onsdag 20 mars 2013

Bjällerklang och myntasnus

Vi har haft så trevliga gäster på sista tiden. För några veckor sedan var Dui och Decos matte på besök, och  Inkan, Ligans matte, hälsade på i helgen. Även om Rasmus var den som var mest gästvänlig och skötte värdplikterna, så tyckte vi andra allt att det var liiite spännande.

När Dui och Decos matte precis hade gått, var svarte Mysak tvungen att nosa lite på platsen där hon suttit. Det var spännande dofter minsann!

Här luktar det definitivt kattmänniska!

Snäll som hon är, hade hon med sig presenter till oss. Vi fick mumsigt godis, en härligt doftande myntaleksak och varsin pälsboll med bjällra i. Dessa måste förstås prövas. Jam, i vårt tycke kunde vi tänka oss, att prova godiset lite då och då, bara för att säkerställa att ingen försämring i smaken skett, men det anser visst inte matte.


Rasmus undersöker, om den där lilla pinglan går att fiska fram.

 Kattarazzioffer.

Inkan delade vänligt nog med sig av Ligans myntakuddeförråd, och så fick vi ljuvligt goda sticks. Fast när matte försökte locka fram oss med bitar av sticksen, så fungerade det inte riktigt som hon trodde. Men lillmissen fick sig ett rejält skrovmål, för det var han som käkade upp allas ransoner.


Kuddkramare.


 Tassbollfinal, med avbrott då och då för lite...


 ...kindgnugg på myntakudden.

Vi tyckte det var så roligt med besök, och hoppas att det blir av fler gånger. Kanske är vi (Findus och Isak) är lite modigare då?

13 kommentarer:

 1. Ibland an det ju vara lite skrämmande med människor man inte känner riktigt, även om de är riktiga kattmänniskor. Om ni får lite mer tid på er så tror jag säkert ni vågar er fram alla tre för att hälsa. Det kanske blir fler kuliga leksaker då också.

  SvaraRadera
 2. Så roligt med besök som har gottis och leksaker med sig! Att ni var lite blyga gör inget.
  Kattmänniskor har massor med tålamod, nästa gång hälsar nog Kapten Rödskägg och Svarte Mysak också på besökaren ;-)
  Fina bilder på er! Och ni får hålla er framme nästa gång när det är gottisutdelning när ni har besök, så inte Kvittermissen äter upp ALLA gottisar.

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Vad fina ni är! Och vilka roliga saker ni fick!
  Det är bara klokt att akta sig lite för människor man inte känner så bra. NosGos

  SvaraRadera
 4. Så många fina bilder på er! Ni har väldigt väluppfostrade gäster som har med sig presenter och godis! Det måste jag erkänna sällan händer mig. Men OM det hade hänt här som hos er, hade jag gjort som Rasmus och käkat upp alltihop, för Piff och Puff gör som Findus och Isak.

  SvaraRadera
 5. Matte hälsar och tycker att det var så mysigt och ser fram emot nästa träff :-)! Kul att ni gillar godiset och leksakerna! Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. Kuligt med gäster som vet hur man tar tass om katter :)

  SvaraRadera
 7. Jamarfina bilder på er! Det är så kul att vi bloggvänner kan träffas privat också, och ni däruppe i norr - vi skåningar räknar Stockholm som norr :-)- verkar vara väldigt aktiva på umgängesfronten. Vi ligger lite lägre här i Södern, men matte träffade faktiskt några av bloggkompisarna vid Sydkattens årliga utställning i Malmö i fjol och det var jättekul! :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 8. Jättefina bilder! Tack för tipset inne på vår blogg. Men vet ni om att under er bloggerprofil och "bloggar jag följer" står det "Tre svansar på vift" två gånger. Den översta länken leder till vår gamla raderade domän här på blogger "roziecatz.blogspot.se"
  Men de dumma spammarna har snott domänen och gjort om den till en spamblogg! RADERA och sluta följ den!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam-visst, det har ni ju alldeles rätt i! Det har vi faktiskt inte märkt, men "roziecatz"-bloggen har vi slutat följa nu. :) Vet inte om tipset inne hos er behövdes; det kanske är självklart för de flesta hur man gör? Men det var det INTE för matte - hon fick leta så hon blev blå i ansiktet innan hon hittade rätt sätt. :) Ha en trevlig fredagskväll, sötnosar, utan spam men med mycket jam. Kurr och burr.

   Radera
  2. Det värsta är att det kan vara svårt att upptäcka. Bröderna Bus och Busan följde ju "Skyggisfamiljen", vilken jag vet är raderad. När jag gick in i "hantera följare" så upptäckte jag att det INTE stod "Skyggifamiljen" där, utan "Så är det!"
   I och med att de byter namn men har samma mailadress så ser man dem inte på en gång!
   Det tycks vara vanskligt att "följa bloggar" efter denna upptäckt! Otroligt irriterande!
   Kram och nospussisar, gosisar ♥

   Radera
 9. Trevliga besökare med presenter välkomnas alltid! Här är Mårrgan precis som Findus och Isak när det kommer folk. Bosse däremot blir överlycklig och svansar runt deras fötter oavbrutet. Tänk vad olika 2 brorsor kan vara. Jag brukar gå fram och hälsa om de håller sig stilla och lugna en stund i soffan.
  Jamarfina bilder på er killar!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 10. Självklart kommer Matte tillbaka och hälsar på. Gott och mums går ju inte att motstå. *MatteGotteGris* :-)

  SvaraRadera
 11. Jamarns trevligt när gästerna tar med sig skojiga och goda presenter! Och mynta dessutom!! :)
  Tass och kram

  SvaraRadera