fredag 26 augusti 2011

Skräpkammare

Vi har ju glömt berätta, att vi har fått post från Alice tidigare i veckan. Alice bodde tidigare på Södertälje katthem, som nu arbetar för att hitta nya lokaler. Därifrån kommer också hennes småbröder Bosse och Mårrgan. Den fjärde medlemmen i kattfamiljen heter Wilma. Gulliga Alice och hennes matte ordnade så att vi fick berättelsen om Aloysius, och en del andra kattberättelser, som talbok. Tack snälla Alice!


Det passar riktigt bra med talbok nu, när matte ska röja i skräpkammaren. Ja, egentligen kallas rummet för arbetsrum. Fast under lång tid har rummet använts som ett "kasta in saker som ska gömmas för lillmissen"-rum. Skor med goda snören. Väskor med läckra handtag. Nytvättade kläder, som matte snålt nog inte vill ha omdesignade till Rasmus-kollektionen. Borrmaskiner med smaskiga sladdar. Allt har stuvats in i skräpkammaren och sedan har dörren hastigt stängts framför våra nyfikna nosar.


Findus: När ska vi få lyssna till Aloysius bus, egentligen?


Fast nu tänkte matte röja rejält i rummet. Förvarongslådor i kraftig papp och i plywood har hemforslats från IKEA. Vi tror nästan att matte har tömt deras lager? Trälådorna är det tänkt att vi inte ska kunna göra inbrott i. Vi får väl se... I alla fall är det roligare att rensa i bråten, om man lyssnar på något skojigt. Då kommer talboken väl till pass.


Egentligen skulle matte behöva övervakning så att hon inte slänger fel saker medan hon röjer. Fast vi vet sedan tidigare att det brukar bli prat om att "vara ivägen". Vi får väl smaska lite på grönsakerna som matte köpte i veckan.


En hel låda full med Bambu Bitt.

Rasmus: Här ska mumsas!

Det är tur att man har bloggkompisar. Av lillie fick vi tips om var vi kunde köpa boken om Aloysius. Så nu har matte en bok att läsa, när hon känner för det, och en talbok att lyssna på, när det är lämpligare.

10 kommentarer:

  1. Hihi... vår matte fick också post från gulliga Alice, med samma skiva!
    Den har husse med sig - HURRA!!! Plus en massa annat till matte. Vi har nästan skavsår i öronen av ljudböcker, matte har ALLTID en på. *fniss*
    Ska bli kul att höra om katter och kattbus *svansdans* istället för vampyrer *ryser*

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. Gulligt av Alice. Er matte är allt lite känslig med vissa saker. Tur att ni kan hjälpa till när det ska röjas.Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Jag förstår inte alls hur matte ska kunna röja utan er experthjälp? Hon vet väl inte vad som är användbart för er? Hoppas åtminstone att hon radar upp tveksamma objekt, så att ni får tycka till! Men jag ser att ni har mycket Bambu Bitt i alla fall. Alltid något. Det kan ni ju smaska på medan ni väntar på att få hjälpa till med att avgöra vad som ska slängas eller sparas!

    SvaraRadera
  4. Jag förstår inte heller hur matte ska kunna röja ordentligt utan kattefierade experter. *suckar*
    Nåjam, hoppas matte får ordning på det, trots att hon står utan er hjälp.

    SvaraRadera
  5. Alice är verkligen en gullig katt, det kan jag jama om för alla eftersom hon bott här på Södertälje Katthem. Men bortsett från boken så förstår inte jag hur matte kan stänga dörren för er till ett rum som innehåller så mycket intressanta saker. Jag ser det som er plikt att på något sätt ta er in och starta er noggranna undersökning av alla saker i rummet.

    SvaraRadera
  6. Naw,så gulligt av Alice ♥
    Vi har tassat in på Pg vi till katthemmet/Jam & Kram!

    SvaraRadera
  7. Hoppas ni tycker boken är lika rolig som vi tyckte, det var flera gånger som vi höll på att skratta morrisarna av oss. Väldigt många bra bustips också. Men ni måste se till att få vara med och hålla en vakande tass när matte rensar, annars vet man aldrig hur det går. Tack så jättemycket för godiset! Wilma och småbrorsorna mumsade för fullt förut ikväll och tyckte det var jättesmaskigt, men jag fick lite dentisar av matte att mumsa på istället. Hon tycker jag är lite tråkig som enbart äter torrisar och dentisar och vill inte ens smaka något annat, men jag är så nöjd med det. Men Mårrgan blev så ivrig över godiset att han bet matte i fingrarna. *fnissar så morrisarna hoppar*
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  8. Så gulligt av Alice att skicka boken om Aloysius :)
    Hoppas ni får riktigt MÅNGA bustips som ni kan dela med er av när ni lyssnat på boken !
    Har ni också ett SKRÄPrum ?? Det har vi också , men jag får tassa runt där inne när matte eller husse är där inne :)
    Här har matte stuvat ner ömtåliga grejer har matte stuvat ner i KATTonger från Biltema :)
    Skönt att höra att det inte kommer upp nån varning mer , när ni ska hälsa på mig :)
    Trist bara att nån förstört bloggen för stackars Daisy där borta i AmeriKATT :(

    SvaraRadera
  9. Ni kommer garanterat på nåt sätt att bryta sig in i lådor och kartonger. Bandit hjälper självklart till med goda råd. :-)

    SvaraRadera
  10. Förstår inte heller varför de fyrbenta inte kunde vara med i skräprummet när det fanns så mycket roliga saker att leka med och bita i. Mänskorna är bra konstiga ibland.

    Ser att en av er verkar besläktad med mig vad gäller hårfärgen. Snyggt! Men ni är fina alla tre!

    Tack för kommentaren hos oss!

    L & A

    SvaraRadera