lördag 5 november 2011

Snickerboa

Findus är aningen förnärmad ikväll. Orsaken är förstås, att matte har haft fräckheten att antyda att Kapten Rödskägg skulle ha varit... ja, ehum... lite besvärlig idag. Men alltså, det stämmer inte alls. Det är bara alla andra som varit så nedra trögfattade!


För det första gällde det matte. Vi ville ha frukost tidigt, men matte bara muttrade något om sova ut och vände sig om på andra sidan. Då får man ta saken i egna tassar. Findus ordnade raskt frukost genom några sprinterruscher tvärs över sängen, avslutade med ett hopp precis ovanför näsan på matte så att vinddraget fladdrade i näsvingarna på henne.


Ett par timmar efter det tyckte vi att matte sovit färdigt. Då skuttade röda lillbamsingen raskt upp på den smala, rangliga Benno (DVD-hyllan) i sovrummet. Eftersom matte inte ännu fäst hyllan i väggen skuttade hon upp från sängen med ett tjut för att sjasa ned Findus. Därefter hade matte fräckheten att sova några timmar till, innan det var dags för hennes frukost. 


Då påpekade vi, att vi också ville ha frukost. Frukost-mitt-i-natten räknas inte, för det är nattmål. Matte höll inte alls med. Jahajam, vad ska en svältande stackars katt göra? Naturligtvis knycka mattes skinkskivor från smörgåsen. Inte uppskattat alls, men varför lyssnar inte matte när vi jamar att vi är hungriga?


Det som fick mattes tålamod att tryta var när hon började höra olyckliga knorranden från Isak.
 -Men han satt ju på min plats på byrån, hojtar Findus. Sedan ville han inte leka, fast jag hade jätteroligt och lekte tafatt med honom. Till sist satt han på min plats igen, på köksbordet. Då måste man ju få bort honom därifrån. Enkelt, eller hur?


Fast matte godtog inte riktigt Findus förklaringar. Hon stängde in honom i snickarboa. Med andra jam, Kapten Rödskägg förvisades till sovrummet ett tag. Gör man så med sin kisse?


 Findus: Hallåjam, det är faktiskt min plats. Isak: Knorr, mutter. *olyckligt*


Findus: MIN plats, jamade jag. *peta, peta* Men matte, varför bär du in mig i sovrummet? *förvånad*

12 kommentarer:

 1. "...så att vinddraget fladdrade i näsvingarna på henne..." Aj, jag skrattar pälsen av mig.
  Vi ser verkligen framför oss hur mattes näsvingar fladdrar och hur hon sedan schasar bort stackars Findus, för att slutligen ge honom rumsarrest.
  Stackars, stackars Findus.

  SvaraRadera
 2. Men grabbar! Inte ska ni kivas och matte behöver få sova lite extra när det är helg.

  =^.^=

  Nosbuffar å en kram till matte

  SvaraRadera
 3. Det är ingen måtta på hur mycket 2-beningar lyckas MISSförstå oss!
  Det där med "att sova lite till" eller helt enkelt bara fortsätta att sova, är tydligen en mycket smittsam sjukdom, som har drabbat både Sippos husse och vår matte också idag.
  Fast vi jobbade jättehårt, lyckades vi inte väcka matte, så dagen blev extra kortkort idag, med sen frukost dessutom.

  Står det förresten inget i Kattlagen (KL) om att stänga in oss?
  Stackars MISSförstådde Findus!

  Nosbuffar
  M & V

  SvaraRadera
 4. Men Findus då, blir du instängd?
  Jamars tråkigt,
  Det står väl inget om det i kattlagen, eller?
  Du får låsa in eran matt ibland, så får hon se hur jamars roligt det är!


  Tass Tass

  SvaraRadera
 5. Instängd!??
  Ungefär lika illa som när husse låser luckan!
  Att inte er matte förstår att det bara är att ge er mat så blir ni tysta?
  Men hon kanske lär sig, eller så är hon en jamars envis typ.
  nosbuff

  SvaraRadera
 6. Här har det varit ungefär likadant idag. Matte skulle ha gäster på middag och vi försökte ge henne en hjälpande tass alla fyra, men inte uppskattades det inte. Sen försökte hon muta oss att "hålla oss lugna" med skinka. Det var gott, ända tills Mårrgan kräktes upp allt på det nystädade bordet... *fniss* Här brukar inte matte stänga in oss men däremot stänger hon in sig själv när hon tex skall bädda rent i sängen och muttrar något om att det är omöjligt att bädda med 16 hjälpande tassar. Helt obegripligt resonemang enligt mig.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Vissa dagar, eller nätter, blir bara allt fel. Matte kanske inte förstår hur mycket ni slitit med flytten och allt som hör till den. När man är utarbetad kan man bli lite stingslig. När sen matte låter påskina att det är HON som är utarbetad - ja då kan ju tålamodet brista.

  SvaraRadera
 8. "Förnärmad" - det där är ju skandal!!! Bara för att tre, redan små och tunna, kissekatter höll på att svälta ihjäl! Och bara för att någon tagit ens plats och man försöker rätta till eländet, så skall man väl inte behöva bli inlåst i isoleringscell!!??? Huvva!

  Vissa dagar är det SYND om röda kissekatter! (*Maurice nickar förstående) Världen FÖRSTÅR inte vad en röd kissekatt går igenom! Bara andra röda kissekatter förstår... *sniff, snyft

  Skickar stooooora tröstekramar och EN MASSA tröstegottisar till Kaptenen. Något gottigt skall man väl ha om man suttit i snickeboa!!
  Maurice

  SvaraRadera
 9. Jamarn's grabbar...
  Lämnar lite Tröstetassar till den som mest behöver/Nospuss

  SvaraRadera
 10. Förstår inte heller vad du skulle i snickeboa att göra Findus ??
  Jag menar du jamade ju bara om att Isak satt på din plats och fattar inte den man jamar med så får man ju peka med tassen ;-)

  Tack för tipset om att kasta musen till husse nästa gång :)

  SvaraRadera
 11. Åh, sötnosar små!
  Inte ska ni väl fightas när er matte vill ha sovmorgon. Det är ju då ni ska samarbeta lite extra ;). Fråga mina kissar får ni se, det gör dem :).
  Kramizar

  SvaraRadera
 12. Stackars er, vilken dag! Bara för att matte var osamarbetsvillig och inte ville gå upp!

  Findus blev verkligen oskäligt anklagad för att vara bråkig... :(
  Fräckt är vad det är!!

  SvaraRadera