fredag 15 april 2011

Ödets lotter

Olika falla ödets lotter, mässar matte. Hon vill visst vara med i en tävling, där priset är en del fiffiga bakredskap.Jag tävlar hos Bakverk och Fikastunder om detta bak-kit!
Tävla du också! Tävlingen pågår t.o.m den 25 april.

Fast det som fick matte att börja muttra, var att hon fick syn på en bild på bloggen ovan. Genast började hon drömma om att det gick att lotta ut en del av talangen istället. För ödets lotter har visst gått helt förbi matte när det gäller att framställa sådana här söta skapelser. Kan ni förstå, att det är tårtdekorationer i sockerpasta?

Annars tycker vi inte att matte behöver gräma sig alltför mycket. Även om resultatet av hennes ansträngningar  inte blir lika vackra som de små Converseskorna, så har hon ett hemligt vapen. Nämligen oss! Hennes trogna medhjälpare vid bakning och matlagning, som alltid är beredda att räcka en hjälpande tass. Är kakformen nedkletad med otäckt smör och smulor?  Bara lugn. Lillmissen är fenomenal på att slicka ren formen. 

Lika tjänstvilliga är vi, när det gäller att avgöra om kaksmeten är tillräckligt vispad. Vi sticker gärna ned en tass eller nos i bunken för kontroll. Likadant när matte har lagt upp bullar eller bröd på galler under bakduk. Man måste ju se till att brödet inte blir kallt, eller hur? Så generösa är vi, att vi delar med oss av vår kroppsvärme och lägger oss ovanpå bullhögen och bakduken. Vad gör man inte för sin matte?

funny pictures of cats with captions

Och precis som kissen ovan, är vi inte knussliga med vår vackra päls. Om matte tjuvar ett strå, eller två, för att ha i kakan så ser vi mellan tassarna på det.

8 kommentarer:

 1. Er matte måste vara oerhört tacksam för all hjälp. Vi brukar inte hjälpa till ett dugg, måste jag medge. Inte i baksammanhang åtminstone. Vissa kastruller och grytor kan man väl tänka sig att diska. Men efter att läst vad ni skrivit, kanske man ska vara mer på alerten nästa gång matte bakar? För att inte matte ska bli ledsen över utebliven hjälp, alltså.

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att er matte har er tjänstvilliga missar som kökspersonal :)
  Antar att det alltid är väldigt uppskattat ;-)
  Tackar för grattiset på min födelsedag !
  Vi behövde inte vänta så vidare värst länge på husse och kan ni tänka er att jag fick HELA tårtbiten själv :)

  SvaraRadera
 3. Med all den hjälpen när det bakas så kan det ju inte annat än bli perkfekt.Matte måste vara så glad över att ni hjälper till. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Jamar med övriga - vilken välsignelse att ni finns till tass när matte är i baktagen! Hur många smulor, smörklickar och smetrester skulle annars inte gått förlorade? Hur många pälsstrån skulle inte ha miss-ats?
  Min matte säger sig vara bättre på att baka än att laga mat, som gör henne väldigt miss-modig. Men jag hjälper till vad hon än gör för tvåbeningar har som vi alla vet en förmåga att göra onöda miss-tag :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 5. Vi jamar detsamma, vi har ju päls i överflöd så matte kan gott få lite om hon vill. Men hon är så otacksam! När hon gjorde panacotta idag verkade det som att hon inte alls ville ha katthår i.. Inte ens som topping.. :/

  SvaraRadera
 6. Såvitt jag kan förstå är den där tävligen matte deltar i redan avgjord. Vem skulle kunna göra så fina saker som hon när hon har hjälp av er alla tre?

  SvaraRadera
 7. Vad ni är duktiga som hjälper matte baka. Som ni vet behöver ju degar värme för att jäsa och vad är varmare än en kattkopp med päls. Förstår precis hu ni tänker.

  Hoppas matte vinner de fina bakgrejorna.

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Matte brukade förut baka chokladkakor men efter en insats till hjälp från oss har det blivit mer sällan...vi som tyckte det passade så bra med ett tassmärke i var kaka! Varför var inte det en bra idé?! Ibland tänker de tvåbenta underligt!

  SvaraRadera