söndag 15 maj 2011

Fixarkissen

Blogger har inte skött sig särskilt bra de senaste dagarna. Den tjuvade ett inlägg, och kommentarer till flera inlägg. Hoppas att den busat färdigt snart. Vi vill i alla fall passa på att tacka för alla kattulationer på Isaks födelsedag. Vi vet, att ännu fler har firat Isak, men en del av kommentarerna är helt enkelt borta. 


Ibland är det matte som knasar till det och lägger hinder i vägen. Rasmus och matte har sett en del spännande saker ute. Rasmus är en riktig fixarkisse som smider stora planer. Fast då kommer matte och är en riktig glädjedödare. *sniffar förnärmat*


Först hittade lillmissen en riktig pärla till sommarställe. Det här lilla gröna huset tänkte vi kunde bli vår sommarbostad. Många fina fönster att sitta och spana från fanns det. Lagom stort för tre missar också. Fast matte sa, att man inte bara får flytta in sådär. 


 Rasmus: Det där lilla runda, gröna huset var väl fint? Vi kan hissa fiskbensflaggan i sprötet på taket.

Sedan råkade de på ett polkagristräd. Det var ett träd med blommande grenar i olika färger. Vissa grenar hade stora, rosa blommar och andra lite mindre vita blommor. För några dagar sedan, innan de gröna bladen blivit så stora, såg trädet på lite håll randigt ut i vitt och rosa.

Spännande randigt polkagristräd.

Visst är det lite kuligt med olika färger och utseende på blommorna? Matte är lite dålig på sånt, men tänkte att det kan bero på att man ympat in kvistar från ett annat träd. Lillmissen blev väldans intresserad när han hörde att man liksom kan få andra saker att börja växa på ett träd. Han förkunnade omedelbart, att detta träd borde matte gräva upp och ta med sig hem. Vi kunde ställa det i en stor kruka i vardagsrummet. Eller på balkongen kanske. Fast denna lysande idé föll inte alls matte i smaken.

Fixarkissen Rasmus fundelerar.

Lillmissen har dock inte gett upp, trots att matte la in sitt veto mot trädnappningen. Han har tänkt ut en listig plan. I natt ska han peta in lite dentisar och goda sticks i Mårbackapelargonen i vardagsrummet. Sedan är det bara att vänta. Snart börjar det nog växa gottisar på Mårbackan. Mums!

10 kommentarer:

 1. En så jamarbra idé! Vi skall genast börja odla Dentisar och annat godis i mattes engelska pelargon... det måste väl gå lika bra som i en Mårbacka? För en sådan har inte matte, tyvärr. Matte hälsar att Rasmus har utmärkt smak - det lilla gröna huset är mycket vackert, och det gula som står bakom är inte dumt, det heller, säger hon. Har inte matte någon mer bild på det spinnande polkagristrädet?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 2. Vi är också sura på blogger. Trist när saker bara försvinner sådär. Hoppas det har rättat sig till nu. Det där gröna huset är ju perfekt sådär på sommaren. Ni måste rapportera om hur det går med odlingen av Dentisar.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Vår matte tror att "polkagristrädet" är ett familjeträd, som det växer olika frukter på. Gott, hoppas att ni berättar hur Rasmus odlarabitioner går... Vi vill också lära oss att odla dentisar och annat gottis!

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Men så bra det är att ha en fixarkille i familjen. Och var i kattlagen står det att man inte kan flytta in i det där gröna huset? Undrar hur länge dentisarna behöver ligga i jorden innan de förökar sig. Räcker det med ett par timmar tro?

  SvaraRadera
 5. Åh vilket gulligt hus.
  Det får ni bo in er i.
  Tazz&Kram

  SvaraRadera
 6. Som klippt och skuret för er. Klart ni ska ha den där fina sommarstugan. Om mina (eller jag menar husmors) hönor kan få bo i sommarstuga kan väl ni det med.

  SvaraRadera
 7. Mjauwow, så sött lite hus. Absolut att jag skulle vilja ha ett. Så mysigt att kunna se åt alla håll, nu blir jag lite avis ;) Kurr kurr.
  Ha en toppen fin dag, NosPuss!

  SvaraRadera
 8. Vilken smart idé! Matte har två mårbackor i fönstret.
  *tassar ljudlöst till skafferiet*

  Mullakram!

  SvaraRadera
 9. Visst är matte litet konservativ när hon inte vill ha ett träd i vardagsrummet? Tänk vilken utmärkt klätterställning! Så kreativt för er! Hoppas verkligen att ert försök med pelargonerna ska lyckas! *håller tassarna*

  SvaraRadera
 10. Vilket lustigt litet hus, förstår att ni får lust att flytta in. Men om ni gör det, så glöm inte att packa med dentiskrukväxten!
  Tassklappar

  SvaraRadera