onsdag 30 juni 2010

Bollskoj

Bollar är skojiga! Ibland kastar matte en liten boll, som vi får jaga efter. Då gäller det att hålla sig framme, när det är tre missar som vill fånga bollen! Fast för det mesta hämtar vi bollen själva, och börjar dribbla runt med den om vi vill leka.


En boll, som vi tyckte var lite småfånig att leka med, var den här som matte köpte strax före jul. 
Nedra torrisar, KOM UT! *daskar till*
Fast godisbollen blev lite skojigare, när matte kom på att man kunde göra öppningen större, så att det kom ut lite mer torrisar när vi tassade till den.


Det är visst många som tycker att det är kuligt att leka med bollar. Rasmus berättar, att mänskobarnen också brukar leka med dem . För att inte barnen ska rymma från leken, blir de inspärrade i en rastgård med nät runtom. Eller så är det kanske för att bollen inte ska rymma?
Rasmus: Vilken kattrastgård de har, barnen! Få se nu... när de springer åt det HÄR hållet så tassar de till bollen med fötterna. *noterar intresserat*
Hmm. Nu har de bytt boll. Och så rusar de tvärs över planen, och använder framtassarna. Invecklade regler!

En som också tycker om att jaga bollar, är skällisen Jerry. Vi har lånat klippet från Katterna i Bie, som hittar så mycket intressanta filmsnuttar. Det är nästan, så att vi är lite avundsjuka på taxen Jerry. Undrar om matte kan bygga en bollkanon för pingisbollar? Eller rasselmöss?


11 kommentarer:

  1. Matboll är kul och pingisbollar annars föredrar vi möss..Visst är det spännande att barnen gillar bollar de med, men de bollarna är lite stora tycker vi! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Dui och Deco - man skulle nog stuka tassen, om man försökte dribbla med barnens bollar. Vi har en mjukisboll, som man faktiskt kan köra in klorna i, som vi gillar. *kurr*

    SvaraRadera
  3. Jättebra boll med godis i. Du ser jättesöt ut när du försöker lära dig de invecklade reglerna i tvåbeningarnas bollspel. Verkar invecklat.

    SvaraRadera
  4. Kattson - åh, tack! *glad* Tvåbeningarna har så mystiska regler. De kör aldrig in klorna i bollen eller tar den i munnen. *förvånad* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Husse försökte få mig att leka med en sån där matboll, men jag vägrade. Inte katten tänker jag jobba för maten heller. *fnys*

    SvaraRadera
  6. Lillkatten leker med en råtta, alltså en sån där som skramlar när man tassar på den. Det tycker han är kul! :D *kaninsniff*

    SvaraRadera
  7. Sippo - näää, ALL mat vill man ju inte ha i bollen. Men om vi tiggde några extra torrisar, så fick vi dem i bollen. Nu har matte nästan glömt bort leksaken.

    Kaniniss och Materia - skrammelråttor som är så roligt! *svansdans* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  8. Jag måste bekänna att jag aldrig lekt med bollar, inte i mitt nuvarande hus i alla fall. Puff har en liten boll hon springer efter, men jag förstår inte riktigt vitsen? Om matte skulle lägga min mat i en boll...ja, då skulle jag allvarligt överväga att flytta. Håller helt med Sippo på den punkten. Den där skällisen tyckte matte var jätterolig och smart, hälsar hon. Jag avstår från en åsikt.

    SvaraRadera
  9. Gustav - tänk så olika man tycker. Vi som gillar bollar! Och möss. Men en tuff jägare som du kan ju förstås jaga riktiga möss ute. Skulle så gärna velat ha en egen muskanon. *sniff* Det ser ju så lätt ut, när skällisen lägger i bollen... Kurr och burr.

    SvaraRadera
  10. Åh vad kul att ni tittade in hos oss! Vi gillar Sippo för hon gav oss massa nya kattiga vänner! kurr

    SvaraRadera
  11. Minus & Lennox - välkomna till oss! Kul att hitta nya bloggkompisar. Vi kommer att tassa över fler gånger! Kurr och burr.

    SvaraRadera