onsdag 7 juli 2010

Kattnekaise

Äventyren har flockat sig runt hörnet ikväll. Matte och kvittermissen har bestigit Kattnekaise. Rasmus berättar, att han fick ta matte på släp sista biten i värmen. *pust*
Rasmus: Räck fram fiskbensflaggan, matte! Jag ska resa den överst på berget! 

Till Rasmus stora förtvivlan, hade matte glömt att ta med sig flaggan. *suck* Ingen känsla för hur äventyrare ska bete sig.

Bergsklättring blev lite för varmt i hettan, så matte och Rasmus uppsökte skuggan under lönnarna. Där tittade de upp och såg en liten pippis. En lagom stor. Inte som de där bamsingarna som var med i Körslaget. Den här hade lillmissen faktiskt gärna lekt med lite grann. Men matte vill inte låta honom klättra upp i trädet just då. 
Rasmus: Hej där! Ska jag klättra upp till dig så kan vi leka tafatt?

Till sist vill matte hälsa, att hon kanske kommer att känna på lite olika mallar i bloggen. Fnysjam, bara hon inte stökar till det alldeles. Bliv icke förskräckta om vi har lite flyttstädning under en tid här hos oss.

11 kommentarer:

 1. Vad du är söt på bilden Rasmus. Öronen på vakt, fin hållning och ypperlig tasställning. För att inte tala om din fina svans.. *kurr*

  En liten kattjej blir ju nästan kär ju.

  Nospussar.

  SvaraRadera
 2. Nea - jag blir så glad, att jag blir skär om nos och öron! Man måste ju hålla vakt, så ingen stortrut kommer och snappar bort matte. Eller mig. Nospuss.

  SvaraRadera
 3. Vilket äventyr! Du ser heltuff ut där på bergstoppen. Jamla otur att matte hade glömt flaggan bara. Ser fram emot flera liknande äventyr.

  SvaraRadera
 4. Wow vilken katt! Snygg är du sådär på toppen. Typiskt mattar att inte ha någon känsla för det som är viktigt! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Nu börjar du verkligen ge dig ut på äventyr vill jag jama. Kanske kan ni göra om detta nån gång när matte har flaggan med? Det är ju viktigt att markera saker, det vet ju vi katter. Jättefin bild på dig.

  SvaraRadera
 6. Verkligt snygg bild på dig där uppe på bergstoppen! HUR kunde din matte glömma flaggan? Du gjorde väl ändå någon form av markering "Rasmus was here", så att nästa äventyrare fattar att h*n inte var först?

  SvaraRadera
 7. Heja Rasmus!! Visst är det KUL att klättra på sten!! Jag brukar släpa runt på min matte också! Hon brukar gnälla efter den sjuttioelfte stenen jag klättrar upp på! Fniss!! Kan hon ha hon med sin stora soffrumpa!!!! =)

  SvaraRadera
 8. Sippo - jag kände mig som en riktig tuffing! *spänner ut bringan* Flaggan var en missräkning. Måste nog instruera min bärare (matte) bättre nästa gång. *kurr*

  Dui och Deco - tackar! Visst är det konstigt att mattar glömmer så mycket som är viktigt? Buff.

  Kattson - det var ett riktigt spännande äventyr. Jag hoppas på en repris, när matte är mer förberedd med packningen. Skulle gärna ha en bild av mig på toppen med flaggan... *drömmer*

  SvaraRadera
 9. Gustav - tack. Pälsresande att man kan glömma något så grundläggande för en klätterexpedition! Försökte göra ett coolt klösmärke, så där som Puss in boots, men det blev ett sådant gnissel att matte fick ståpäls på armarna. *fniss*

  Indigo Blue - det var jättekuligt! Synd bara att man har en sådan ovig varelse på släp i kopplet hela tiden. Tror jag får lägga matte i hårdträning? Sjuttielva stenar är väl ett miminum av vad man ska hinna med på en prommis! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Vilket äventyr med bergsklättring så där...det har jag aldrig prövat på, men jag förstår att det kräver sina tassar i branterna. Typiskt människor att inte orka utan du får släpa dom upp till toppen..

  SvaraRadera
 11. Maya - det var så spännande, för berget var jäääättehögt! Tur att man har spikskor på tassarna. Matte hade nog lite dålig uthållighet, men som tur var så kunde jag hjälpa till. Kurr och burr.

  SvaraRadera