tisdag 20 december 2011

Fint besök

Rätt som det var idag så ringde det på dörren. Matte öppnade och lät så väldigt glad när hon pratade med besökaren. Det var Gitte, en av Klosterkatternas mattar. Naturligtvis var Rasmus omedelbart framme och hälsade gästen välkommen. Både lillmissen och matte sneglade ned på Gittes skor, men till mattes lättnad och kvittermissens besvikelse hade hon inga snörskor på sig. 


Snart satt de vid köksbordet och pratade över en kopp te. Rasmus var förstås med, och fick mumsa på en Dentabit. Vi andra var lite försiktiga... eh, trötta, och låg och kurade under det nytvättade överkastet i sängen.


 Gitte bjuder Rasmus på en Dentis. (Matte brukar inte visa porträttbilder, men Klosterkatternas matte sa att det gick bra).

 När det vankades tonfisk kunde inte Findus hålla sig borta längre. Lite blyg var han, så han fick sin tallrik ute i hallen. Som avslutning sniffade Kapten Rödskägg på Gittes skor. Det luktade nog spännande av andra katter.

 Isak kikade in på gästen som hastigast, fast matte hann inte med att ta kort. Den här bilden är tagen när Gitte åkt igen.

Rasmus undersöker noga stolen där gästen suttit. Det luktar spännande!

Det var ett väldigt trevligt besök. Hoppas att det blir av fler gånger! Kanske är Mysak och Findus lite modigare då.

16 kommentarer:

 1. Å vad roligt att ni hade Gitte på besök.
  Men ni behöver inte skämmas att ni inte var framme. När Originalmatte var här förra vintern, satt både Måns och jag UTANFÖR skjutdörren och tittade in. (Det var -20 grader) *fniss*

  SvaraRadera
 2. Oj så trevligt besök ni hade, matte är grön av avundsjuka! Hon hade så gärna velat träffa Gammelmatte Gitte och er matte!
  Fast vår husse har ju träffat er matte en gång. När vi fick den fina plåtburken och Dentisar av er!
  Tänk så modig Rasmus är som hälsade. Han är väl som Amanda och ÄLSKAR ALLA! Medan Smulan är mer som Kapten Rödskägg och Mysak, lite mer avvaktande mot folk de inte känner!
  Ha en trevlig kväll och undersök alla gottiga dofter efter er gäst!

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 3. Vi har en bloggaward till er på vår blogg.
  Välkommen att tassa in och hämta.
  Mjau från Sol & Måne

  SvaraRadera
 4. Åh, vilket fint besök!!! Fast, nog tycker vi att besökare skall ha snören i skorna. Och vi tror att kvittermissen håller med oss.

  *fnissar åt Max och Måns

  nosgos å tisdagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. Så kul med så fint besök! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Jamarns så skojsigt det måste varit att få träffa en av Klosterkatternas mattar :)

  SvaraRadera
 7. Jamars va spännande med besök! Tycker nog allt ni var modiga ändå. Och ni kommer nog vara ännu modigare nästa gång när ni vant er lite mer av doften.. Jag har själv lite svårt för besökare men så länge jag blir förvarnad så brukar det gå bra.. Nospuss

  SvaraRadera
 8. Vad roligt med en gäst!
  Hon var väl artig och hade med sig godis? ;)

  Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Gäster gillar jag! Det där var säkert en sån där idealgäst. Fast Rasmus tycker nog att hon kunde haft bättre skor?

  SvaraRadera
 10. Det gläder mig att höra att gammelmatte skötte sig under besöket hos er, även om hon inte hade snörskor på sig... det kan hon tyvärr inte, eftersom hon inte kan böja sig ner för att ta på skorna. Hon hade stränga order att ta med sig godis, och det låter mycket bra att hon också köpte tonfisk till er... då har man dresserat henne ganska väl, kan man väl jama? *nöjd*

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 11. Mjauuu,va mysigt /Jam & Kram från oss!

  SvaraRadera
 12. Åh, vad mysigt med besök, ännu mysigare med en gäst som har med sig godis och tonfisk :)

  SvaraRadera
 13. Även om jag råkar veta att Klosterkatternas gammelmatte är en jättesnäll person, så är det nog ändå bäst att vara lite försiktig första gången man träffas. Man måste få lite tid att vänja sig vid alla människor.

  SvaraRadera
 14. Mjausan så kul med finbesök. Fast man förstår ju att vissa är lite reserverade, man är ju det när det kommer nytt folk, ja inte jag då förstås.

  SvaraRadera
 15. Vad mysigt med så fint besök. Tazz&Kram

  SvaraRadera
 16. Mjau, så spinnande att få vara med när ni fick så fint besök! *klappar tassarna* Måste vara jamarroligt att få träffa "människan bakom bloggen* :D Jag gillar besökare, även sådana jag inte känner, så jag hade gärna varit med :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera