skall lära sig det märkliga människobeteendet?

  nosgos å allt det bästaste
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera