fredag 9 december 2011

Älskade spanarfönster

Häromdagen hade matte funderingar på, vilket insynsskydd som passade bäst till köksfönstret. Hon hade förälskat sig lite i plastfilmen med kattmotiv. Fast igår fick hon klart för sig, att cafégardin nog var det rätta alternativet ändå.


På morgonen brukar matte ha persiennerna nere i köket medan vi alla äter frukost, och så drar hon upp dem när det är dags för henne att åka till jobbet. När det där speciella dra-upp-persienn-ljudet hördes, gjorde Rasmus en rivstart från hallen och kom galopperande in i köket, tog ett språng upp på köksbordet för att slutligen parkera sig på fönsterbrädan. Tjoho, storbildsskärmen hade öppnat för dagen! 


Då insåg matte, att någon plastfilm blir det nog inte. (Med ett så brett köksfönster skulle nog en spanarhylla bågna, eftersom avståndet mellan konsolerna skulle bli så stort.)


 Rasmus: Jag gillar fönstret jamarmycket, matte!

Fast lite bredare fönsterbrädor hade ju inte skadat. 


 Kolla grabbar, fjäderkotletterna vimsar omkring i buskarna! (Här syns för övrigt tydligt den mycket närbelägna gångstigen.)

Hörru, voffö blixtrar du frenetiskt för?


  Findus: Var det där postisen på cykel?

Isak: Var? Vardå?


Sedan vill vi tacka för alla snälla kommentarer i förra inlägget om när Mysak var lite krasslig i magen. Det är inte helt bra ännu, men matte var till vettisen idag (ensam!) och frågade om foder. Hon fick tips om Hill´s i/d, så hon köpte dels ett par påsar med bitar i sås, dels en burk med patéliknande innehåll plus torrisar. Den rara djursjukvårdaren påpekade, att det var smakgaranti, men matte hoppas förstås att det ska gå ned.


Isak fick lite av sin mat uppe på diskbänken, blandat med lite torrisar av vårt gamla RC-foder medan vi fick våra vanliga torrisar nere på golvet. Det gick sådär till att börja med. Isak hoppade ned för att undersöka våra skålar, och vi hoppade upp för att kolla in hans. Fast matte var ganska envis, och till slut satt vi och åt på de ställen som det var meningen. Hoppas Isaks mage tycker om fodret nu! *håller tassarna*

21 kommentarer:

  1. Det är jättestor skillnad för grabbarna med utsikten i fönstret nu. Dom såg ju inte så mycket 9 trappor upp. Klart att de vill ha sin utsikt intakt. Rasmus kunde inte visa det för matte tydligare :)
    Vi håller tassarna för att Mysaks mage gillar den nya maten!
    Annars lär väl inte strumpmissarna tacka nej *fniss*

    =^.^=

    Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Jamarn's så mysigt ni har det i ert Spaningsfönster /Jam & Kram från oss!

    SvaraRadera
  3. Puff fick en kur med Hills i/d när hon var akut dålig, och det blev bra (lika bra som tidigare) igen. Här försökte alla katterna äta hennes mat, så den var nog god!
    Och spanarfönster är heliga platser. Tur matte insett det!

    SvaraRadera
  4. Wilma brukar få i/d mat när hon blir riktigt dålig i magen, vilket händer ett par gånger om året och det fungerar jamarbra. Oftast räcker det med enbart den blötmaten och torrfodret i 3-4 dagar sen brukar hon bli bra. Vi alla gillar torrfodret och mjukmaten är väl sådar, men eftersom vi alltid vill ha de andras mat (oavsett om det är samma mat i skålarna....) så har matte gett upp de gångerna och gett oss alla i/d foder i några dagar.
    Jamarns vilket skojsigt fönster ni har, förstår att ni alla tre sitter parkerade där på dagarna och spanar.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  5. Åh va mysigt ni verkar ha det i ert spaningsfönster :D

    Håller tummar och tass för att sötnosen ska fixa det hela och kunna äta maten er matte köpt. Här har vi haft liknande problem som visade sig bero på foderallergi.. Och det hjälpte med att byta foder och nu har det varit lugnt och allihop mår bra och pälsarna är så fina så igen. Vet att det är riktigt jobbigt och tvingas se på när ens älskling inte mår så bra, hoppas verkligen sötnosen kommer klara "biffen" med hjälp av det nya fodret.

    Kramiz och Tass

    SvaraRadera
  6. Oj vilken fin storbildsskärm ni har! Måste vara fullt upp hela dagen att se vad som händer där ute. Hoppas Isak snart blir bra i magen, men det blir de ju oftast om de får rätt kost.

    SvaraRadera
  7. Vilket bra spanarfönster ni har! Men man kan tydligt se att de som har satt dit fönsterhyllan inte har tänkt till. Det borde de ju ha förstått att det skulle vilja sitta tre katter där och att de vill ha ordentligt med svansrum... ;)

    SvaraRadera
  8. Vilket fint spanarfönster ni har. Jag förstår att Rasmus gör en rivstart när han hör persiennerna. Att gångstigen ligger så tätt inpå är ju förstås spännande, men man vill ju ändå ha lite privatliv. Hoppas att Isak's mage blir bra nu.

    SvaraRadera
  9. Vilka bilder på er! Jag (Deco) blir ju alldeles till mig i tassarna. Klart ni måste ha forsatt goda spaningsmöjligheter, vilken utsikt! Nosbuff

    SvaraRadera
  10. Vilka härliga bilder
    Krya på dig massor nu och bli bra i magen Mysak. Tazz&Kram

    SvaraRadera
  11. Vilka jamarfina bilder på er!
    En "pimpning" av själva sittplatsen skulle nog inte sitta fel.
    Och så håller vi tassarna att Isak blir bra i kaggen.
    Nosbuff

    SvaraRadera
  12. JAMARS alltså, vilken Storbildsskärm ni har, *Imponerad* Då kan ni se lååångt då, på alla *pippisar som flyger förbi, *fniss*

    Vi håller tassarna för att Iaska ska bli bra igen i sin mage.

    Nu har vi uppdaterat våran blogg igen med nya bilder.

    Tass Tass

    SvaraRadera
  13. Mjau, ISAK, ska det jamars stå.
    Vi tassar för fort här
    *Fniss*

    SvaraRadera
  14. Mjau, när jag ser de fina bilderna önskar jag att jag inte hade bott så högt över havet. Nåjam, det är ju ingen skyskrapa precis, men ni har betydligt bättre spanarmöjligheter, det ser jag.
    Hoppas matte hittar en bräda som är mer kattanpassad :-)Och så håller jag och matte såklart tassar och tummar för att Mysaks mage ska börja uppföra sig som den ska igen!
    Tassklappar

    SvaraRadera
  15. Åh, vilka mysiga bilder på er i fönstret! Härligt att ni har mycket att spana på! Hoppas nu magen rättar till sig, krya på dig Mysak!

    Tass och kram

    SvaraRadera
  16. Ni får säga åt matte att hon investerar i ordentligt breda fönsterkarmar.. Kosta vad det kosta vill, jamar vi! Vi katter har faktiskt vissa rättigheter! Faktiskt mycket fler rättigheter än skyldigheter. Skyldigheterna innebär i stort sett bara att äta upp maten man blir tilldelad, och det tycker vi sköts utomordentligt.

    SvaraRadera
  17. Jisses vilket PURRfekt spanarfönster ni har !!
    Nä , då jag blir inte alls avis ;-)
    Jo , det var visst "bara" LETT-öl som min "lillebror" BALThazar drack på den där puben i Riga :)

    SvaraRadera
  18. Jam, matte kan ju bara inte sätta för storbildsteven heller? Hur glad skulle hon bli om ni tejpade upp en vit plastremsa över nedre delen av er teve?

    Gardiner kan ni ju i värsta fall putta undan med tassen.

    Nosgos

    SvaraRadera