fredag 18 november 2011

Utestängd

Isak var med om något läskigt igår. Han var plötsligt utestängd!


Isak: Du får väl inte stänga dörren när jag är på upptäcktsfärd, heller!


När matte kommer hem och skramlar med nycklarna i låset till ytterdörren brukar vi alltid komma springande och lurpassa i dörrspringan. Man måste väl få en chans att se sig om lite? Fast matte är inte så glad åt att vi smiter ut, för numera är det inte ett stängt, avgränsat utrymme utanför lägenhetsdörren. Tvärtom leder en trappa ned till källaren plus att porten ut bara är några meter bort, och den kan öppnas om någon annan boende kommer just då.


Därför försökte matte snabbt få in oss i lägenheten igen. En omöjlig uppgift. Det var ju spännande i världen utanför! Till slut fick hon in Rasmus och Findus, och stängde lägenhetsdörren för att de inte skulle smita ut igen. Just då kände Isak för att slinka ned för trappen till källaren. Matte följde efter. Hur det nu var, tyckte svarte Mysak inte att det var så skoj att vara ute på egen tass längre. Källaren var obekant, och ljudet när matte gick i trappan ekade så otäckt. Varför kan inte människor tassa tyst och smidigt som vi kissar?


Som ett svart streck susade panterkillen uppför trappan igen, men när han skulle smita in i tryggheten i lägenheten var dörren stängd. Får man göra så? Isak pep lite olyckligt och fick flaskborstsvans. Han sträckte sig upp efter dörren och krafsade för att komma in, men inget hjälpte. I alla fall inte förrän matte klampat uppför de två halvtrapporna från källaren och öppnade dörren. Dumt att vi inte kan öppna dörrar. Undrar om man kan lära sig det? *funderar*

16 kommentarer:

 1. Men rysare ju...
  Hmm..Mjoo,man kan lära sig att öppna dörrar ;)
  /Jam & Kram

  SvaraRadera
 2. Ojuste att bli utelåst sådär.
  Men vi förstår att ni vill kolla läget på utsidan av dörren. Det KAN ju finnas en fiende som behöver smisk, eller ett kvarglömt dentisberg.

  SvaraRadera
 3. Vilket äventyr du råkade ut för Mysak!
  Jodå... man kan lära sig att öppna dörrarna med liiite övning...
  Vill du veta hur man gör??? *viskar så matte inte hör* ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. det är inte lätt att vara innekatt och när man har buskatter! :)

  hoppas ni får en underbar helg hela gänget tvåbeningar och fyrota :)

  <3 nosbuff

  SvaraRadera
 5. Jamarns så otäckt, Isak. Förstår att du fick flaskborstsvans. Tindra är precis likadan när hon smiter ut, stänger man dörren får hon panik.

  SvaraRadera
 6. Klart man vill kolla läget utanför men man vill ju väldigt gärna komma in i tryggheten när det känns lite läskigt. Förstår att du blev rädd.Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Vi katter har ju den positiva egenskapen nyfikenhet, annars skulle man aldrig få lära sig någonting nytt. Du får se till att matte bättrar på konditionen, så du inte behöver sitta utanför dörren och vänta så länge!

  SvaraRadera
 8. Det borde anordnas kurser i hur vi katter ska öppna dörrar. Jag vet att det finns en del katter som redan kan den konsten, men den borde läras ut till alla.

  SvaraRadera
 9. Jamarns vad läskigt att inte kunna komma in! Det är såna här gånger man ser vad viktigt det är med intervallträning av våra människor så att de snabbt kan ta sig uppför trappan när en misse snabbt vill komma in igen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 10. huvva!!!! du vår lära dig öppna dörrar, det är jättebra att kunna!
  nosgos å dörröppningsgottisar
  maurice

  SvaraRadera
 11. Jamarns oskick dom har dom där 2-benta att jämt klampa när dom går i trappor och inte går dom snabbt heller *muttrar*
  Jamarns otäckt att inte kunna ta sig in själv , det vet jag själv hur det var när jag ramlade ut från fönstret :(
  Missen som bodde här innan mig han kunde öppna dörrar han !!!

  SvaraRadera
 12. Jamars, jag/Chicko blev oxå utstängd här för ett bra tag sedan, : (
  Matte såg inte att jag var på väg in från rastburen, så hon stängde dörren framför nosen på mig :(
  Där låg jag på gräsmattan till matte såg att jag inte var inne, och hämtade in mig till slut
  Förstår inte att dom tvåbenta inte kan lära oss hur man stänger en dörr?
  Får fundera på hur man gör!

  Ha en jamars fin helg på er alla

  Tass Tass

  SvaraRadera
 13. Men gubben, så där får man inte göra, hälsar Bandit.
  Ha en underbar helg och ber om ursäkt för att Matte inte tazzar runt så mycket. :-(
  Tazz&Kram

  SvaraRadera
 14. Fyjam, det är verkligen hemskt när man tappar bort sina människor och står där utlämnad *ryser* Det värsta är att jag ibland går till fel dörr. Då är ju chansen att komma in i tryggheten igen obefintlig *ryser igen*
  Det är med att öppna dörrar är knepigt, jag klarar bara att putta upp dörrar som redan står på glänt.
  Ha en jamarfin helg och se upp i trappan :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 15. Har också varit med om det. Men matte har gjort det med vilje när jag har kontrollerat trapphuset. När hon inte haft tid och vänta på mig så då vet hon att jag kommer tassande om hon stänger till dörren. Fuskigt tycker jag. Man får inte stänga dörrar för sina katter.

  Hoppas du har hämtat dig från chocken nu Isak

  Nosgos

  SvaraRadera
 16. Men hu vad läbbigt. Ska man inte kunna smita ut en liten sväng utan att riskera att bli utelåst. En dörröppnare i lagom tasshöjd skulle kanske vara nåt.

  SvaraRadera