söndag 4 december 2011

Insynsskydd till fönster

Här vill matte ha lite råd. Det är nämligen så, att vårt köksfönster vetter mot en gångstig som bara ligger någon meter bort. Vi missar tycker det är rätt skoj att titta ut på människorna som går förbi. De, speciellt minisarna i vagn, tycker det är lika kul att titta in på oss. Fast matte verkar inte vara lika lycklig över detta förträffliga arrangemang. 


Hon funderar på att sätta upp insynsskydd, en slags plastfolie, på fönstret. Fast å andra sidan tycker hon då lite synd om oss, som går miste om människor, andra kissekatter, pippisar och annat spännande som passerar utanför fönstret. Kanske kan man sätta upp en spanarhylla ovanför plastfilmen? Eller helt enkelt sätta upp en s.k. cafégardin, som täcker nedre delen av fönstret, men som vi kissar kan smita in bakom. Någon som är i en liknande situation och har något tips?


Den här designen på plastfilm tyckte matte var lite skoj. Den skiljer sig från andra, som brukar ha bubblor eller blommor som mönster. Vad tycker ni?


Avslutningsvis sätter matte in en bild som är helt o-kattrelaterad. Fast ganska så kul... Hon har många gånger ätit på Hermans och gillar deras humoristiska reklamskylt!


18 kommentarer:

 1. Jamarsnygg design det där! Den gillade vi skarpt.
  Annars borde det väl finnas någon film som man kan se ut igenom, men inte in?

  SvaraRadera
 2. Hm, gardin eller spaningshylla tycker vi låter bäst. Då kan ni få se ut, men ingen annan kan se in.

  SvaraRadera
 3. Hon kan ju hänga upp "trådgardin" för fönstret, då kan ni fortfarande sitta framför gardinen och ha full koll, och hon slipper insynen, men får fortfarande in ljuset. Och sen kan hon ju fixa "vanliga" gardiner som komplement (om hon är "gardinmänniska", eller har "gardinmänniskor" i familjen, som tvingar henne/tjatar sig blåa i ansiktet att ha och byta gardiner)

  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 4. Den är underbar! Tänk, den skulle matte kunna tänka sig att ha i gavelfönstret här hos oss med. Vi har också folk som går förbi ca 10-15 m bort, men de "stör" oss bara när det är mycket folk ute, mest på sommaren.
  Vi HAR nyfikna grannar som till och med kommenterat vårt val av vad vi ser på TV :( (Den syns utifrån om inte rullgardinen är nere.)

  Vi håller med M&M, borde det inte finnas nåt som hindrar insyn, men inte att se ut???

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Vilket jamarfint insynsskydd! Men det är ju synd om ni missar inte kan se ut. Här har matte hängt upp jättetunna vita gardinlägder i sovrummet som täcker hela fönstret. Ljuset kommer in men det blir ingen insyn och vi katter kommer lätt bakom och kan sitta i fönstret. Enda nackdelen är att vassa kattklor gör fina revor i dem, men man kan köpa dem i två-pack billigt på IKEA. Kafegardiner tror vi är bra förslag också. Mattes farbror har såna och de bor precis som ni bara nån meter från en gångväg och det fungerar riktigt bra som insynsskydd.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Det är knepigt när vi vill ha det på ett sätt och tvåbeningarna på ett annat, men rent spontant rösta jag för kafégardiner som ni kan sitta bakom/framför.

  SvaraRadera
 7. Designen var jättesnygg tycker vi men det är klart att man vill se vad som händer. Det finns ju sånt där skydd till bilar där man inte ser in men ser ut, kanske det finns till vanliga rutor också.Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Vi ser att flera tipsar om plastfilm till tex bilar som gör att man ser ut men inte in. De fungerar tyvärr inte om det är ljusare inne än ute, då blir effekten tvärtom.
  Skall det fungera även mörkare årstider krävs en betydligt dyrare behandling av fönsterrutorna än plastfilm. Matte berättar att de har provat ett flertal alternativ på hennes jobb men att det enda som fungerade bra var specialbeställda glasrutor.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 9. @Alice - åh, TACK för den informationen! Matte började tycka att se-ut-men-inte-in-film lät riktigt bra, men det hade känts ytterst snopet om det varit vi som istället blivit betittade i vintermörkret. ;) Då tänder man ju ofta en massa lampor inne. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Jamarfin ♥
  /Jam & Kram från oss!

  SvaraRadera
 11. Japp!
  Så här är det...
  Husse har sån där solfilm till sin bil för att inte oärliga människor ska se alla hans verktyg som han har i sin bil. Man ser inte in i bilen men skällisarna i detta hem påstår att man kan se ut. De brukar åka där i i bland (jag själv skulle inte komma på tanken).
  Husmor röstar för cafégardin.

  SvaraRadera
 12. Ja matte ville avråda plastfilmen eftersom hon varit med om att testa flera olika själv. Det är ett väldigt piller att få det snyggt på en så stor yta, och sen fungerar det som sagt var inte kvällstid. Det är dessutom svårt att få rent när man tar bort det. Anledningen till att det fungerar bra i bilar är att det i stort sett alltid är mörkare inne i bilen än utanför, eller lika mörkt. Man har ju inte belysningen i bilen tänd, och den är inte så stark heller som den man har hemma.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 13. Plastfilmsskyddet är snyggt, men vi röstar för en kattfégardin. Det är mycket skojsigare åsså´ kan man leka "tittut" med de nyfikna utanför, och för att vara riktigt tuffa så kan vi kika fram och jama:
  "Va´glor ni på? Har ni allri´sett en kattfégardin förut, va?!"

  Mjaouuuzz / Chinook, Cherokee & Busan

  SvaraRadera
 14. Den skylten var ju snyggast ever.
  Den röstar Ligan och Matte på.
  Skylten om garlic va heltuff.
  Tazz%Kram

  SvaraRadera
 15. Snygg film! Sån borde man ha. Fast vi har en med pelargoner på i köksfönstret, där Pelle inte är, någonsin. Över diskbänken.
  I hans kattTv fönster är det en stor blomkruka men en porslinsblomma och spetsgardin på sidorna, stoppar nyfikna blickar effektivt men låter Pelle kika ut fritt. åt andra hållet har vi ingen insyn om man inte står vid fönstret själv.
  Hermans har god mat åt oss som inte äter kött!

  SvaraRadera
 16. Det där med insynsskydd låter bra men jag tror inte på plastfilm av någon anledning. Det kanske finns något bättre :) (cafégardin?)

  Urskön skylt det där! :D

  Kramiz och Tass

  SvaraRadera
 17. Här har vi samma problem. Bara det, att hos oss gäller det rumsfönstret. Enligt matte kan vi därför inte ha kafégardin. Hon säger, att kafégardin är mera köks- än rums-aktigt. Eftersom vi inte har lyckats lösa problemet, så använder vi persiennerna - trots att matte tycker att persienner är bland det fulaste som finns. Ska vi vara ärliga, så drar vår blotta närvaro många nyfikna blickar till fönstret.
  Filmen med katter var jamarfin!
  Nosbuffar
  M & V

  SvaraRadera