torsdag 14 juli 2011

Vässar klorna

Ibland känner vi, matte och missar, att vi blir riktigt folkilskna. När man läser om vad kissarna på olika katthem varit med om, eller otäcka artiklar om folk som är dumma mot katter. 


Alldeles nyss kikade vi in hos Katterna i Bie och deras hussefar. Där läste vi om någon knasboll som dumpat en kattmamma med små, små kattungar utanför hussefars dotters hem. *fräser* Så småningom kommer dessa missar att behöva egna hem och människor, skriver hussefar. 


Kanske kan vi bloggmissar hjälpas åt att sprida informationen om att dessa kissar söker en människa att adoptera? Ingen katt (eller annat djur) borde någonsin behöva vara med om att bli utslängd och frånåkt. Vi vässar klorna, ifall vi någonsin skulle råka stöta på knasbollen som gjorde det.

12 kommentarer:

 1. Man upphör aldrig att förvånas över dessa illdåd som begås mot värnlösa djur. Och vi vill varken höra talas eller jamas om att folk inte "förstår", eller att de är "okunniga". Nej, i stället vill vi hyra in en massa Hulken-typer (fast snälla) som skrämmer vettet ur dessa typer så att de inte vågar bete sig illa mer. Det låter kanske brutalt men vi börjar få nog nu. Har ni läst om den stora hunden som helt oprovocerat bet ihjäl en liten yorkie?
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1511123/--Den-skulle-bara-doda-.html
  Ingen matte eller husse fanns i närheten, och de kom förstås undan.
  Grrr! Och morr och fräs!
  Men kramar och tassklappar till er förstås!

  SvaraRadera
 2. Sambo och Roxy14 juli 2011 22:22

  Vi kommer att VÄGRA kloklippning ett tag framöver så att vi är beredda om-ifall någon knasboll kommer i vår närhet! Sådeså!!
  Nosbuffar till er

  SvaraRadera
 3. Jam jisses att man ALDRIG slutar att förvånas över hur dumma 2-benta är = GRRR !!!
  Tur att det finns många snilla 2-benta som tar väl hand om oss också :)
  Fick mail från Hussefar i Bie innan idag och har lagt upp det på min fb-sida.

  SvaraRadera
 4. Instämmer med Sabo och Roxy - det går ju inte an att inte ha klor om man träffar på såna skurkan!!! *morrar och fräser, utifall skurkarna finns i närheten

  SvaraRadera
 5. Jamar som er andra
  GRRRR
  Man slutar aldrig att förvånas över hur en del tvåbeningar betér sig grymt ILLA mot värnlösa djur :(:(
  *GRÅTER*
  Såg detta oxå hos Biekatterna

  Tass

  SvaraRadera
 6. Vi håller med er andra också... GRRRR...
  Vi blir så ledsna och arga över okänsliga idioter som inte fattar att djur har känslor och mår dåligt av att plötsligt bli utkastade.
  Vi borde ha en lika omfattande "djurpolis" som till exempel Englands RSPCA.
  Dom är välutbildade och KAN djur, de placerar om djuren och ställer upp i domstolen för att ägare som missköter sina djur verkligen blir fällda!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 7. Usch, vilka ansvarslösa tvåbeningar. Man upphör aldrig att förvånas.

  SvaraRadera
 8. Jamar mé & blir både arg,ledsen,besviken & våra ♥ brister...

  SvaraRadera
 9. Jag förstår inte hur man kan släppa ifrån sig kattungar... de är ju så söta att man nästan dör av att bara titta på dem! Eller, ja, förstår gör jag väl, eftersom det händer.
  Har sett så många fina foton på kattungar på sistone... men det var längesedan jag fick hålla i en :(
  Jag hoppas de hittar bra hem! Själv har jag redan en katt, och han är sjukligt avundsjuk av sig, speciellt när det gäller andra katter.

  SvaraRadera
 10. Elaka människor som gör sådant borde få träffa Sixten när han är i sin svarta sida som Matte kallar den. Då är han ursinning och flyger på allt som rör sig, kankse skulle lära dem en läxa då. Hoppas de fina kattungarna och deras mamma får egna kärleksfulla hem snart.

  SvaraRadera
 11. Jag är rädd att ni behöver hålla alla klor vässade en bra tid framöver. På vårt katthem (Södertälje) får vi samtal varenda dag om kissar som blivit övergivna. Vi förstår inte hur det står till i huvet på människor som ens kan komma på tanken att överge sitt djur.

  SvaraRadera
 12. Våra tvåbenta har något slags ordspråk "håll grytan kokande".
  Jag jamar "håll klorna vässade" *morrar*

  SvaraRadera