onsdag 24 augusti 2011

Pyspunka

Det är inte ofta matte hojtar åt oss kissar. Fast idag hände det. Och allt för bara lite pyspunka?


Isak: Värst vad det pyste där då?!


Så här var det. Matte tyckte att det låg alldeles för många täcken och kuddar och skräpade i skåpen. I alla fall tog de plats. Garderobsdörrarna gick knappt att stänga för de bulliga, mjuka täckena. Oss gjorde det i och för sig inte så mycket, för vi tycker det är spännande att håra ned i garderoben. Lillmissen hittar mycket kläder att designa där också. Fast matte hade visst en del invändningar mot buktande garderobsdörrar.


Därför satte hon in täckena i plastpåsar. Stora plastpåsar. Sedan var snabeldraken framme och brummade i en ventil på påsen. Påsen blev nog rädd, för den tryckte sig alldeles platt mot golvet. Något sådant hade vi inte sett förut. Självklart måste man fram och nosa när matte vänder ryggen till för en minut. Det tyckte matte inte om. "Gå bort därifrån", hojtade hon med sträng röst. Lydig som Isak är, gjorde han en rivstart med dubbarna utfällda för att komma bort från påsen så fort som möjligt. Då blev det pyspunka på påsen.


Det satte fart på matte. Efter lite haranger och viftande med armar, så gick hon och rotade i städskrubben. Så lagade hon pyspunkan. Det mesta går bra med lite tålamod och silvertejp.

14 kommentarer:

  1. Jamarn's Silvertejp är bra till mycket/Tass Tass

    SvaraRadera
  2. Ni kommer då på massor med kuliga sätt att roa matte.
    Vilken tur att silvertejpen är uppfunnen....
    Tänk så mycket man kan laga med den!

    =^.^=

    Nosbuffar till er grabbar och en kram till er matte från vår

    SvaraRadera
  3. Er matte verkar påminna en hel del om vår husse. Vi borde ha ett kattmöte vi fyrbenta och jämföra berättelser. Pyspynka? Bwahaha.

    SvaraRadera
  4. Såna där plastpåsar har blogghjälpen också berättat att hon har. Hon är inte heller så glad åt att hennes katter undersöker dem. Hon är lite underlig ibland.

    SvaraRadera
  5. Matte säger också att silvertejp är bra till mycket. Akta er bara så ni inte fastnar i tejpen när matte är i farten...
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  6. silvertejp är jättebra. När de inte fastnar i pälsen vill säga!

    Fundilerar över varför inte Stationsmatte öppnar garderobsdörrarna och lägger täcken å kuddar på golvet! Då blir det mer plats att leka på för er och golvet blir behagligt mjukt att tassa på och sova på. Och det blir inte pyspunka nånstans. :-)) Bra va!

    SvaraRadera
  7. Maurice och Kajsas förslg är jättebra tycker vi. Om inte matte tagit i sådär hade det ju inte blivit någon pyspunka. Matte borde ju veta att om vi inte kontrollerar det som görs så blir det ju inte bra.Nosbuff

    SvaraRadera
  8. Jag förstår inte heller varför sköna täcken och kuddar ligger i en GARDEROB? Vilket slöseri på sovplatser! Vore mycket bättre att lägga dem dekorativt på golvet i högar, med spännande grottor att krypa in i. Sedan kunde matte ha sånt som är onödigt i garderoben. Saker som tar plats i fönster och andra ställen där katter vill vara. Vad NÖJD matte skulle känna sig efter den städningen!

    SvaraRadera
  9. tja man kan ta plastpåsen från katten men inte katten från plastpåsen... eller hur de nu var :P
    :)

    SvaraRadera
  10. Min matte har aldrig hört jamas om er mattes påsvarianter, så hon blev väldigt nyfiken nu. Men jag hoppas att hon aldrig får veta vad det är för jag ÄLSKAR kuddar och täcken i garderober! Pyspunkan låter jamarkul, synd att er matte inte uppsKATTade den efter förtjänst *fnissar*
    Tassklappar

    SvaraRadera
  11. Husse undrar som Frasse!
    Aldrig hört jamas om.
    Men husse har inget större behov, men nyfiken blev han.

    SvaraRadera
  12. Silvertejp är en jamar bra uppfinning. Kan användas till det mesta. Men vi förstår inte hur matte kan säga att det finns för många täcken och kuddar. Det är ju en omöjlighet. Ju fler täcken och kuddar desto bättre säger vi. :)

    SvaraRadera
  13. Silvertejp - räddaren i nöden. Funkar till allt.

    SvaraRadera
  14. Här ligger xtratäcken och kuddar i påsar under sängen = inte mycket bättre det än i garderoben *suckar*
    Klart att påsen gjorde sig alldeles platt när Snabeldraken kom och mumsade på den , vem hade inte blivit det ??!!
    Matte säger att det som inte går att laga med silvertejp det är TRASIGT :)

    SvaraRadera