tisdag 27 juli 2010

Studier

Kvittermissen har varit strängt upptagen med sina studier. Han har varit riktigt flitig på att öva, måste vi jama. På sin senaste rastning av matte övade han kattmouflage.


Rasmus: Blunda fem sekunder, matte.
Hittar du mig här bland buskarna?

Tyvärr måste vi erkänna, att matte fuskade! Hon ljusade upp bilden i datorn. Annars hade nog ingen hittat lillmissen.

På den gamla goda, smaskiga tiden, då gräset var grönt och inte torrt hö, studerade Rasmus intresserat växt- och djurlivet. Här är det närstudie av humlebusken.
 Vad skådar mitt gröna kattöga?
Luden, bastant krabat. Orange. *bläddrar* Flyger... *bläddrar mera*

Efter mycket bläddrande i en insektsbok kom Rasmus fram till att det var en humla. Självfallet måste då busken vara en humlebuske.

10 kommentarer:

 1. Vilket bra kattmoflage. Vi skulle aldrig ha sett dig om inte din matte fuskat till det. Måste jama att inspektionen av humlebusken får högsta jambetyg. Rasmus borde kanske skriva en instruktionsbok om humlebuskar och humlor. Det skulle nog bli en storsäljare.

  SvaraRadera
 2. Klart att matte måste fuska för annars skulle hon ju aldrig hitta dig! Buskologi är riktigt spännande..vad gör Findus och Isak när du är ute? Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Vad duktig Rasmus är. Och vilken slutledningsförmåga han har. Klart att buskar med humlor i heter humlebuskar.

  SvaraRadera
 4. Oj vad duktig Rasmus har blivit! *klappar tassarna* Han måste verkligen ha övat. Utan mattes fusk hade man aldrig sett honom i busken.
  *nosbuff*

  SvaraRadera
 5. Mycket bra slutsats. Om det var en humla som höll till i en buske måste det bara vara en humlebukse. :)

  Du är nästan lika duktigt som Sippo i kattmoflage.

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. Sippo - måste erkänna, att jag är ganska nöjd med kattmouflaget själv. *stolt* Ska fundelera på författandet av humlebuskinspektioner. Tänk om det finns flera kissar som vill studera? Tass!

  Dui och Deco - typiskt matte att fuska när hon inte hittar mig! Måste öva mera på buskologi, det är jättespännande. Stora grabbarna har varit inne. Isak har producerat flera hårbollar medan Findus ägnat sig åt att göra en koja i en papperskasse. Kojan var skojigare, hälsar de. Nosbuff.

  Kattson - tackar, Rasmus tyckte att logiken var självklar. Det är en humlebuske. Basta. Kurr och burr.

  Alice - tack så mycket. Rasmus har tränat riktigt flitigt och blivit så duktig att matte tar till fula knep. Ändra fotot i datorn... *muttrar* Nosbuffar.

  Nea - visst är det alldeles, alldeles självklart? Men så är vi katter väldans duktiga i logiskt tänkande. Oj, nästan lika duktig som Sippo? Vilken komplimang! *generad* Gos tillbaka.

  SvaraRadera
 7. Kattmouflage är en riktigt viktig gren i vår utbildning. Rasmus verkar ha kommit långt på kursen, så skickligt som han gömt sig, så SNABBT!
  Humlebuske....jättebra!

  SvaraRadera
 8. Gustav - du har förjamat rätt i, att det är viktigt att kunna kattmouflera sig. Tror det blir fler närkontakter med pippisar på det viset? Rasmus var riktigt kvick i vändningarna. Undrar om det var en humlebuske han gömde sig under? ;) Tassen!

  SvaraRadera
 9. Hoppas ni haft en kanon sommar pojkar, och Rasmus var försiktig så du inte äter upp getingarna :/ det kan få hemska följder! men annars njut av promenaderna! :D

  SvaraRadera
 10. Em - vi har haft det riktigt bra, och bättre ska det bli nu när matte blir ledig! *svansdans* Matte säger precis likadant om getingar. Dem får jag inte nosa på alls. *suck* Kurr och burr.

  SvaraRadera