söndag 10 mars 2013

Ludde Lump på spa

Här hos oss på StationskattOmrådet har dammråttorna det bra, tro inget annat. Snabeldraken är en inte alltför flitig besökare, så den behöver man inte akta sig särskilt noga för. Dessutom har någon av oss (vi skvallrar inte vem!) öppnat ett spa inne på toaletten. Såväl Ludde Lump som Greta Garn är välkomna att bli stylade och få vacker, glansig päls.

Imorse när matte vaknade, hittade hon en sönderslagen flaska på toalettgolvet. Innehållet, en sk leave in-conditioner eller inpackning, av den lite finare (dyrare) sorten som man köper hos mattes pälsvårdare, låg utspilld på golvet i synnerligen konstnärliga tassmönstrade pölar. I pölarna låg Ludde Lump och hela hans klan och njöt av spabesöket.

Nu kunde man ju tro, att matte skulle bli glad och stolt över att ha kissemissar med sådan sant innovativ entreprenörsanda? Men inte, då. Det var mer suck och stön än glada tillrop. Matte hämtade trasor och tvättlappar, började med att torka av entreprenörernas tassar samt förpassa dem ut från toaletten. Därefter förstörde hon hela spaanläggningen! Allt, och då menar vi allt, torkades utan vidare förbarmande bort från golvet. Dessutom muttrade hon (väldigt otacksamt, tycker vi) om slöseri av pälsvårdsprodukter och annat nonsens. Nåjam, en morgonsur matte får vi kanske stå ut med. Men vi kan i alla fall skryta med att våra dammråttor har de mest glänsande och välvårdade pälsarna!

Här har vi spaanläggningens arkitekter. Matte minns inte, om hon ställde flaskan på en rullvagn (i vilket fall Isak är den som raskt rafsar ned innehållet på golvet) eller uppe på badrumsskåpet (där Rasmus skuttar omkring).
Bus? Business, menar du väl?

Tassnot: i Camilla Gripes böcker om dammråttan Ludde Lump kan man läsa om den hemska snabeldraken som vill äta upp dem. Vi känner faktiskt en viss sympati för dammråttorna, kan vi jama...

6 kommentarer:

 1. Vi förstår inte hur matte kan missförstå er hjälpsamhet! Jama om att ni är duktiga och tänker långt framåt! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Hur många gånger har man inte häpnat över våra människors brist på erkänsla och förståelse för våra installationer och uppfinningar?? En spaanläggning på toalettgolvet tyder ju på ett friskt nytänkande!? Man kan tycka att matte åtminstone borde funderat ett tag på om idén kunde vidareutvecklas innan hon förstörde alltihop?

  SvaraRadera
 3. Håller med er att inte var det där bus , det var ju business :)

  SvaraRadera
 4. Ja kärahjärtanes så fel det kan bli när 2-beningar blandar sig i det vi katter gör. En så innovativ sak som ett spa borde ju ha rönt mera positiv uppmärksamhet. Nåjam, vi får väl trösta oss med att vi alla har råkat ut för våra 2-beningars oförstående.

  Nosbuff
  Imma, taleskatt för klosterkatterna

  SvaraRadera
 5. I och för sig är det ju bra att matte uppenbarligen tycker ni är fina i pälsen även utan leave-in conditioner, men en spa-behandling är ju till både för det inre och yttre välbefinnandet. Ni får väl göra om besöket vid lämpligt tillfälle så vänjer sig nog matte.

  SvaraRadera
 6. Your momma is going to have to figure out that anything, anywhere, can become a kittie toy at any moment. If something is valuable or breakable, she needs to lock it away somewhere.

  SvaraRadera