torsdag 3 november 2011

Stickeria

Igår hade vi stickeria hemma hos oss. Efter tips från Inkan hade matte, oss ovetande, bokat tid hos en veterinär som gör hembesök. Matte tyckte nämligen att vi alla, men speciellt Findus, redan hade stressats nog av flytten. Det brukar inte vara någon höjdare att stängas in i bur och sedan åka sådan där otäck brummis-taxi till veterinären. Förra året påstod matte att det lät som om de tre tenorerna satt bak i bilen och sjöng sina arior.


Det ville matte slippa. Illistigt skramlade matte med torrisburken ute i köket, och då kommer man förstås springande. Extra lunch? Jamtack! Fast Findus anade minsann oråd när matte började stänga dörrar till alla rum utom hallen och köket. Då började han sjunga upp sig så smått, ifall det skulle vara läge med en seriös klagovisa.


Strax därefter öppnade matte dörren åt en besökare. Det var dags för det årliga stick-i-nacken-vaccinet. Mattes röda lillbamsing fick börja, eftersom han redan var smått stressad. Han blev framfiskad under byrån i hallen och placerades på köksbordet. Visst gick det fort, och vettisen var förstås jätteduktig, men hallåjam, ett gömställe borde väl vara fredat från intrång?


Kapten Rödskägg: Nu får det faktiskt vara nog!


Direkt när Findus var nedsläppt på golvet, öppnade matte dörren för honom till sovrummet så att han fick gömma sig under överkastet. Sedan fick Rasmus och Isak vara med om samma procedur. Isak försvann också efter sticket, men sin vana trogen tyckte lillmissen att man måste visa sig trevlig och social när det kommer besökare. 


Under sträng övervakning från mattes sida kollade han in vettisens skor. När det inte fanns några delikata skosnören, fortsatte han med lite buffa-huvudet-i-handen-gos med vettisen, för att avsluta med att raskt kliva ned i hennes axelväska. Matte frågade omedelbart om det var okej, och om hon hade några mobilsladdar där, men det fanns det inte. 


Mattes kommentar: Det var verkligen en trevlig veterinär, och om jag tidigare vetat om att det fanns möjlighet till hembesök så hade jag anlitat henne redan från början. Det kan verkligen rekommenderas! Inte så att jag varit missnöjd med den veterinärklinik inne i stan som jag har åkt till förut, tvärtom. Men det har varit lite jobbigt med skrämmande bilresor plus väntrummet med andra djur, och nu slipper vi ju det. Tack så hemskt mycket för tipset, Inkan!

13 kommentarer:

 1. Denna "lyx" har vi haft i dryga 10 år nu. Vår vettis har sitt sommarställe i vår närhet och hon stannar till hos oss en gång om året, när hon är på väg dit ändå.
  Jätteskönt för alla jamisar att slippa stressen med box och brummis! Skönt att ni också hittade en snällis-vettis som gör hembesök!
  Kvittermissen är lika snäll och gullig mot ALLA, även dom som sticks ;-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Åh, hembsök låter ju faktiskt trevligare än att åka brummis, även om vi helst slipper vettisar helt och hållet. Fast jag antar att vi ibland måste offra oss.
  Förresten, kunde inte matte ha spelat in er sång? Det finns kanske pengar till dentisar att tjäna där.

  SvaraRadera
 3. "Tänk om det kunde komma en vettis hit till stan som gör hembesök!" sa lillie. "visst skulle det bli bra, att slippa stoppas in i buren och åka bil! Och slippa läskiga lukten! Och slippa bli påmind om hur det var när Maurice låg på sjukhuset och var jättesjuk!" sa hon.

  "Tänk om man slapp stick!" sa vi. "Tänk om vi slapp alla vettisar som petar på en och klämmer och sticker nålar i en..." sa vi.

  Alla är inte lika modiga som en Kvittermisse! Vi är mer som Kapten Rödskägg...

  nosgos å antivettiga gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 4. Hemmatass låter ju Ok jamar vi/Nospuss

  SvaraRadera
 5. Här på katthemmet kommer vettisen till oss också. Blogghjälpens katter får också hembesök för hennes äldsta katt gapar som en tokig när han ska åka bil. Hoppas i fick mycket belöning när ni var så duktiga.

  SvaraRadera
 6. Å ena sidan: Verkligen toppen att slippa buras in och åka brummis. Men å andra sidan: Då kan man ju ALDRIG vara säker, ens hemma?? Hmmm. Tål att fundera på.

  SvaraRadera
 7. Låter som en sympatisk stickis ändå! Cool bild! Måste jama att Isak har ett mycket fint sätt.Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Vårt hem är våran borg!
  Hit kommer det inga stickisar om vi får bestämma.
  Husse jamar inte samma språk.
  :-)

  SvaraRadera
 9. Mjau har man många och lättstressade katter så är det där med hemveterinär genialiskt och säkert väl värt att betala för! Vi kör vaccinationsomgångar på "mitt katthem" så också. Då är det en resa för veterinären istället för 15 katter. Kanonbra! TassKram Wikki

  SvaraRadera
 10. Det där med hembesöksvettis låter jamarklokt.
  Det måste ju vara en katt, som har uppfunnit det!
  Vi måste be matte undersöka om det finns hos oss också.
  Men vi är rädda att det bara finns i de där stora städerna...
  Tass på er grabbar!
  M & V

  SvaraRadera
 11. Låter jambra med en vettis som kommer hem till en så man slipper träffa en massa skällisar i väntrummet !!
  Att åka bil gillar jag ju , men som jamat INTE skällisar !!

  SvaraRadera
 12. Vilken lyx med en en egen husvettis, det skulle jag sanna mina jam ha uppsKATTat när jag råkade ut för mitt kisseriproblem. Förvisso är det aldrig roligt att bli stucken men det blir säkert lite lättare att uthärda det när det sker på hemmaplan. Och nu är det över för den här gången, bra jobbat, allihopa!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 13. Vad bra med en hemveterinär! Jag har hört att det är dags för mig att få "påfyllning" av vaccin, men vi har inte någon sådan tjänst hos oss, så det måste bli en bilresa i bur...burr!
  Lyllos er som har erat avklarat!Spinn lugnt/Fjutten

  SvaraRadera