söndag 27 november 2011

Sköna söndag

Det är kattens dag den här helgen, som många av våra bloggvänner uppmärksammat. Vi är inte riktigt säkra, men vi tror att den kan firas både lördag och söndag. I alla fall har vi gjort det. I går fick vi jamarläckra myntabollar av matte. Dem kunde man leka med intensivt en stund. Sedan var det tid för en kattlur, och efter det kunde man leka lite till.


Idag har vi firat med en burk tonfisk. Mums! Magen blev alldeles, alldeles mätt. Fast lillmissen lyckades klämma i sig lite efterrätt också. Han bröt sig in i kartongen där matte förvarar alla sina reservskosnören. De, som hon ansett sig tvingad att köpa, eftersom snosnörena bara helt mystiskt knipsas av om skorna står framme. Nu är kanske inte efterrätt det rätta ordet, eftersom kvittermissen inte åt upp dem, men han gjorde en träffsäker imitation av en skördetröska i alla fall. Det låg bitar av snören överallt.


Rasmus: Synnerligen delikata snören. Köp fler av de där vita, matte. Bra tuggmotstånd, och de rensade bort tandstenen så bra. 

16 kommentarer:

 1. Heja Rasmus! *klappar tassarna* Du är då ingen katt som ger upp i första eller femte taget.

  SvaraRadera
 2. Låter som ni har firat på ett riktigt toppen sätt!Jättefin bild! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Jaha, Kvittermissen... Idag blev det snöretti *fniss* Du är rolig!!!
  Undrar hur er matte ska förvara sladdar och snören så att du inte får tag i dem ;-)

  =^.^=

  Nosgos grabbar å en kram till er matte

  SvaraRadera
 4. *fnissjam*
  Tassade du efter reservskosnörena??!!
  Det var det bästa vi hört idag.
  BRA GJORT !!

  SvaraRadera
 5. hmmm, vi får nog uppdatera vår människa med det där Kattens dag. Här har vi bara haft adventsdag...*mutter*

  SvaraRadera
 6. Såå jamarn's vascker du är Rasmus ♥...
  Här har vi firat Kattens DAg genom god mat,lite kel & lek samt gett bidrag till Lokalas Katthemmet/Jam & Kram från oss!

  SvaraRadera
 7. Illa, illa, illa... Jag har lyckats missa att det är katternas dag, för mig var det vanlig jobbhelg. Vilken tur att eran matte har bättre koll så ni fick godis som sig bör :)

  SvaraRadera
 8. Hihi vilket bus! Att gnaga på snöretti :-) Det kanske Sigge-Bus kan lära sig, han gillar ju allehanda hyss!

  SvaraRadera
 9. Mm, tonfisk, det var ett tag sen jag fick det, måste påjama det för matte...
  Skosnöreknipsandet låter som en trevlig hobby. Skulle gärna börja knipsa men tyvärr använder inte matte skor med skosnören :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 10. Tror det är en 3-4 år sedan som man ändrade Kattens Dag till 2-dagars firande och det är ju helt rätt tänkt av dom 2-benta :)
  Vilken snill matte som såg till att ni fick gott att äta 2-dagar i rad !!

  SvaraRadera
 11. Hoppas bara att Kvittermissen inte äter snörena, för det kan bli katastrof om de hamnar i tarmsystemet. Bra att ni firat Kattens Dag(ar) ordentligt. Det har vi gjort på katthemmet också.

  SvaraRadera
 12. Matte skrattar så gott åt Kvittermissens knipsarlust. Antar att matte inte tycker det är lika kul när hon upptäcker alla sladdetti bitarna. :)

  Nosgos

  SvaraRadera
 13. Kvittermissen reducerar oss till fnisskissar! *skrattar så morrisarna krullar sig! Så bra att han är noga med sina tansebissar. Man skall använda tandtråd VARJE dag... Öhhh, vi menar "tandsnöre", eller kanske vi menar "skotråd"... "Tandskor"? "Snörtråd"?

  nosgos å gottisar

  SvaraRadera
 14. Mmm, både mynta och tonfisk *slickar sig om munnen* Och så skosnören som dessert - man måste beundra kvittermissen för hans tappra kamp om dessa delikattesser :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera