torsdag 22 juli 2010

Nya inbrott

Hos Stationskatterna förekommer hot om kameraövervakning i köket. Detta efter nya inbrott i huset. För oss missar är detta helt obegripligt, då vi anser att i brottsförebyggande syfte borde kameran sitta vid ytterdörren.  Självklart måste detta nya inbrott vara relaterat till det tidigare, hos grannarna.


Bakgrunden är denna: på grund av långa arbetsdagar senaste veckan var matte mycket trött vid hemkomsten onsdag kväll. Stationskatterna och matte intog sina kvällsmål, dock av något olika slag. Trött matte "sträcker ut sig" på sängen och somnar. Någon timme senare vaknar matte bara för att borsta tänderna och lägga sig på nytt. Matte sover som en hel trave stockar och är väldigt förvånad på morgonen, eftersom hon fått sova ostört hela natten. Väckning för frukost (vår frukost) brukar annars ske vid fyratiden. 


Pigg och utsövd travar matte ut i köket. Där framkommer omgående, att vi blivit bestulna!
Uppbruten foderburk.

Av någon oklar anledning tycks matte tro, att vi är inblandade i inbrottet, trots ivriga påpekanden att vi missar inte har "opposable thumbs" och alltså har väldans svårt för att öppna plåtburkar. Detta tunga argument biter inte på matte, då hon påpekar att burken i fråga har ett så löst sittande lock att det faller av om man välter burken.  

Som ytterligare bevis påpekar matte, att vi inte var särskilt hungriga till frukost, utan lämnade torrfoder i skålarna.  (Mjau, inte lillmissen då, men Rasmus skulle nog kunna knöka i sig en sjurättersmiddag på tio minuter blankt, jamar matte.) Detta tycks få matte att tro, att vi redan ätit! *oförstående* Har ni någonsin sett så oskyldiga katter?
Isak: Synnerligen oskyldigt anklagad kisse.
Findus: Måste avlasta... menar lufta magen lite! 
Rasmus: Varför tittar du så misstänksamt på mig, matte?

12 kommentarer:

 1. mm, vem kan det vara? Är tillbaka från Vimmerby nu! Massor av bilder på bloggen! :D *kaninsniff*

  SvaraRadera
 2. Hm, sannerligen mystiskt. Men hur kan matte bara tro att det är ni som är skyldiga? Jama om fräckt! Inte undra på att ni inte var hungriga till frukosten, med såna där beskyllningar.

  SvaraRadera
 3. Oförskämt att anklaga er! Nu när det är så varmt MÅSTE man ju ligga pårygg och lufta magen.Det måste vara den magiska lilla mannen som varit där. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Självklart har det att göra med tidigare inbrott! Inbrottstjuvar går ju alltid på det av värde och det är inte mycket som är av mer värde än kattmat.... Synnerligen fräckt att anklaga er katter, det kan ju vem som helst se att ni är oskyldiga. Att ni inte var så hungriga beror ju enbart på värmen. *tröstbuffar till de oskyldigt anklagade*

  SvaraRadera
 5. Inbrott IGEN? Och ni som låg och sov märkte förstås ingenting? Tycker att anklagelserna mot er har väldigt dåligt bevisvärde. Jag är ofta ohungrig på morgonen utan att vara tjuv. När det händer något oförklarligt här brukar matte säga att Teodor varit framme. Han har kanske hälsat på hos er den här gången?

  SvaraRadera
 6. Nu vill jag ställa en fråga: har ni märkt att matte gått i sömnen tidigare? Min miss-tanke är nämligen att hon gjort det, snubblat över burken som fallit i golvet varvid locket ramlat av, innehållet fallit ur burken och sedan gått och lagt sig. Därefter har ni, hänsynsfulla som ni är, smakat lite av det som ramlat ut istället för att väcka matte till frukost. Är det inte så det gått till?

  SvaraRadera
 7. Kaniniss och Materia - jättekonstigt, vi förstår inte heller vem det kan vara! Tass.

  Sippo - matte måste lära sig att inte slänga ur sig beskyllningar hur som helst. Klart man tappar aptiten då. Kurr och burr.

  Dui och Deco - just det, magluftning är nödvändigt i värmen. Matte vill väl inte att vi ska få värmeslag heller. Nosbuffar.

  SvaraRadera
 8. Alice - tack för tröstbuffarna! Du har förstås alldeles rätt. Riktiga tjuvar riktar ju in sig på det med högt värde. Kattmat, med andra ord. Förstår inte att hon måste dra in oss i det hela? Tasskram.

  Gustav - kan det vara Teodor? Bra på att smyga måste han vara i alla fall. Vi sov allihop och hörde ingenting. Mattes bevis ger vi inte mycket för. Väldigt obevisliga, om man jamar så. Kurr och burr.

  Kattson - fullkomligt genialisk beskrivning! Ibland på mornarna har vi faktiskt misstänkt att matte går i sömnen, så trött som hon ser ut. Att äta upp spill på golvet är ju inte brottsligt, heller. Man tycker faktiskt att matte borde vara glad över att få sovmorgon. *buff*

  SvaraRadera
 9. matte skriver så härligt i er blogg. det rycker både i morrhår och mungipor när vi läser. TACK för det du härliga skribent och små missar härlig upptåg.

  från en stolt matte till en annan
  och två kattnosar, Dino & Fläckis

  SvaraRadera
 10. Dino & Fläckis - åh, nu blev matte glad och hon tackar så mycket för berömmet! Både tvåbenta och fyrbenta här hos oss tycker väldigt mycket om er blogg också. Tass på er vänner!

  SvaraRadera
 11. Konstigt med mattjuvar på nätterna... HÄr hos mig är det ingen som vill ha min mat utöver jag... Däremot nallar jag gärna av mattes ost :-)

  SvaraRadera
 12. Bageera - visst är det underligt! Och till råga på allt så slänger matte ur sig beskyllningar. Mattes mat är oftast väldans lockande. Oftast får vi smaka lite. Mumsigt! Tyvärr har matte blivit mer vaksam över frukostmackorna sedan den gången vi knyckte skinkan. Kurr och burr.

  SvaraRadera