söndag 25 december 2011

Mysmorgon

Gårdagen inledde matte med, att sabotera Rasmus trägna arbete häromdagen. Hon satte på sig en gul gummidiskhandske och började helt oförklarligt att med cirklande rörelser klappa sängen. Vi förstod inte riktigt vad detta skulle gå ut på, men tyckte det var en rätt skojig lek att göra flygande attacker på gummisängmusen som kilade omkring. Så småningom märkte vi, att matte höll på att avpälsifiera sängen. Lite onödigt, faktiskt.


 Oroa dig inte, matte, vi ska snart få sängen fin igen. *rulla, gnida*

Under dagen smaskade vi på tonfisk och lite julskinka. Skinka är så gott! Fast matte tycker portionerna ska vara mycket mindre än vad som är riktigt rimligt. Hon tycker den är för salt för oss, men det har då inte vi märkt av. *skakar på morrisarna*


Vi fick lite presenter, de nya goda biffiga Temptations som Sippo berättade om häromdagen. Det var så smaskigt så Findus nära nog klättrade upp i köksskåpet för att skaffa lite påfyllning. Mums! 


Annars har vi ju fått nya saker före jul, så därför behövde vi inte något särskilt just nu. Vi har åter en vattenfontän, som vi älskar att dricka från (och leka med vattenstrålen, men skvallra inte för matte!). Dessutom fick vi hajlöständer. Egentligen är det en helt underbar massagekarda i gummi, men den ser allt lite läskig ut. Fast vi tycker den är så skön att bli borstad med, att vi stämmer upp glädjesånger när matte tar fram den. Isak tycker det är så jamarmysigt att han ideligen gör framåtvolter mot mattes ben och fötter, så matte får kila omkring krökt som en räka när hon ska kamma honom.


Eftersom vi fått saker som passade oss bättre, hade vi en del till övers. Vår gamla vattenfontän, som Rasmus bara gjorde inbrott i. Och en furminator, som inte riktigt var vår stil, kanske för att matte inte hade rätt teknik vid kamningen. Dem kunde vi ge till några av våra bloggvänner, Klosterkatterna. Det känns bra, att sakerna kommer till användning!


Idag fick matte sova lite längre, till halvåtta. Igår tyckte vi att det var frukostdags fem. Det tyckte inte hon. Konstigt. Nu när matte är ledig några dagar, vill hon gärna mysa länge vid frukosten. Det passar oss bra. Vi ligger bredvid henne på bordet, gärna inom räckhåll för godsakerna som hon har på sina smörgåsar. Man måste ju vara beredd, ifall hon skulle titta bort, eller resa sig från bordet. Matte brukar tända ett doftljus, fast hon sätter det i fängelse först. Vi är allt lite nyfikna på ljuslågan, men den går inte att undersöka närmare. Av någon anledning kallar matte oss för kamikaze. Hon har så många underliga namn på oss.


 Doftljus, som vi inte närmare får undersöka.


Enda problemet med mattes långa mysfrukostar, är att hon ogärna drar upp persiennerna i köket. Fånigt! Fast idag gjorde vi en kompromiss. Hon drog upp dem halvvägs, så att vi kunde sitta och kika ut på pippisar och morgontidiga människor som går förbi.


Ser ni mig bakom gardinen?

16 kommentarer:

 1. God Jul-fortsättning! Jag tänkte hinna tassa in hos alla bloggvänner igår kväll efter vår julklappsutdelning och jama God Jul, men det tog längre tid än jag trodde - plötsligt var klockan efter ett på natten och jag fick order av matte att gå och sova... Så julhälsningen kommer idag istället! Hoppas ni alla får en fortsatt underbar jul och nyår! NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 2. Myspys & Go´a juldagar med en massa gottisar, kärlek och kattastiska upplevelser! / Bröderna Bus & Busan ♥

  SvaraRadera
 3. Här var det minsann ingen sovmorgon idag , min mattes väckarklocka började skrika Go Morron Go Morron , vem är det jag tjötar med 06:00 idag :(
  Nu har äntligen min matte/lekledare kommit hem så nu ska det busas i eftermidag :)
  Jättesnällt att ni gav bort Vattenfontänen o Furminatorn till Klosterkatterna !!
  God fortsättning på er :)

  SvaraRadera
 4. En god fortsättning önskar vi er!

  Tass och kram

  SvaraRadera
 5. God fortsättning!
  Det är väl klart att ni måste kattifiera överkastet igen.
  Mattes frukost är som bonus på er egen och är stöldbegärligt!
  Visst är stulna gottisar godast *viskar jättetyst*?

  =^.^=

  Nosbuffar grabbar å en kram till er matte från vår

  SvaraRadera
 6. God fortsättning, jamar vi som alla andra. Först och främst tycker vi det är tokigt av matte att avpälsa sängen. Förstår hon inte att ni jobbat hårt med att få den kattefierad. Kul att även ni gillade dentisarna, det är klart det smaskigaste jag någonsin ätit.
  Jamarsnällt av er att skänka furminatorn till Klosterkatterna.

  SvaraRadera
 7. Ju mer jag läser om de där Temptations med biffsmak desto viktigare blir det att få fart på blogghjälpen så hon genast inhandlar stora mängder till oss.

  SvaraRadera
 8. God fortsättning, och självklart ska ni pälsifiera sängen igen.
  Nosbuff!

  SvaraRadera
 9. Tänk vad otacksam er matte är när ni har slitit hårt alla 3 för att få till överkastet. Men tyvärr är de så våra tvåbeningar, uppskattar sällan en arbetsinsats från oss katter.
  Vad snälla ni är som ger klosterkatterna julklappar! Vi blir också jamarns så nyfikna på de där nya temtations, måste nog skicka ut matte nån dag.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 10. God Fortsättning
  Tazz&Kram önskar Inkan o Ligan

  SvaraRadera
 11. God fortsättning! Tänk att matte avpälsar sängen som ni säkert jobbat hårt med att pälsa in så inte matte ska frysa.

  SvaraRadera
 12. Jamarmyyyyyyyyyyyyyyysigt ♥
  /Nospuss

  SvaraRadera
 13. Taskigt av matte att förstöra er inpälsning av överkastet. :( Men skam den katt som ger sig, bara att jobba på igen. :)

  Snällt av matte att ordna morgonbia till er.

  Nosgos

  SvaraRadera
 14. Stort att tassa sakerna till Klosterkatterna!
  Husse tyckte om den där ljusmojängen. För han vågar inte tända några ljus här hemma.
  Fegis!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 15. Hoppas ni fick en underbart god jul och att ni får ett toppen fint nyår!

  God Jul och god fortsättning!

  SvaraRadera
 16. Va snällt av matte att dela sin frukost med er*blink* Jag brukar be om att få osten från mattes macka, med en klo om hon inte e snabb nog.
  Det där Temptations med biff... de e mums! Gillar de med ost också.
  Här har jag mitt spanarfönster på kontoret så jag går dit när jag vill, där e inte fördraget alls. Bara en blomkruka mitt i så alla inte ser in.

  SvaraRadera