söndag 13 juni 2010

Trädkramaren

Här har varit fulltecknat schema idag.  Vi har iakttagit ett märkligt beteende hos matte. Hon liksom smög sig på kvittermissen. Sedan droppade hon något i nacken på honom. Men när vi försökte nosa och titta på vad det var, schasade hon bort oss! *fnys* Sedan har vi noterat, att matte smusslat med en kartong. Hon säger att hon skaffat anti-festis-fodral till tassarna. Bara för att Rasmus tycker om att gå i långa gräset. Fast vi tror att hon egentligen bara vill likna Puss in boots. Hihi!
Mattes antifestisfodral.

Isak har varit väldigt upptagen med att leta upp bästa solstrimman i hela lägenheten. Till slut bestämde han sig för att ligga i bädden.
Isak: Åsså måste jag få lite sol på magen.. *vrida, böka*

Under tiden var Findus djupt koncentrerad. Han hade tvättstugan.
Findus: Höger framtass. Check. *slick*

Rasmus var ute och rastade matte i ett par timmar. Han hade så mycket att berätta när han kom in, så det var riktigt svårt att förstå honom. Men vi tror han jamade, att någon burit ut en klätterställning. Konstigt. Lillmissen nämnde också något om en kaxig pippi som kommit väldigt nära. Ett smärre hunddagis passerade också, men matte har hökögon för skällisar, så hon går en bit åt sidan med Rasmus då. Det var visst en del andra krabater också, som matte lyckades blixtra på bild.

Titta matte! En retsam pippis.
Kan vi smyga på honom? Snääälla.
Ååå. Vad är det där?
Nästa samma färg som jag. Fast väldigt olik, ändå.
Långa öron du har, Stampe.
Yippie! Någon har tagit ut en jättebraig klätterställning. Tjoho!
Fanns det inneboende i trädet?
Måste testa om det här trädet är lika bra. *klättra* Vadå trädkramare?

12 kommentarer:

  1. Wow! Vilken dag! Matte börjar fundera på om vi ska få sprut i nacken vi med, men vi hoppas att vi slipper! Snygga fodral matte har köpt till tassarna! Men vad mycket spännande djur ni har sett idag, NI har en matte som är snabb med blixtmojängen till skillnad från en del andra. Solstrimma är toppen att ligga i! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Jamarns bra bilder. Man verkligen ser hur du har kul uppe i träden. Det gäller bara att akta tassarna så man inte råkar vräka ner de inneboende. Så måste jag ju jama att det är helsvårt att smyga på fjäderfän när man har en tvåbening som för oljud i släptåg.

    SvaraRadera
  3. Dui och Deco - matte tyckte det lät lite läskigt med de där otäcka fästingarna. Med tanke på att Rasmus leker ubåt i höga gräset är det kanske inte så dumt med nacksprut och fina tassfodral. Det var väldans spännande med alla olika djur. Matte blixtrade massor, så någon bild blev förstås bra. Vi tycker er matte tar fina bilder! Nosbuffar.

    Sippo - tackar, det var verkligen skoj i träden. Vi har ju sett så fina klätterbilder hos dig och en del andra kissar. Mmm, smyga är svårt när man har matte som klampar omkring upprätt och syns lång väg. Tassen!

    SvaraRadera
  4. Måste bara jama att jag tycker Findus päls är jättevacker och jag kan se att han vårdar och sköter den perfekt.
    *Kurr!*

    SvaraRadera
  5. Liza - tackar! *smickrad* Vilket beröm från en så tjusig missa. Jag har tvättstugan flera gånger om dagen, faktiskt. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Jättebra att ni testar klätterträden ordentligt. Det behövs en kattstandard för träd. Bra att hjälper till att ta fram den

    SvaraRadera
  7. fy har ni såna där otäcka svartvita fjäderfän oxå. dom tycker jag inte om!

    SvaraRadera
  8. Kattson - man måste prova ordentligt, för de kan se så olika ut. De här hade utmärkt bark att köra in klorna i. Betyg fyra tassar och en glad svans! Kurr och burr.

    Maya - vi har svartvitingar här med. Den här retades lite. Bara han inte hittar på något annat bus. *kurr*

    SvaraRadera
  9. Heja Rasmus!! Vi har också provat på trädklättringen idag. Matte var så längsam så hon hann inte med att fota när jag som Fantomen slog till o slängde mig i träden!!!

    SvaraRadera
  10. Indigo Blue - tack, det var väldans skojsigt i träden. Fast matte hann knappt med hon heller. De har ju inte kattsnabba reflexer, som vi! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  11. Åh vad du är modig Rasmus! Ser ju att du är hundraelva meter upp i luften ju.

    De var snygga tasskydd din matte skaffat, men någon puss in boots blir hon ju aldrig :D

    SvaraRadera
  12. Nea - jag kände mig jättetuff höööögt däruppe! *stolt* Jag var nog lika högt uppe som Kattnästornet eller Purring Torso, tror jag. Men matte, den rackaren, har börjat stoppa med kopplet så jag inte klättrar för högt. *fnyser* Lika cool som Puss in boots är hon knappast. Vi är lite oroliga, att hon kommer med en stor hatt och ett svärd nästa gång... Kurr och burr.

    SvaraRadera