fredag 4 november 2011

Flygfäspaning

Här har vi tagit det ganska lugnt idag. Igår flängde matte omkring och saboterade en hel del av våra trevliga skrymslen i vardagsrummet. Att "packa upp" kallade hon vandaliseringen. Fast som tur är, hade hon inte ork nog att fullfölja skövlingen idag.


Vi har faktiskt mest vilat, även om kvittermissen hade jouren på fönsterbrädan ett tag mitt på dagen. När svansen hetsigt började gå från sida till sida, åtföljt av tandklapper, förstod matte att Rasmus fått syn på en fjäderkotlett. Lillmissen gjorde ett tappert försök att ställa sig på baktassarna med framtassarna mot rutan, men det hjälpte tyvärr inte. Pippisen var och förblev onåbar på utsidan av fönstret. *suckar*


Rasmus: Stör mig inte, matte, jag har jour!

7 kommentarer:

 1. Det är lite tarvligt när fjäderkotletter fånar sig på andra sidan glasrutan. pfffft! Fräckt! De kan väl komma in och hälsa på. Småpippisar alltså. Skator och fiskmåsar undanbedes vänligt men bestämt...
  nosgos å fredagsmysgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 2. Det där är konstigt.
  Precis samma sak gör vi om vi ser en fjäderkotlett i ett träd. Fast vi faktiskt har valet att tassa upp.
  Men ibland orkar man inte, eller blir som i ditt fall störd av matte.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Det är bra ni får öva litet att spana på dem, så ni vet vad det är frågan om när de kommer in i uterummet. Då gäller det att vara på hugget!

  SvaraRadera
 4. Väldigt bra arbetsfördelning ni ha hemma hos er. Rasmus som, om jag fattat rätt, är yngst tar tass om bevakningen och larmar när det är dags för er andra att rycka in. Duktigt att han redan lärt sig sina nya arbetsuppgifter.

  SvaraRadera
 5. Det måste kännas spinnande och annorlunda att äntligen kunna se pippisarna ordentligt från första parkett! Smart att ni har gjort tar var sin jourspaning och säger till varandra, istället för att trötta ut er alla påen gång.

  =^.^=

  Nosbuffar å en kram till matte från vår

  SvaraRadera
 6. Naw,så söt du är när du spanartass Rasmus/Jam & Kram från oss!

  SvaraRadera
 7. Fin spanarbild. Det är nog lite lättare för er att få korn på fjäderkotletterna nu när ni har flyttat ner på markplanet. När man som jag bor tre trappor upp är det mer tunnsått med besök. Men matte har hängt upp talgbollar och nu när vintern närmar sig hoppas jag att hungern ska öka besöksfrekvensen. Hoppas ni trivs i nya lägenheten!
  Tassklappar

  SvaraRadera