söndag 11 september 2011

Huvudlöst

Läget är smått stressigt här på Stationsområdet. Matte kan inte riktigt bestämma sig för vad hon ska jaga upp sig mest för. Önskan att börja packa ner en massa saker i flyttkartonger. Eller det absolut nödvändiga i att förbereda sig inför ett kommande byte av datasystem på jobbet. Men stressar gör hon! Tur att hon har oss som kan få henne på andra tankar emellanåt. Det måste ju vara väldans avkopplande?


Findus: Åh, ska du göra en e-utbildning? Jag ska hjälpa dig, matte.


Kapten Rödskägg: Jag lägger mig här på tangentbordet så ser jag ordentligt. Vadå du ser inte?


Isak drar sitt strå till stacken. Eller i alla fall en ståltrådspåsklämma från köket. De är jätteskojiga att leka med. Allt för att få matte att tänka på annat. Matte reagerar på tråkigast tänkbara sätt. Hon konfiskerar påsklämman! Snåljåp som vill ha alla kuliga klämmor för sig själv.


Mysak: Det var faktiskt jag som hade klämman... *mutter*


Matte gör ett tappert försök att återvända till sitt övningsprogram. Då börjar det höras mystiska ljud från hallen. Är det inte ett tuggande, smaskande läte? Mycket riktigt. Lillmissen har fiskat upp ett nyckelband från djupet av den skatt som är mattes axelväska. Det är avkapat på ett par ställen och ganska slemmigt, med påföljd att det omedelbart åker i soppåsen. 


Matte återgår till sin datorskärm. Då hörs krafsande och hasande ljud från hallen. En kontroll leder till upptäckten av en till synes huvudlös Rasmus. En skärrad matte kan dock konstatera, att kvittermissen dyrkat upp blixtlåset till väskfacket där hon har sin ajfån. Alldeles säkert var han på jakt efter färsk sladdetti.


 Uppdyrkad blixtlåsficka. Dock för tillfället ajfån-tom.

Även om matte tog lillmissen på bar gärning, hann hon inte hämta kameran medan han stod med huvudet inkört ända till botten av väskfacket. Det såg onekligen aningen roligt ut.

Rasmus: Nu förstår jag inte riktigt. Bryta sig in i din väska? Har du några som helst bevis?


Matte är rätt så nöjd med, att det nyinköpta headsetet ligger kvar i sin kartong på köksbordet. Nu återstår att fundera ut, hur hon ska bevara det i ett stycke.

12 kommentarer:

 1. Aj, vi skrattar allihop här hemma så vi får ont i magen nästan. Först och främst ska ju Findus ha beröm för att han försöker hjälpa matte med studierna, tyvärr uppskattas sånt sällan.

  Tindra hälsar till Isak och säger att hon känner igen problemet med att få ståltrådsklämmor stulna mitt i leken.

  Så ska ju Rasmus nästan ha ett diplom, för han är ju så lik en säkerhetskatt med sitt medvetna nosande och undersökande.

  SvaraRadera
 2. Hejja killar!!!
  Klart att ni ska hjälpa matte med kursen.
  Kapten Rödskägg verkar ha full koll på hur matte ska göra!
  Vår matte snor också dom kuliga ståltråds påsklämman *mutter*
  Kanske med ett HÄNGLÅS på blixtlåset, som vi kan se har den TVÅ ögglor att dra i *fnissar*

  =^.^=

  Nosbuffar grabbar

  SvaraRadera
 3. Håhå behålla headsättet i ett stycke!? de tror jag inte vad hände med att dela med sig ;) Och så snäll Findus är som hjälper dig med datorn Katter är ju riktiga datasnillen allihopa bara dom får syn på en ska dom fram stirra och tassa på tangentbordet! Hoppas det går bra med Katt-supporten där hemma! :D *nosbuff*

  SvaraRadera
 4. Det är bara att hon ger er ett BERG av dentisar, pinnar, vitfisk och annat gott.
  Så kommer headsetet vara i ett stycke...
  kanske! ;-)

  SvaraRadera
 5. Ni är ju underbara, inte en tråkig stund i ert sällskap. Bra att ni får matte på andra tankar! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Hejsan grabbar !
  Tänk så bra er matte har det som har TRE hjälpredor , min stackars matte hon får klara sig med lilla mig :)
  Vad då matte ? Vad säger du ? Att det räcker med mig ??!!
  Matte skulle allt bra gärna velat ha sett bilden på Rasmus med huvudet i väskan !
  Synd att er matte missade tillfället , eller inte beroende på vem man frågar gissar jag :)

  P.S Har inte så ont i rumpan idag , men tratten består :(

  SvaraRadera
 7. Jamarn's..Hejjar tassar från oss/Jam & Kram!

  SvaraRadera
 8. Vi skrattar nästan morrisarna av oss här. Matte nickar bara igenkännande. Jag tycker Findus är jättesnäll som hjälper matte med kursen. Att matte snor roliga leksaker känner vi igen. Er matte borde vara tacksam över att Rasmus hittade och konfiskerade hennes nyckelband som var alldeles slemmigt.
  Här har matte fått liknande problem med toarullen. Vart hon än ställer den lyckas småbrorsorna få tag i den och massakrerar den totalt. Just nu står den på barumsskåpet, men hon brukar muttra att det förmodligen bara är en tidsfråga innan de hittar den där också...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 9. Otack är osjälviska katters lön, sanna mina jam. Att tvåbeningarna aldrig kan lära sig att de inte skulle klara sig utan våra hjälpande tassar! Och er matte borde ju vara trippeltacksam eftersom hon har tre tassistenter.
  Hoppas er matte klarar av sin utbildning trots sin hårdnackade vägran att ta emot hjälp...
  Tassklappar

  SvaraRadera
 10. Matte verkar inte riktigt förstå hur tacksam hon har anledning att vara. Utan er hade hon säkert stressat ihjäl sig. Nu hjälper ni henne att sortera vad som ska prioriteras. Jag bara undrar: hur skulle e-utbildningen gå utan Findus hjälp? Och om inte Isak hittar på nye leksaker, vem ska då göra det? Och stackars Rasmus som åter blir (oskyldigt) anklagad för inbrott, men som ändå kämpar vidare med nya projekt.

  SvaraRadera
 11. Tjena tuffingar!
  KUL att läsa att jag (Mozart) har en kollega, som också har specialsiserat sig på att bryta sig in i väskor med blixtlås!
  Mindre kul att läsa om att er matte, i likhet med vår, konfiskerar ståltrådspåsklämmor.
  Tass, tass
  Mozart & Vincent

  SvaraRadera