tisdag 23 april 2013

Lärorikt fönstertittande

Rasmus satt i köksfönstret medan matte stod upp och klappade honom. Båda tittade ut på förbipasserande. Tänk så lärorikt det kan vara att titta ut genom fönstret! 

Man kan lära sig, att det finns tanter som släpper kopplet och låter sin lilla voffsing spankulera lite i förväg. Inget fel i det. Man kan lära sig, att sagda lilla skällis kan besluta sig att så att jama gå på lådan, fast utan låda, utanför vårt fönster. Inga invändningar mot det heller. Man kan lära sig, att ibland bör man tala tyst om konsistens, färg och säkerligen lukt på vovvens lämningar, bara konstatera att skällisen med all säkerhet inte led av förstoppning. Verkligen inte hundens fel.

Man kan också lära sig, att det finns lata tanter, som struntar i att ta fram den där svarta plastpåsen och ta upp efter sin hund. Här tycker matte, att det faktiskt är ett stort fel - på tanten. Och så kan man lära sig, att om man som tanten gjorde, smita i förväg eftersom det kanske kändes lite pinsamt att hela historien hade bevittnats av matte, så kan det släpande kopplet dras genom den icke-förstoppade högen på marken när den lilla voffsingen skyndar efter sin matte. Haha, verkligen inget fel i det!!! Slutligen kan man lära sig, att matte nog har en lite elak sida, eftersom hon blir så belåten när hon föreställer sig tantens min när hon ska ta tag i kopplet.

 Hmm, det där kopplet var väl rött för en stund sedan?

Här vill matte påpeka, att hon tycker det är skillnad om man rastar sin hund långt ute i skogen - då skulle hon inte tycka att det vore nödvändigt att plocka upp efter vovven. Men i tättbebyggt område kan man ställa andra krav på hundarnas och katternas människor. Inget hund- eller kattbajs på gårdar eller i barnens sandlådor, tack.

15 kommentarer:

 1. Min matte fnissar också lite skadeglatt här och skulle betalat en bra slant för att få sett tantens min när hon skulle ta upp kopplet :)

  SvaraRadera
 2. Här skrattar matte elakt och jamar som Kjelle Bus att hon gärna hade betalat för att se tantens min.
  Att sitta i fönstret och spana är ofta en underskattad sysselsättning av våra tvåbeningar, man kan se mycket skojsigt där.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Håller med båda föregående kommentatorerna, RÄTT ÅT tanten *fniss*
  Skällisägare SKA ta upp högarna efter sina älsklingar!!!

  =^.^=

  Nosbuffar grabbar å en kram till matte från vår

  SvaraRadera
 4. Men nog har vi alla en lite, lite elak sida i oss? Den kommer nog fram när vi tycker nån är lite dum. Tycker det är väldigt bra att ni håller koll på vad som händer utanför ert fönster. Det behövs tydligen.

  SvaraRadera
 5. Håller fullständigt med.
  På våren är det ibland ganska så tråkigt att gå på trottoarer i samhällena och känna den vidriga lukten av olika hundars avlämningar. I bland har man ännu mer otur och trampar i en.
  Hur svårt kan det vara? Men som sagt - somliga straffas omedelbart!

  SvaraRadera
 6. *nickar igenkännande* Det var inte längesedan en matte gjorde likadant på stranden, nedanför vårt hus. Och för en gångs skull var det synd att hon inte hade något koppel, det förstår jag av ovanstående berättelse! Rätt åt koppeltanten!

  SvaraRadera
 7. Det finns ju en del gamla uttryck som passar väl in.. Vi skrattar också skadeglatt här hemma, sååå dålig stil så det kunde tanten haa.Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Jag som hundägare håller absolut med matte och det fnissades en hel del här också ;)

  SvaraRadera
 9. Vi jamar instämmande och tycker det var rätt åt den där hundägaren. NosGos

  SvaraRadera
 10. Jamar med er matte av hela mitt hjärta! Klart man ska hålla rent efter sig, det gör ju vi katter alldeles på egen tass, utan att behöva ta hjälp av tvåbeningarna. Förstår att matte smygskrattade när hon tänkte på det kladdiga kopplet, hihi... :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 11. Hihi, vi skrattar också skadeglatt! Vi kan inte förstå hur det kan vara så svårt att plocka bort efter hunden. Vår matte brukar muttra när hon kommer hem från sina promenader på våren eftersom hon hela tiden måste titta var hon sätter fötterna. Det är inte okej!
  Hur som helst så skulle det vara himla skoj att se tantens min! :)
  Tass och kram

  SvaraRadera
 12. Tack för påhälsningen och för den fina kommentaren :) Minstingen i familjen står för avtrycket.

  SvaraRadera
 13. Hahaha! Dåligt av de hussar och mattar som inte kan hålla rent efter sina hundar. Det där kladdiga kopplet kunde den där matten skylla sig själv för! hihihi
  Kram och nosgos! ♥

  SvaraRadera
 14. *hihi* *fniss* Så att säga. Tazz&Kram
  Bra jobbat hunden. :-)

  SvaraRadera
 15. Visst är det bra att ha låda inomhus om man jämför med skällisar som måste gå ut i ur och skur.

  Rätt åt den där matten som inte ens gjorde en ansats att ta upp efter hunden.

  Nosgos

  SvaraRadera