lördag 17 september 2011

Innebrummis

Pustjam, vi måste nog sätta oss ned och putsa pälsen och ta det lugnt en stund. Här har det varit full fart idag. Misstankarna väcktes redan när klockan ringde klockan sex en ledig lördag. Matte var fort uppe och for som en skållad råtta runt i lägenheten. Plockade in saker i lådor, plockade ned saker från bokhyllan, rättade till här och dammade av där. Några färdigpackade flyttkartonger bar hon ned till förrådet i källaren. Sedan, när klockan inte längre var mitt-i-natten, så kom snabeldraken fram. Klart man undrar vad som stod på?


Jo, förklarade matte, det skulle komma en massa främmande tvåbeningar som ville titta på vår lägenhet. Och så gjorde hon något som i Rasmus ögon nästan var förräderi. Hon satte upp en skylt på dörren med den här texten:


Rasmus: Men hur i hela mjausingen tänkte du nu, då?


De som kom hade väldans roligt åt att vi har en avknipsarkisse här hemma. Och inga skosnören blev knipsade för lillmissens del idag.


Fast om sanningen ska fram, var inte ens Rasmus lika social som annars idag. Ett par kom lite för tidigt, före alla andra. Mannen satt i en stol som han brummade omkring i härinne, och då blev kvittermissen betänksam, för något sådant var han inte van vid. Han höll sig undan så gott han kunde. Isak och Findus hade då redan sökt upp sina hemliga platser.


Sedan, när alla andra droppade in allt eftersom, fick Rasmus nog. Han gick och lade sig bakom några travade kartonger i arbetsrummet och iakttog allt på lite avstånd. Tur att matte bjöd på en stor portion mjukmat i gelé när alla lägenhetstittare hade försvunnit.

9 kommentarer:

 1. Men det var det fräckaste jag sett på länge. Såna skyltar borde anmälas till diskrimineringsombudskatten!

  SvaraRadera
 2. Men jama om fräckt! Hur kan matte förtala Rasmus på det där viset? Jag håller med Kattson om att det borde anmälas till diskrimineringsombudskatten. *stampar*

  SvaraRadera
 3. Mjva???
  Föresten...Ditt tassavtryck uppfattades inte alls så goa vän/NosePûss

  SvaraRadera
 4. Jag har faktiskt varit snäll och inte knipsat en enda kabel på länge. Men talangen har inte försvunnit, jag lovar! NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 5. Ni måste vara helt slut efter allt detta. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Nåjam, matten satte inte ut namnet på misstänkt avknipsarkatt så det är ju en något förmildrande omständighet.

  Förstår att Rasmus blev rädd för stolar som brummar omkring. Stolar skall stå still!

  Använder matte Feliway till gänget nu när det är så mycket oro?

  Nosgos

  SvaraRadera
 7. Mjam i hela världen ?!
  Hur tänkte er matte när hon satte upp den skylten på dörren ??!!
  Missunnar hon Rasmus att få lite färsk Sladdetti ??
  Förstår att ni gick o gömde er när det kom en massa främmande 2-benta som tassade runt i er lägenhet , det hade jag oxå gjort !!

  SvaraRadera
 8. Hmm, vi tycker att skylten var lite väl fräck, men vår matte tycker visst är den är jätterolig! Konstig humor de har, de tvåbenta.

  SvaraRadera
 9. människor - aldrig begriper man sig på dem. Vi tycker att skylten var ett personligt påhopp på liten kvittermisse och som sådan skall den arkiveras i mappen för "elakheter som vi skall utkräva hämnd för!"

  Inomhusbrummisar... hmmmm, det räcker väl med snabeldrakar tycker vi!!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera