fredag 30 juli 2010

Kosttillskott

Vi strumpmissar har fått äta Kungliga kaninens lightfoder ett tag. Strumpmissarna, det är alltså Findus och Rasmus, som har fina vita strumpor på tassarna. Isak har fått annan mat, för matte tycker visst att han är light nog som han är. *mutter* 


Matte har nog tyckt att det är konstigt, att vi liksom inte verkat bli påtagligt "lightare". Men det beror ju på att vi är påhittiga kissar som minsann inte har sporren mitt i tassen. Lightfodret är faktiskt gott. Men man blir liksom inte lika mätt av det... Då får man ordna lite kosttillskott!
Vårt kosttillskott. Gottigt!

Nu var det ju inte en hel fin ost som vi hittat. Tyvärr. Men vi hade rotat fram lite ostkanter ur soppåsen. Man ska inte slösa. Förresten tycker vi, att vi är precis lagom som vi är!
Rasmus: Lagom är bäst.
Findus: Lite kosttillskott är bara nyttigt.

Matte är förresten ovanligt glad idag. Måste bero på att Söm-Ester är i faggorna. Snart hälsar hon på... Vi är så nyfikna!

9 kommentarer:

 1. Om lightmaten är god kan man ju äta den, men ni ser ju bara så fina ut så jag undrar om det är nödvändigt? Nåjam, ni är ju inte dummare än att ni fixar kosttillskott när ni känner att ni behöver. Klokt jobbat!

  SvaraRadera
 2. Det där lightfodret får vi också, förstår inte att de ska envisas med det. Vi är ju snygga katter i vår bästa vikt. Förstår att ni ser fram emot att Söm-Ester kommer, det är ju alltid kul med besök! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Lajtfoder, det är sånt som Ida har fått nu jättelänge. Ida är vår inackisse, och hon ÄR...rund...om magen.Jag vet att det är gott, fick provsmaka en gång Det var kycklingsmak. Tur att ni hittar lite kosttillskott på egen tass, det landar på rätt ställe i lilla magen!
  Hm...tror matte skulle behöva råd från er matte hur MYCKET lajtfoder ni får varje dag. Vår matte har mätt upp i en speciell mugg, men Ida, går inte er ett gram i vikt. Och då har matte kämpat länge med detta.

  SvaraRadera
 4. Jag får också sånt där "lajt-foder" av min husse. Det är kränkande att antyda att ni behöver "lajt" så jag tycker ni gör helt rätt i att länsa soppåsen i jakt på lite extra gott. Funderar på att starta en jama nej till lajt klubb.

  SvaraRadera
 5. Tycker ni är perfekta som ni är.

  Själv äter jag mat som är speciellt för kattererade katter vet inte om det kallas för Lajt mat. De är gott i alla fall. Men de händer att hon ställer sig och granskar min lekamen emellanåt och jag känner på morrhåren att det där lajt fodret inte är långt borta.. *sniff*

  SvaraRadera
 6. Ytterst fräckt att påstå att ni behöver lajtmat, ni har ju helt perfekt storlek för pälsen! Bra att ni tar hand om ostkanterna och är lite miljömedvetna när era människor inte är det...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Lightfoder, vad är det för hemskheter? Känner på mig att att det inte är nog med näring för en fullvuxen katt. Förstår att ni inte blir mätta. Vet att min matte också hade såna mörka tankar ett tag, men tack och lov blev det aldrig något. Det blev sommar, fixade min egen diet, och krympte pälsen litet. Det är väl litet svårt att ordna just den dieten för er, men det blir nog bra med ert alternativ också!

  SvaraRadera
 8. Kattson - tur att lightfodret är gott! (Fast vi jamar minsann åt matte, att vi är fina som vi är.) Lyckligtvis blandar matte olika sorters torrisar från Kungliga kaninen. Annars skulle vi väl alldeles försvinna... ;) Då gäller det att förse sig själv. Tass.

  Dui och Deco - tycker faktiskt vi kan säga som Karlsson på taket. "En lagom tjock katt i sina bästa år". Så det så! Ska bli så spännande när sytanten kommer, och det bästa av allt är att matte ska vara hemma! Nosbuff.

  Fjutten - håller med, det är faktiskt gott, det här fodret. Sedan gillar vi Hairball och Oral, som vi också får ihop med "lajten". Men matte blev visst lite purken, när NÅGON hade gjort inbrott och nästan tömt burken med RC Oral. Mäta upp i måttglas har matte inte varit så duktig på. Sedan vill vi andra gärna hjälpa till, om vi ser att någon av oss har kvar mat. ;) *kurr*

  SvaraRadera
 9. Sippo - vi jamar bara, vem väger mest - matte eller vi? Just det. Tycker hon kan lajta sig lite själv i stället. Vi får mjukmat och annat också, så det är inte alla dagar vi behöver utföra sopsortering. Men av ren princip kan vi tänka oss att ställa upp på din jama nej till lajt-kampanj. Tassen!

  Nea - det är ju det vi försöker jama, att vi katter per definition är perfekta, men matte har så dåligt språksinne. Det är som om jamiskan inte går fram! Vi tycker din lekamen är så fin som den är. ;) Men ibland verkar människorna vilja förebygga. Nåjam, så länge man får tillskott av lite godsaker som mjukmat, tonfisk och rökt skinka så... *buff*

  Alice - visst är det fräckt att komma med sådana antydningar! Sedan tycker vi att det är skamligt, att vi bor hos en sådan slösmaja. Slänga goda ostbitar... *mutter* Nosbuff tillbaka.

  Gustav - vi har också misstankar åt det hållet, att näringsvärdet inte är det bästa. Vi är riktigt avis på dina restauranger. För att inte tala om favoritgrannens generositet. Men som tur är, sover matte djupt under nattens bästa jakttimmar. Även inomhus kan man hitta en del lämpliga byten, om bara burkar och skåp inte är alltför komplicerade. *tänjer prövande tassarna* Kurr och burr.

  SvaraRadera