söndag 3 april 2011

Skrivkramp

Idag tänkte lillmissen låna bloggen.  Kreativ kisse som han är, ville han tassa ned några rader och måla lite bilder. Men det är inte lätt att hitta på något på beställning...


Rasmus:
- Milda makrill, vad det var svårt att komma på vad jag ska jama om! Det är nog det här som kallas skrivkramp. Kanske går det lättare om jag kliar mig i huvudet lite?


 Hmm, vad ska det handla om idag då? *gnager fundersamt på pennan*

Men nu vet jag! Postisen släppte ju ned en spännande påse genom brevinkastet. Jättesnygg var den också. *målar ivrigt* Titta, vilken fin fjäderkotlett på den! Och kan ni tänka er, fast det stod våra namn på den, så öppnade vi inte brevet förrän matte kom hem. 

Frestande, prassligt, stiligt påskuvert.

Vi hade fått ett paket från Klosterkatterna och deras matte. Inuti påsen fanns en massa spännande saker. De av er som brukar följa Klosterkatternas blogg minns kanske, att snälla, omtänksamma Assar ville auktionera ut sin fina spik. Genast kände vi, att det här var något vi behövde. Spikar kan man koka soppa på, har vi hört. Det kan matte få låna den till. Sedan tror vi, att den kan vara bra att dyrka upp saker med. Kanske den där dumma plåtasken med jättesmarrigt godis? Om matte slår in den i väggen på lagom höjd, kan man säkert klia sig lite mot den också. Och för all del, behöver matte hänga upp något, så kan hon få använda vår spik. 

Har ni sett, en sådan fin spik! *stolt*

Det fanns en andra användbara prylar i påsen också. Godis till matte och till oss. Vi fick nämligen havre, så nu måste matte så kattgräs åt oss. Vi hjälper gärna till också. Vi missar är faktiskt jättebra på att plantera. Kryddväxtfrön, som också ska sättas i jorden, fanns det i påsen. *gnuggar tassarna* Och ett fint kort med en kisse på. 

Naturligtvis var det skoj att få en massa fina saker. Fast det allra, allra bästa var att veta, att pengarna från auktionen gick till Snuffefonden. Snuffe var tillsammans med Sippo säkerhetskatt i deras Område. Tyvärr blev Snuffe väldigt sjuk i höstas. Fast han fick åka till sin vettis flera gånger, ville inte det där dumma som fanns i kisseriet försvinna. Till slut var Snuffe så dålig, och det fanns inte fler behandlingar att prova, så han fick somna in. 


Nu var det så för Snuffe, att med hjälp av husses försäkring och med stöd från vänner så kunde han få hjälp hos de snälla vettisarna på Valla Djurklinik. Ibland är det inte så för alla kissar. Deras människor har helt enkelt inte pengar för vettisbesök, hur gärna de än vill hjälpa sina älskade husdjur. Så Wikki och Klosterkatternas mattar fundelerade ut, att man kunde skapa en fond till minne av Snuffe. 


Det är klart, att jag vill måla en bild av Snuffe också. Här sitter han, och spanar från sin uteplats så att hans Område är tryggt och säkert. Vi saknar dig, kompis. *svanshonnör*


Sekerhetskatten Snuffe med sina schtiliga morrisar.

10 kommentarer:

  1. Ibland är det svårt att komma igång, man måste liksom vänta in inspirationen. Den är väldigt fin er spik! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Vilken fin bild på Snuffe.Han ser så stolt och vaken ut där han sitter och spanar. *suckar*

    SvaraRadera
  3. Vilken sann författare du ser ut att vara. ^^ Jaaa, nu har jag allt lite att ta igen. Det är bara att putsa morrhåren och sätta igång!

    SvaraRadera
  4. Mjausan så duktig du är på att jama det du har att jama om.
    Du får träna på att tassa om det du har lust med att tassa om:)
    Så fin spik ni fått av klosterkatterna, mjau.


    Tassetass
    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  5. Så fint du jamar och vilka fina bilder!
    Så avis vi blir.
    Er spik är också jätte fin och så många idéer du har vad den blir bra till!
    Bilden på Snuffe är tjusig! Har du tassat den själv?

    =^.^=

    Nosgos

    SvaraRadera
  6. Tänk vad mycket du hade att skriva om när du funderat lite. Finda funderingar och bra bilder blev det också.

    SvaraRadera
  7. Oj, vad duktig du är på att rita.
    Tazz o Kram

    SvaraRadera
  8. Mjau, jag missade spikauktionen denna gång. Men det är ju inte bara jag som ska få Turspikar, grattis till det fina kapet!
    Och visst är spiken väl värd sitt pris när pengarna tassar till en så god sak som Snuffes minnesfond.
    Vilka fina teckningar - jama om att ha konstnärsådra!
    Tassklappar

    SvaraRadera
  9. hej.
    tänkte bara höra om paketet(boarden) kommit fram??
    /tass från pip och murre.

    SvaraRadera
  10. Nettan, Pip och Murre - avin för paketet kom igår (måndag). Nu väntar vi otåligt på att matte ska hämta ut paketet efter jobbet. Kurr och burr.

    SvaraRadera