onsdag 13 april 2011

Värstingkrukan

Emellanåt skiljer sig mattes och vår uppfattning om hur smaskiga växter bör hanteras. Naturligtvis är det enda rätta sättet att till fullo avnjuta de gröna läckerheterna att krafsa lite i jorden för att bedöma saftigheten och bita av rikligt med blad, även om man inte äter alla just då. Skulle växten inte gå att bita av med ett enkelt knips, kan man utföra dragkampsmomentet genom att backa med ett fast tag om några stjälkar. Om grönsaken därvid lyfts upp ur krukan, kan det helt enkelt inte  hjälpas. Krukor kan även vara utmärkta platser att sitta eller trampa runt i. 


På samtliga dessa punkter hyser matte en avvikande åsikt. Troligen är det därför som värstingkrukan användes när ampelliljorna skulle planteras om. Den är otroligt tung och stabil, och välter inte i första taget.


 Redan snaggad grönsak.
Findus: Riktigt god ampellilja! Men matte, kan du inte skaffa något mer klättervänligt till nästa gång?

10 kommentarer:

  1. Jag måste jama att vi är imponerade av er matte som fortfarande försöker ha levande växter hemma.

    SvaraRadera
  2. Matte bör ju naturligtvis se till att växterna blir lätta att nå och att man har gott om utrymme när man är sugen på lite grönt. Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Mjaumar efter Katten Sippo! Här hemma vågar inte min matte ha en endaste liten liten växt i fönstrena, undrar varför....;) NosPuss! :))

    SvaraRadera
  4. Jag har hört att det bara är nyttigt att äta grönt, matte borde vara glada att ni försöker hålla er friska. Hoppas att ni fortfarande når att komma åt nyttigheterna!

    SvaraRadera
  5. Man frågar sig vad det är för vits att skaffa hem grönfoder om det inte får förtäras. Ni borde få beröm för att ni försöker äta nyttigt!
    Tassklappar

    SvaraRadera
  6. haha I Skövde finns såna där saker.
    Dom brukar vara gröna och fina och långa när Ligan kommer och se ut ¨ådär när Ligan åkt.
    *ler*

    SvaraRadera
  7. Hihi den där bilden känner man igen. Krukväxterna i köket åkte på samma omgång. ;) Men gott var det! Sicket fint väder vi har idag va? :) Nu är både jag och matte nöjd....efter dagens städning. (suck)

    SvaraRadera
  8. Jag tror att matte bara skojar med er när hon låtsas bli arg för att ni förstör hennes växter. Egentligen är hon nog både stolt och glad över att ni tar ansvar både för växterna och för er egen hälsa.

    SvaraRadera
  9. Det var ju mycket kvar i den krukan! Här lämnade vi ca 1 cm kvar i krukan efter första natten, efter det har inte matte gjort något nytt försök....
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  10. Julian hälsar att matte inte gillar att hennes stora benjaminfikus numera lutar!! Han påastår att han inte har något med det att göra!
    Matte tror inte riktigt på honom! ;-)

    SvaraRadera