söndag 28 augusti 2011

Mus-i-kanten

Här ser ni en totalt avspänd, oskyldig kille! Det ser väl vem som helst, att Rasmus inte gjort annat än bara legat och kopplat av? Ändå påstår matte, att det är lillmissens fel att hon inte kunnat sova ordentligt.


Rasmus: Vadå inte kunnat sova? Hur menar du nu?


 När skräpkammaren till slut öppnades för allmänheten, eller i alla fall hemmets kissar, så måste förstås allt undersökas ytterst noggrant. Det var ju så länge sedan, som vi fått vara där inne. En spännande sak var den stora spegeln som stod lutad mot väggen. Särskilt Rasmus var fascinerad av den och återkom ständigt till den reflekterande bekantskapen.


När dagens märkmani passerat, och matte satte sig ned för att titta på en film började det höras märkliga ljud. Plong! Pling! Men när matte gick för att undersöka saken, syntes inget särskilt till. Bara vi missar, som fortfarande kontrollerade alla saker inne i arbetsrummet. Ljudet återkom regelbundet genom filmen, men matte kunde inte förstå vad det vad. 


Sedan matte gått och lagt sig, fortsatte det märkliga dova plonget. Till slut kunde inte matte hålla sig längre, utan var tvungen att tassa upp för att lösa mysteriet. Hon hittade kvittermissen i full färd med att spela bastoner på stålsträngen, som är fäst på spegelns baksida som upphängningsanordning. 


Rasmus var faktiskt en riktig naturbegåvning på spegelbas, men det hade matte ytterst lite förståelse för. Spegeln placerades på ett sådant sätt att strängen inte gick att nås och matte muttrade något om att mus-i-kanten fick öva mer en annan gång.  Det där lät spännande, tyckte vi. Fast hur vi än kikade i kanten på spegeln, kunde vi inte hitta någon mus. Ibland är människorna obegripliga. *skakar på morrisarna*

14 kommentarer:

  1. Du är en finurlig kisse, Rasmus! Hittar på egna hyss så där bara!
    Rena naturbegåvningen till att spela spegel-bas. Tänk att matte inte jublade över sin duktiga Kvittermisse...
    Nå??? Ha ni fått nya bustips av Aloysius? Eller har några egna att LÄRA honom *fniss*

    =^.^=

    Nosbuffar grabbar och en kram till matte från vår

    SvaraRadera
  2. Du tassar lite bus du,Rasmus/NosePûssar från oss!

    SvaraRadera
  3. Heja Rasmus! Du har verkligen många talanger, kissen. Du skulle ju kunna ställa upp på cirkus och tjäna egna pengar till dentisar och annat gott. Synd bara att matte var så oförstående till din mus-i-kaliska läggning.

    SvaraRadera
  4. Kul att återupptäcka sina gamla domäner! Tänk att du kan spela spegelbas också "imponerade! Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Nämen så musikaliska missar! spegelbas och stålsängplonkande låter ju jätte spännande! :)

    SvaraRadera
  6. Men Kvittermissen - du är då för duktig! Mus-i-kalisk och allt! Och spegelbas som är så svårt!! \m/ rock on, kitteh!!!

    Kvittermissens fanclub
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  7. Men alltså jam! För att bli en bra mus-iker måste man öva, det får ju matte förstå! Då kan hon ju inte bara ställa in övningstillfällena när hon känner för det.

    Tvärtom borde hon ju uppmuntra sin lilla begåvade musi-kant.

    Nosgos

    SvaraRadera
  8. Jag bara undrar: hur många, tvåbeningar inräknade, skulle kunna komma på tanken att spela spegelbas? Vi är helt enkelt geniala som uppfinner persiennharpor (Sippo), Spegelbas (Rasmus) och allt annat vi kan. Men får vi nåt Polarpris för det? Prftm.

    SvaraRadera
  9. Hmm, knepigt att matte inte har vett nog att uppskatta när du musicerar, Rasmus! Vi tror i alla fall att det lät jättebra! :)

    SvaraRadera
  10. Men det var väl typiskt att matte inte uppskattade när du spelade spegelbas. Det var säkert jättemusikaliskt spelat av dig. Kanske de är tondöva de där tvåbenta.

    SvaraRadera
  11. Jamarns vilken lång lista det börjar bli över lillmissens talanger! Bla avknipsare, kläddesigner, trädgårdsmisse och nu även mus-i-kant. *imponerad*
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  12. *fniss* Mus-I-Kanten :)
    Håller med Alice om att listan på dina talanger börjar bli riktigt LÅÅNG nu !!!

    SvaraRadera
  13. haha Jag skulle inte heller kunna hålla mig. :-)

    SvaraRadera
  14. Kvittermissen får slå sig ihop med Sippo och Kjelle: spegelbas, persiennharpa och skönsång - det blir ett kanonband, det! Sweden Rock nästa!! \m/

    SvaraRadera