torsdag 15 september 2011

Tassverkare och besiktning

Vi har haft lite olika besökare senaste tiden. Förra veckan hade vi tassverkare här. Matte hade nämligen fått något fel på sin egen låda, den av porslin. Faktiskt var det lite besvärligt, för till slut gick hon och kikade liksom avundsjukt på vår låda, och det kan ju göra vilka katter som helst oroliga.


Men så kom det tassverkare och ordnade allting. Matte var tvungen att gå till jobbet, så hon lämnade nyckeln i nyckeltuben i dörren och stängde in oss i vardagsrumsdelen av lägenheten. Lite tråkigt, tyckte vi, åtminstone Rasmus. Han brukar snabbt bli kompis med tassverkare som kommer och vill gärna hjälpa till med deras arbete. Killarna tyckte nog ändå att det var lite spännande med oss kissemissar, för matte kunde se på skoavtrycken (det var regnväder) att de stått och kikat på oss genom glasrutan i vardagsrumsdörren. Hon undrade om vi gjort några särskilda konster för besökarna, eller om vi stått med nosarna mot rutan och bara kikat tillbaka. Fast vi skvallrar inte.


Så den här veckan så kom det en farbror, som nog gått i samma skola som säkerhetskatten Sippo. Farbrorn skulle besiktiga lägenheten, sa matte. Det verkade betyda, att undersöka allt väldigt noga. Kolla spisen, så att den inte tippar. Kika på fönster, tapeter, vägguttag och en massa annat. Fast han gjorde inga nosologiska undersökningar. Lite synd, för det hade varit roligt att se. 


Rasmus var förstås fort framme och hälsade på besökaren. Matte kikade snabbt på vad han hade för skor. Det var loafers, utan skosnören alltså. Därför behövdes ingen avknipsarvarning direkt när han steg innanför dörren. Så ställde han sin väska på golvet, och matte bestämde sig för att se var väskan och lillmissen befann sig i förhållande till varandra under besöket. Findus tackade för sig och försvann in under överkastet i sängen. Isak var snabb, så matte hann inte ens se vart han tog vägen.


Rasmus: Åh, en besökare! Har han några smaskiga skosnören med sig?


Som väntat så fick matte anmärkning på tapeterna i flera rum, så hon får en räkning på några full i tusan-lappar. Konstigt nog fanns det klösmärken och bortpillade tapetbitar. Det visste matte redan om, så den kostnaden hade hon redan räknat med. Inget att bråka om. Fast visst är han lite dyr i drift på onödigheter emellanåt, lilla kvittermissen.

14 kommentarer:

 1. Attans också att tassverkaren inte hade några goda skosnören att bjuda på :(
  Kvittermissen hade säkert besiktigat dom mer än gärna, medan han gick runt och kikade på allt *fniss*
  Har matte tagit fram flyttkattongerna så ni kan börja packa alla era leksaker?

  =^.^=

  Nosbuffar grabbar och en kram till er matte från vår

  SvaraRadera
 2. Njäääääääää..Inga snören :(
  Lyckotass till flytten från oss!

  SvaraRadera
 3. Det var ju dåligt att den där inspektoren inte hade några goda skosnören att bjuda på :(
  Vad då anmärkning på dom konstnärliga avtrycken på tapeterna ??!!
  Förstår jag inte alls !!

  SvaraRadera
 4. Vad är vitsen med skor, egentligen? Om de inte ska ha snören och lukta sådär jättegottigt? Vi jamar blott...

  Och vi undrar om Matte inte tassade fel: det skall väl vara full-i-tusan-lappar TILL Kvittermissen, som betalning för hans konstnärliga utsmyckning? Inte tvärt om...

  nosgos å gottisar

  SvaraRadera
 5. Klart att tassverkarna ville titta på tre så stiliga katter, de var väl fulla av beundran, kan jag tro.
  Snålt att inte ha några goda snören att bjuda på, tycker jag. Man bör väl ha med sig något när man hälsar på första gången?

  SvaraRadera
 6. Jag tror också att tassverkarna ville se de omtalade Stationskatterna "in real life". Hm, ni har inte funderat på att skicka Rasmus till någon slags rådgivare, så han slutar äta skosnören. Det kan väl inte vara nyttigt eller billigt i längden?

  SvaraRadera
 7. Spinnande med tassverkare. Synd att ni inte fick hjälpa dem. Vi vet ju alla att det blir bäst när vi får hjälpa till.Nosbuff

  SvaraRadera
 8. JAg tror det kommer att springa många tassverkare i lägenheten under förevändning att de ska titta på lägenheten. Men det är ju så genomskinligt. Självklart är det er katter de ska titta på! Och vad har anmärkningen på tapeterna och Rasmus för koppling till varandra?

  SvaraRadera
 9. Det är väl klart att tassverkarna inte kan motstå nyfikna små kattögon! Det där med tusenlapparna för skadorna är såklart tråkigt, men man får trösta sig med att det varit kul sålänge det varade! ;)

  SvaraRadera
 10. fnissar åt kontrollen av katt och väskor och snören. ler Matte är glad att Bandit BARA är överallt men inte äter skosnören och dylikt.
  tazz o kram

  SvaraRadera
 11. Bra att ni höll era vakande tassar över tassverkarna, man vet aldrig vad sådana kan hitta på. Stirrandet kom sig säkert av att de ville se om deras arbete utföll till er belåtenhet eller inte.
  Till nästa gång har de säkert lärt sig att det hör till god ton att medföra skosnören när man besöker en lägenhet där det bor katter.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 12. Vilken tur det kom en tassverkare till undsättning. Hade blivit konstigt annars!!!!

  SvaraRadera
 13. Mjaha hade inte den däringa tassverkaren ngt gott till er när han kom dit första gången, det får ni jhama till eran matte om att det ska man ju göra när man kommer första gången.

  Mjau, visst var det roligt hos oss i går på min 6 årsdag/Sessan
  Det var ju en del som kom iaf. Mjausan så roligt vi hade. Skulle ha ordnat med lite lekar oxå, MEN det får vi ta nästa år när jag/Sessan fyller år, eller dom andra här hemma oxå.

  Tass Tass
  /Sessan och övriga här hemma

  SvaraRadera
 14. Tack för omtanken om Nea. Det värmer verkligen.

  Visst är det retsamt i bland med extrakostnaderna. Men det man får av sina kattvänner går inte att räkna i pengar.

  Nosgos & Kramar

  SvaraRadera