måndag 23 maj 2011

Bambubrist

Jahajam, nu är det inte mycket bevänt längre med senaste Bambu Bitt. Matte påstår att han sjunger på sista versen. Vi tror att matte fick för mycket sol i helgen, för vi hör ingenting alls fastän vi lyssnar och lyssnar! Det finns dock hopp, för imorgon drar det ihop sig till födelsedag för kapten Rödskägg. Rödtotten fyller då fyra år, så kanske matte lyckas leta fram en ny Bambu Bitt i present?


Annars kan vi bara konstatera, att plättar i luften inte var så särdeles smaskig. Den lever och frodas minsann, och matte (som inte är någon krukväxtfantast) är smått förtvivlad. Vad tar man sig till med växter som kissar inte vill äta? Den bara växer och blir större, och vad ska man med den till då, egentligen?


Findus: Nää, pannkaksblomman var inget god alls.


Fast en sak passar den bra till. Man kan ligga och ta en kattlur ovanpå alla småplättar i balkonglådan. Riktigt mysigt, faktiskt. 


Och matte måste ge en eloge till den parkettodlare som gjorde beskrivningen av hur man själv kan göra en självvattnande kruka. Funkar jättebra! Både till gallergräs (minibambu) och plättar i luften, som båda är ganska törstiga växter som inte ska torka. Inte ens matte har lyckats ta kål på dem när de planterats i den självvattnande balkonglådan.

8 kommentarer:

 1. Åh, födelsedag i morgon igen! Om det finns någon rättvisa ska förstås jubilaren ha en Bambu Bitt, han också!
  Jag vet inte vad man alls ska ha växter till inne, de bara tar plats överallt. Här får de härja fritt dessutom, eftersom ingen äter på dem. Men vi har ju ingen Bambu Bitt, förstås. Måste be matte kika efter en sån.

  SvaraRadera
 2. Kalas! Då blir det smaskiga saker och paket kan man ju hoppas. Den där plättsaken ser ju fin ut, synd att Bambu Bitt inte är så tålig och duktig på att växa. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Jippie - Kapten Rödskägg blir stor på riktigt! Jättestor!!! Vi förstår att det vankas rejält födelsedagskalas! Och naturligtvis att Bambubitt kommer på besök!

  lillie får ta och kolla upp den där självvattnande lådan. Hon är inte så bra på att vattna annat än sig själv...

  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
  M&K

  SvaraRadera
 4. Låter ju lägligt att Bambu Bitt sjunger på sista versen nu när det är Kapten Rödskäggs födelsedag imorgon :)
  Här behöver jag o matte inga självvattnande krukor för vi har en husse som sköter blommorna. Men hade vi inte haft det så hade vi definitivt behövt självvattnande krukor ;-)

  SvaraRadera
 5. Synd att plättarna inte var något goda, för de verkar ju växa som bara den.
  Vi lovar att titta förbi imorgon och gratta Findus.

  SvaraRadera
 6. Mjau, jösses var det grönskar hos er, läckert! Här hemma finns det inte ett strå som är grönt. Hm, vad kan det bero på... *kattblink*

  Katten så kul, födelsedag imorgon. Gissar på att det blir kattparty då, kurr kurr.

  Ha en fantastiskt fin kväll alla, NosPuss! :)

  SvaraRadera
 7. *garvar* Det där var för skönt sagt. Du får äta blomman själv Matte. *ler*

  SvaraRadera
 8. Vi har samma problem med mattes palmer. Från början var det tydligen två pyttesmå baby-palmer men under årens lopp har de ynglat av sig och katten vet om vi inte är inne på fjärde generationen nu. Problemet är att de blir så stora att de tar över hemmet. Matte försöker ge bort dem men de är så stora att de bara kan vara på offentliga platser. Och inte är de goda heller...
  Håller tassarna att födelsedagsgrisen :-) får något riktigt kalasfint!
  Tassklappar

  SvaraRadera