söndag 24 mars 2013

Äntligen vitt!

Hurrjam! Matte ville så gärna få vitt till påsk. Inte ute, ska tilläggas. Utan i köket. Hon har nämligen suttit och klippt ut rutor från kontaktplastrullar som vore hon besatt. Inte roligt alls, inte för oss heller. Vi blev nämligen förvisade från köket (pga såna petitesser som katthår i limmet), och det vet väl varenda katt var man vill vara då?

 Vårt Findusfärgade kakel har fått fogarna uppfräschade och ser numera ut...

 ...så här.

Dvs Rasmusfärgat.

Sedan vill vi påjama, att matte från och med nu kommer att granska kommentarerna innan de publiceras. Egentligen vill vi inte göra så, men det har börjat trilla in en massa spam-kommentarer om lån och annat fånigt, och sådant skräp har inget på vår kattblogg att göra. *stampar med tassen*

18 kommentarer:

 1. Vad jättefint det blev, om jag förstod rätt så har du alltså klistrat på något på det gammla kaklet?
  Urtjusigt.
  Carina och Gnestakissarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad glad jag blir. Det finns ju "färdig" kakeldekor (som alltså redan är tillskuren i rutor) att köpa, men eftersom mina kakelplattor har fasade kanter så var de lite större än standarddekoren och jag fick 1 mm rand av gamla kaklet som syntes hela vägen runtom. Lösningen blev att köpa kontaktplast på rulle och klippa till själv. Montering sker som med vanliga kakeldekoren, dvs spraya med vatten med några droppar diskmedel i på både plastens klistersida och kaklet, sätt upp plastfilmen och stryk ut vatten/luftbubblor med fönsterskrapa. Sådan plastfilm har jag sett på bl.a. Panduro och i affärer där de säljer färg/tapeter. Ett hyfsat billigt sätt att förnya, om man inte gillar sitt gamla kakel.

   Radera
 2. Så fint det blev men de Rasmus-färgade rutorna!
  Klart att man inte vill ha en massa dumheter bland kommentarerna, bäst att sålla bort de som inte hör hemma där från början!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Det blev verkligen jättesnyggt med de nya rutorna!
  Bra jobbat av matte! NosGos

  SvaraRadera
 4. Trodde först att matte fått snösting när jag såg rubriken, VEM önskar sig mera vitt nu?? Fast inne, det var ju en helt annat sak, och dessutom väldigt fräscht! Men fy, vilket pilljobb!
  Jag har klarat mig hittills från spam, tror jag har fått tre stycken konstiga på alla år. Men vi får väl se...

  SvaraRadera
 5. Jamarns vad snyggt det blev!!! Så fint det matchar dig Rasmus! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Mjausingen vad er matte är duktig! *imponerad* Det blev ju jamarfint!
  Ni kommer väl på vårat party på onsdag? Jag fyller 5 år idag och Bosse och Mårrgan fyller 2 år på onsdag. Matte har köpt hem massor av gottisar.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för kattplimangen. Åh, är det party på gång? Då vill vi förstås komma! Ska redan börja putsa på mustascherna. Kurr och burr.

   Radera
 7. Det blev ju mycket snyggare med Rasmusfärgat kakel. Fast det är klart, lite katthår i fogarna skulle höjt intrycket ännu mer, men vi vet ju att tvåbeningarna har begränsningar i sin uppfattning om vad som är vackert och inte. Förstår att ni valt att kolla inläggen om det kommit in spam. Det är ett elände.

  SvaraRadera
 8. Så fint med Rasmuskakel!! Fast det var ju fint med Finduskakel också - men det är ju skoj att förnya sig!! Fast nog borde ni fått hjälpa till - tänk vad mycket finare det blivit! Hur många har t ex lurvika kakelplattor? Vi bara jamar!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 9. Åh, så fint det blev med nya kaklet! *klappar tassarna* Trist att matte tackade nej till er tassistens, men ibland vet tvåbeningarna helt enkelt inte sitt eget bästa.
  Bra att ni kollar inläggen, såna däringa lånekommentarer och liknande trams ska givetvis inte få komma in på er fina blogg *stampar med tassen*
  Tassklappar

  SvaraRadera
 10. Snyggt!
  Trevligt med upp-fräshning inför påsk och VÅR. För det vill vi ju ha nu! Våååårr!!!
  Ha de gött!

  SvaraRadera
 11. Vi tassar in för att önskar er en riktigt fin, mysig, rolig och solig påsk! :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 12. Vi gör så oxå, kanske ni sett? visst är det konstigt det däringa med spamm, suckjam. Vi kollar oxå inläggen innan vi godkänner.

  Tass tass

  SvaraRadera
 13. Så fint det blev, Rasmusfärgat. Matte kollar också kommentarerna för det är så mycket strunt som flyger runt och landar hos oss med.
  Trevlig vår, helst nu!

  SvaraRadera
 14. Snyggt det blev med det uppiffade kaklet !
  Här väljer vi också att granska kommentarerna innan dom publiceras , pga av samma orsak som ni.
  Inte skojsigt med en massa spam kommentarer :(

  SvaraRadera