söndag 6 juni 2010

Spännande djurliv

Matte har träffat på en representant för det lokala djurlivet vid fastigheten. Inte frivilligt. Helst hade hon nog sluppit. Men när hon skulle gå och handla lite nödvändigheter, som mjukmat, så bar det sig inte bättre än att hon stötte på råttan Rådis alldeles runt knuten. Rådis var inte intresserad av att stanna och konversera, utan sprang tvärsöver gångstigen en bit framför mattes fötter.


Isak: En ny bekantskap? Jaha. *mummel, zzz*

Isak: Vaaa! Sa du en rådis? *lyfter snabbt huvudet* Nu är jag vaken, matte. Berätta mer.

Findus: En råtta! *morr* Du skulle krupit in bland buskarna efter honom. Han kunde ha följt med upp hit. Vi skulle säkert haft skoj tillsammans...

Men matte verkade inte alls vara intresserad av att få en råtta in i lägenheten. Hon kan vara så trångsynt ibland. Inget kort tog hon heller. Annars brukar hon minsann springa dubbelvikt med kameran i lägsta hugg när Rasmus rastar henne. Bara för att inte få alla kort uppifrån. Snart misstänker väl grannarna att hon har ryggskott och ringer efter ambulansen. 

Nu ska här övervakas! Rådisspaning pågår.


På den första promenaden träffade Rasmus och matte på flugan Hugo. Hugo var lite blyg och höll sig lite på avstånd fastän Rasmus ville leka. Matte hamnade lite på efterkälken, med påföljd att även Rasmus sinkades. Synd. Hon hindrade vad som kunnat bli en givande vänskap. Här kommer lite bilder från jakten på Hugo.

15 kommentarer:

  1. Matte borde ju naturligtvis tagit med Rådis till er! Som ni jamar kunde blivit spännande (och gott, kanske)Visst är de lite sega tvåbeningnarna när man är på flugjakt,de hinner liksom inte med i svängarna. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Dui och Deco - lite kunde hon väl ha ansträngt sig för att få med sig Rådis! Kan man anmäla människorna till någon jägmästarkurs för flugjakt? Lite bättre på att smyga måste matte nog bli. Kan behöva träna blixtattacker också. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Typiskt människor att inte tänka på att ta med sig Rådis upp till er. Det kunde ju blivit jamarskoj ju. Så kan jag meddela att det är inte bara er matte som kryper omkring på alla fyra för att fota, husse är likadan. Jama nu allvar med matte om att skaffa ett rejält koppel åt er, så ni inte sinkas så mycket av slöa tvåbeningar. Tass!

    SvaraRadera
  4. Sippo - matte påstod att Rådis var gnagare non grata här nio trappor upp. Fast vi tycker ju det hade varit kul! Tänk att er husse också smyger omkring efter marken så där (men så tar han fina bilder också). Hade varit skoj, om någon hade fotat våra människor när de minst anade det! Ska se om vi kan få ett längre löpkoppel. Det här tar stopp så fort. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Tvåbeningar har ju ett annat förhållande till rådisar än vi. De är liksom jätterädda för dom. Obegripligt. Men jag ser ju att både Findus och Isak är på hugget. Nästa gång han visar sig kanske ni är ute, och då...

    SvaraRadera
  6. åhmen! klart hon skulle ta med rådissen in juh...

    SvaraRadera
  7. Kattson - konstigt nog verkar tvåbeningarna inte alls uppskatta rådisar! Obegripligt, precis som du jamar. Tänk om vi skulle träffa råttan... *drömmer* Kurr och burr.

    Kattliv - vi håller med! Klart rådisen skulle få komma på besök. Det hade kunnat bli hur kuligt som helst. Tass.

    SvaraRadera
  8. Findus, vad farlig du ser. *Kaninmorr*
    Lyssna på katterna! Ta in den!
    *kaninsniff*

    SvaraRadera
  9. Kaniniss och Materia - jag är jättetuff och farlig! Ni verkar vara ena riktiga tuffingar själva. *morr, morr* Ska se om vi lyckas få matte att försöka fånga råttan nästa gång. Tass!

    SvaraRadera
  10. Hihi, vi fnissar här!Findus bild jamar ju allt om vad skojsigt ni skulle ha det med rådisen!

    SvaraRadera
  11. Fjutten - visst ser jag imponerande och farlig ut? Vi katter skulle nog tycka att det är skoj. Kanske inte matte. *funderar* Eller rådisen? Kurr och burr.

    SvaraRadera
  12. Det är då för sorgligt vad tvåbeningarna är senfärdiga. Tänk att låta Rådis undkomma sådär, hon hade väl kunnat sätta tänderna i honom om hon varit litet på alerten?
    Flugjakt är inte så alldeles enkelt, tycker du gjorde ett lyckat försök! *svanshonnör*

    SvaraRadera
  13. Gustav - hihi, det hade varit en syn! Matte blottar huggtänderna och dyker efter Rådis. Förstår inte varför flugan inte ville leka med mig? *sniff* Men nästa gång... Kurr och burr.

    SvaraRadera
  14. I vintras hade vi två mindre släktingar till Rådis i vårt kök. Vid olika tillfällen.
    Det var husse som såg minirådisen springa mitt för dörröppningen, mellan spisen och kylskåpet.
    -Här har vi en stor skillnad mellan en Tibetansk Trassla och kissekatter - jag brydde mig inte ett dugg!
    -Vadå jaga? Det var ju ett pälsigt djur! De ska man leeeka med. Utan att avsluta leken med avlivning av lekkamraten.
    Husse och matte gjorde konstiga saker, tyckte jag.
    De la dit en bit nöt på en trä-och ståltrådsgrej.
    På natten sa det PANG. Det luktade blod. Otäckt.
    Jag blev lite orolig att de skulle göra så med min mat också...
    Men det har de inte gjort! Phuuu...

    Flugor - och spindlar - är inte pälsiga eller fjädriga djur...DEM kan man jaga...

    *vift vift vift*

    SvaraRadera
  15. Trassla - mjau, vad skojigt att du tassade in hos oss. Hu, vad otäckt om det skulle börja smälla igen fällor när man äter. *ryser* Flugor och blomflugor är skoiga. Ärligt jamat har vi aldrig träffat på någon mus eller rådis, eftersom vi är innekatter. Men vi tror i alla fall att det vore jättespännande. *drömmer* Kurr och burr.

    SvaraRadera