lördag 12 juni 2010

Sjösjuka och rutskaller

Vilket oljud det var i natt! Man fick ju knappt en blund i ögonen. Rutorna skallrade av vindkasten så det lät som om minst ett tjog tusenfotingar tränade steppdans. Man blev hungrig av att hålla sig vaken, så då tyckte vi att det var lagom att väcka matte för frukost vid halvfyra. Matte lät synnerligen icke-samarbetsvillig. Det var i alla fall vad vi tolkade hennes hesa mumlanden som. 


Nåjam, det blev frukost så småningom. Efter det gjorde vi misstaget att kika ut genom fönstret. Trädkronorna långt, långt nedanför oss vajade så att man nästan blev sjösjuk av åsynen. 


Matte, den tråkmånsen, hade tvättstuga, så henne kunde man inte leka med. En normal katt har ju tvättstuga där han (eller hon) befinner sig. Icke så människor. För mattes del innebar det ett ständigt rännande ut och in i lägenheten, hissen och tvättstugan. Pust! Tröttsamt bara att titta på. Bäst att ta det lite lugnt.


Findus: Tvätta du, matte. Jag vaktar stolen så länge. *snark*

Isak: Ses snart! *vinkar* Ska vila lite bara.

Rasmus har inte promenixat just idag. Matte trodde, att han skulle se ut som en uppfluffad perserkatt om han stack morrhåren och pälsen utanför porten. Möjligen sa hon så, för att hon själv inte ville gå ut. Men vi har ett stort förråd bilder av tidigare promenixer.

   Rasmus: Vilken bra klöspelare! Kan vi inte ta med den in?

9 kommentarer:

  1. Hihi...vad jag funderade på det där ordet, innan jag läste din berättelse..RUTS-KALLER...va ä dä?
    Och inte fick ni någon tidig frulle som tröst heller! Nåja, hoppas ni får en lugn natt i natt! Rutskaller kan också uppstå om man har en husse eller matte som snarkar högt har vi hört jamas om! Själva ska vi prova spinna, alla 7 katter samtidigt och se om vi kan få rutorna att skallra!

    SvaraRadera
  2. Det har verkligen varit stormigt och dant runt om i landet. Men det måste ju vara ännu värre för er som bor så högt upp. *ryser* "Uppfluffad Perserkatt" jag tror jag skrattar morrhåren av mig. He-he!

    SvaraRadera
  3. Fjutten - mjau, det är inte så lätt när matte hittar på ord sådär... I natt har vi snusat som en hel trave stockar allihop. Hihi, vi kanske också ska starta grupp-spinning och se vad som händer. Rutorna må ta sig i akt! Kurr och burr.

    Sippo - mjau, ett tag var det nästan som att gå ut i en torktumlare eller i alla fall en Carola-fläkt. Båda matte och Rasmus hade nog bytt frisör grundligt om de varit ute. Tass!

    SvaraRadera
  4. Sippo - hrm. Bytt FRISYR. Förstås. Fast som det blåste kanske pälsvårdaren också flugit sin kos. *kurr*

    SvaraRadera
  5. Inte har det blåst i natt men hu för natten innan. Då lät som X 2000 kom farande över fälten och hela huset darrade (av rädsla?). Sen blev det tyst en stund sen kom nästa X 2000. När stormen Gudrun härjade så blåste husses kajak iväg en bra bit och innertaket gick i vågor (det är nu reparerat) De kan man kalla för oväder. Vi har ett par kilometer öppna fält där den västliga vinden kan galoppera som den vill innan huset står i vägen. Skoj att se träd gunga uppifrån *funderar*
    Jovisst kan ett foto ge mycket säger hussefar. Det där kortet med ballonger eller vad det heter var tydligen något som sa "klick" hos husse. Saikka kisse och husse samt då tanten satt och tittade på sådana på balkongen. Och då klarnade det under pannbenet på husse. En kavalkad av minnen brusade fram och husse blev nostalgisk som det visst heter
    Varm tass förresten har vi ett riktigt träd inne men inte så stort förstås. Ett riktigt klätterträd.................

    SvaraRadera
  6. Skönt att vara inne när det blåser sådär! Matte måste ju skärpa sig lite, är man hungrig så är man jamar vi!Lika bra att sova när det är ruskväder. Nosbuff

    SvaraRadera
  7. Pricken, Svart, Moses, Pi - det har visst blåst överallt hos våra bloggkompisar. X2000 har vi sluppit. Det var nog tur. Taket gick inte i vågor heller. Då hade vi nog blivit sjösjuka på riktigt. Tänk att ha ett riktigt klätterträd inne... *drömmer* Kurr och burr.

    Dui och Deco - det var nog skönast inne! Stackars alla missar som inte har något hem när det är oväder. Vi måste ta ett allvarsjam med matte. Frukosten är dagens viktigaste mål, har vi hört någonstans. Så det så! Nosbuff tillbaka.

    SvaraRadera
  8. Jättebra idé att ta med klöspelaren in. Då kan man ju använda den även när vädret är så dåligt att man inte kan gå ut.

    SvaraRadera
  9. Kattson - visst låter det mysigt med riktigt klös- och klätterträd inne? Förstår inte vad matte skakar på huvudet åt. Det vore ju toppen när det är regnigt eller kallt. Kurr och burr.

    SvaraRadera