lördag 3 december 2011

Porlande är godast

I veckan var matte på en föreläsning som en veterinär höll. Den handlade om urinvägsproblem hos katter. Det var en engagerad, humoristisk föreläsare, och ämnet var intressant och angeläget. Vi vet ju att urinvägsproblem kan vara ganska vanliga, och några av våra bloggvänner har råkat ut för det.


De två timmarna innehöll många guldkorn, men några kändes extra angelägna för matte att ta itu med. Det gällde detta att få oss kissar att dricka mera, eftersom vi är så väldigt duktiga på att koncentrera urinen, och detta (tillsammans med andra faktorer) kan göra att det bildas kristaller i urinen.


Några av tipsen som nämndes var:

 • vattenfontän - eftersom det är skojigare att dricka från porlande vatten 
 • vattenskålen bör vara så bred att våra morrisar inte nuddar kanterna
 • visst är det väl skoj att provsmaka från mattes eller husses glas? Den listiga vettisen brukade ställa fram vattenglas på bordet och andra ställen, som naturligtvis hennes egna missar raskt lapade i sig vatten från
 • mera blötmat! Här vet vi, att vi hos bloggvänner läst om nyttan av att tillsätta lite extra vätska i mjukmaten.
Vår tidigare vattenfontän hade Rasmus och matte utdragna duster om. Först var det sladden som knipsades av, men det fick matte hjälp av sin pappa att laga. Sedan lärde kvittermissen sig att peta av locket till vattenbehållaren och plocka ut kolfiltret. Denna drypande platta traskade lillmissen glatt runt med i lägenheten. När matte hittade igen filtret var det för det mesta väldigt dammigt och smutsigt. Av någon anledning var matte inte riktigt nöjd med denna ambulerande bevattning, så vattenskålen kom fram igen.

Fast idag kom matte hem med en ny vattenfontän. Till Rasmus besvikelse låses locket fast på denna modell. Nåjam, tiden får utvisa om man kan göra något annat bus med fontänen.

Findus: Kollar skålen först. *sniff*

 Strålen verkar också okej.

Mmm, jättegott! *slick*

12 kommentarer:

 1. Den såg jättebra ut den nya fontänen! Vi har också en men vår ser lite annorlunda ut, husse har inte riktigt förstått varför det är så bra men som tur är har matte koll.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder på dig Findus, du ser så värdig ut vid vattenskålen.
  Rasmus får mig att skratta så morrhåren hoppar. Tänk om man var lika ung och påhittig som han.

  SvaraRadera
 3. Vi är ju tjejer och drabbas inte lika lätt av att kristallerna täpper till.
  Även om vi drack bra förut så är vattenfontänen det bästa vi nånsin fått. Vi älskar den.

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Åh, vad intressant. Ska nog köpa hem en vattenfontän. Vad kostadedin? Märke?

  SvaraRadera
 5. Så sant som det är jamat.
  Vi har vatten på två ställen, och till 98% dricker vi ur fontänen!
  :-)

  SvaraRadera
 6. @Harrys ägare - välkommen till oss! Vår fontän är en Drinkwell och modellen heter Platinum. Det finns en massa olika varianter av fontäner, men eftersom vi är väldigt förtjusta i att dricka från vattenkranens stråle så köpte matte den här som har en stråle. Fontänen kostade den där "magiska kronan" under 700 kr på Bromma Zoomarknad. :) Hoppas att du hittar någon modell som känns rätt! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Åh, vilka kloka ord! Jag håller såklart med er och här har de vatten på tre olika ställen inklusive en vattenfontän, vilken används flitigast ;-)

  Kramiz och Tass

  SvaraRadera
 8. Ligan håller med om att vattenfontän är BÄST.
  Här har vi superdupervarianten av den där. OCH den står i stor plåtform.
  Undrar ni varför så fråga Prinsen.
  Ha en underbar kväll
  Kram o Tazz

  SvaraRadera
 9. Jamars, den där vatten fontänen såg jamars kul ut, ska fråga matte om en sådan, till jul kanske?

  Tass Tass

  SvaraRadera
 10. Jamarns vilken tjusig fontän ! Jag använder min husses prydnadsfontän som min drickfontän , jag :) Ibland dricker jag direkt ur kranen i köket , det är gott med iskallt vatten ! Trevlig 2:a Advent !

  SvaraRadera
 11. Vad härlig den såg ut! Matte har också funderat på att skaffa nåt sånt. Vi har ändå vattenskålar på tre olika ställen så att vi ska dricka mycket. Det kanske vi hade gjort om vi fått en sån här fiffig makapär att dricka ur! :)

  SvaraRadera
 12. *kurrar förtjust* Vilken stilig katt du är Findus, precis som min Frank!

  Vi tycker att Rasmus är en väldigt klurig katt, han har ju så mycket kloka idéer! :)

  SvaraRadera