lördag 3 juli 2010

Tjuvar och vandaler

Fyjam, vad Rasmus var upprörd när han hade rastat matte ikväll. Tjuvar och vandaler måste ha varit i farten här vid stationsområdet, rapporterar kvittermissen. De har stulit en hel gräsmatta!
Har ni någonsin sett ett så vackert kattgräs? Alldeles lagom högt att ligga och spana i. Och saftigt!
Här balanserar jag! *koncentrerad Rasmus* Se på allt det ljuvliga gräset i bakgrunden.
Samma bänk ikväll. Bara ett torrt kalhygge återstår av det fina gräset! *sniff*
Och här kunde jag tassa fullkomligt dold för omvärlden... *snörvel* Vem kan göra något så illasinnat mot en stackars misse?
Titta matte! Ett spår. *pekar med tassen*
Förstod väl att förövarna måste ha en skruv lös! *mutter*

Det konstiga är, att matte inte är det minsta upprörd. Hon förstår nog inte det allvarliga i saken. Bara mumlar om, att de där festisarna får det svårare. Alltså, vems sida står hon på egentligen?

11 kommentarer:

 1. Skandal! Klart du är upprörd när de stjäl en sån fin gräsmatta!
  Kanske kan Sippo som säkerhetskatt och Snuffe som ev blivande spionmisse kolla upp det hela och göra en ordentlig undersökning?

  SvaraRadera
 2. Fy vilket hemskt brott! Det behövs en ordentlig nosologisk undersökning där. Rasmus får sitta gömd i ett träd och spana, ifall fulingarna kommer tillbaka. Tänk om det var en sån där otäck gräsätarmaskin som vi har i vårt område. *orolig*

  SvaraRadera
 3. Det syns ju tydligt att här behövs en ordentlig analys av läget. Jättebra att du säkrar spår och samlar bevis Rasmus. Skruven är ju ett jättebra bevismaterial. Jag tror du fångar bovarna snart.

  SvaraRadera
 4. Alice - skandal var rätta jamet! Vem är så usel, att de stjäl en misses favoritgräs? Tack för tipset, Sippo verkar ha lite bra uppslag som kan vara värda att pröva. Kurr och burr.

  Sippo - verkligen pälsresande förbrytelse! Kan det ha varit en gräsätarmaskin, tror du? Dumma maskin! Spaning från träd låter som en smart idé. Eftersom matte inte vill låta mig tassa ute själv, får hon snällt klättra upp i trädet, hon med. Ska bara se till att vi sitter på olika grenar. Om hennes gren skulle lossna... *fniss*

  Kattson - här ska analyseras så det står härliga till! Tänkte nog att skruven var viktig att dokumentera. Om jag får tag på bovarna, så... *fäller ut klorna* Tass.

  SvaraRadera
 5. Mjau- Klöver den lilla kisen ville bara gnaga, så jag och Lennox sprang iväg 'fniss'

  tass

  SvaraRadera
 6. Husse har en maskin som kalhugger gräsmattan den dundrar nästan lika mycket som vår kinesiska snabeldrake. Det finns en fördel med den där kalhuggning det kommer nämligen FÅGLAR. De hittar smaskens när hussefar vandaliserad gräset. Massor av härliga fina feta fåglar. Synd att det finns ett nät mellan oss de aptitliga. Men som Moses säger det finns verktygslåda.
  Husse ska snart ringa till sjukhuset. Det känns oroligt och tomt.

  VARNING SÖNDAG 4 JULI
  Värmeåska är ett fenomen som brukar ta flera dagar på sig att bygga upp, om inget annat händer.
  Nu händer det just annat.
  Nu har vi ett väderläge där en kallfront aktiverar den fuktiga sydvinden och kilar sig under. Resultatet blir att den varma luften blandas med den kyliga och värmeskillnaden gör att vi kan få kraftig åska.
  I samband med den här fronten är det rimligt att anta att åskan kan bli kraftig.
  Vi uppmanar alla att hålla koll på molnen.
  Snabbt växande stackmoln kan innebära att man på mindre än 15-20 minuter befinner sig i ett livsfarligt oväder.
  Då gör man sig bäst i att söka skydd.
  Bilen är fortfarande den bästa lösningen och kom ihåg aldrig under träd.

  SvaraRadera
 7. Va?! Vem har stulit hela mumsiga smyga-runt-i-gräset-och-leka-spanare-platsen?! Fy så dumt gjort! De har nog inte bara EN skruv lös! Vi tror att de har "tappat hela verktygslådan"!

  Blåggsvar:
  Tassligt tack för er medverkan till ett bättre kattväder!
  *Bugar allra ödmjukast*

  SvaraRadera
 8. Fy kattsingen! Riktigt illa på så fint gräs. Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Stjäla gräs bara så där? Det var ju helt klart i det fräckaste laget!

  Vem kan det vara och vad skall han/hon med allt gräs till?

  I värsta fall får ni kanske odla lite gräs hemma och sätta ut.

  Nosgos

  SvaraRadera
 10. Minus & Lennox - småkissar kan vara lite stökiga ibland! ;) Kurr och burr.

  Pricken, Moses, Pi, Svart - då hade vi otur. Inte minsta lilla pippi syntes till på kalhygget. *sniff* Men man kanske måste ligga på lur, så att de törs landa? Ni får nog ta till verktygslådan om ni ska kunna bryta er ut och fånga en fet fjäderstek. Visst måste det kännas tomt hos er, när en i gänget är på sjukhus. Hoppas att husse får glada telefonbesked, och att Svart får något riktigt mumsigt av personalen så att han får äta lite. *kurr*

  Chinook & Cherokee - riktiga dummisar! *fräs* Ska spana och se om jag hittar resten av verktygslådan någonstans. Hoppas förresten att ert smarta brev hjälper. Här är verkligen flämtvarmt. Tass!

  SvaraRadera
 11. Dui och Deco - någon måste ha varit avundsjuk på allt det härliga, gröna gräset. Fåntrattar! Nosbuff tillbaka.

  Nea - visst är det mystiskt! Måste försöka ta reda på vem den skyldige är. Kanske kan man beställa en sådan där färdig gräsmatta på rulle och breda ut. Undrar om det finns med halvmeterhögt gräs? Utan festisar. *buff*

  SvaraRadera