torsdag 3 juni 2010

Soligt, sent, snålt!

Japp. Ni läste rätt. Så har vår dag varit. Solig. Sen matte. Snål middag. *suckar*


Väldans varmt och soligt har det varit idag. Vi har mest legat och nannat. Så mycket annat orkar man inte med!  Olika favoritplatser har vi, som ni ser.


Findus: Här låg jag bra! Lagom kudde. *gäsp*

Isak: Balkongen är bäst ändå. Lite uteluft och kvitter!

Rasmus: Diska? Inte nu! Svalt och skönt i diskhon.


Sent. För tredje dagen i rad! Matte, alltså. Hon är hemma från jobbet först efter åtta på kvällen. Tristigt, tycker vi. Fast idag hade visst matte varit någon annanstans efter jobbet. Hon kom hem med något som hon försökte gömma undan. Då ville vi förstås riktigt undersöka vad det var!


Rasmus: Sköna tröjor! Mjuka. *tramp* Får man prova tuggmotståndet? Findus: Intressant... *snusa, sniffa*

Matte var tråkig som vanligt. Rasmus fick inte provsmaka tröjorna. Helst skulle vi inte håra ner dem heller. Bara för att de var nya? Men jättefina var de! Särskilt trycken.


Matte påstår, att Rasmus börjat bli lite... eh, större efter kattereringen.  (Här vill Rasmus påjama, att det bara är muskler! Han är en stor och stilig kisse. Allt annat är bara ont förtal!) Därför ville hon inte ge Rasmus mer av torrfodret för kattungar, fast det fanns kvar. Inte ville hon slänga det heller. Så hon tog med sig det och gjorde en kringelikrok förbi ett katthem och frågade om de behövde maten. Hoppas att det finns kattungar som vill ha den .

Snålt! Snålt tilltagen var vår sena middag. I alla fall om ni frågar oss. Vi hade kunnat äta en sjudubbel portion. Men matte har börjat vakta mer och mer på vem som äter vilken mat... Dumt. Nu kan vi inte äta upp Isaks rester längre. Matte säger, att hon måste hålla lite koll på vad vi strumpmissar sätter i oss. Vi tyckte det var så bra som det var. *suckar*

5 kommentarer:

  1. Fräckt tycker vi! Först komma hem sent och sen få en snål middag.Men man äter ju ändå inte så mycket när det är varmt. Vi har mest vilat vi också. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Dui & Deco. Vilket sätt att först komma hem sent och sedan ge er snålt tilltagna portioner mat. Men det var snygga tröjor i alla fall.

    SvaraRadera
  3. Dui och Deco - matte borde hålla tiderna bättre. Middagstiden är jätteviktig! Snåla in på maten är ett väldans dumt påfund, tycker vi. Snart vill vi ha besök av vår snälla kattvakt. Hon gav oss minsann ordentliga portioner! Nosbuff.

    Sippo - det får inte bli en vana, det jamar vi bara! Komma sent och snåla med maten. *muttrar* Tröjorna var jättefina, men vi tyckte matte var lite kinkig. De hade nog bara blivit finare med lite päls och lufthål. Tass!

    SvaraRadera
  4. Även om det är tråkigt att matte kommer sent hem, måste jag ju säga att hon hade giltig anledning denna gång: tröjor från Södertälje Katthem! Klart de blir finare med lite päls och lufthål, men det fixar ni så småningom. Allt kan inte vara perfekt från början. Och vi tackar också för maten vi fick. Vi har katthemmet fullt med ungar nu, så det kommer väl till pass. Matte är nog en klok människa som ser till att ni inte blir alltför "muskulösa".

    SvaraRadera
  5. Kattson - vad bra att maten kommer till användning! Man vill ju inte slänga mat när det finns missar som behöver den. Tröjorna var så fina som de var, men vi kanske jobbar på saken. Rasmus har en del idéer. ;) Matte hälsar, att hon inte tordes gå in och titta på katterna, när hon kilade förbi katthemmet. Bara för att hon tror, att hon skulle ha så svårt att motstå de mysiga missarna. Tass.

    SvaraRadera