söndag 29 maj 2011

Soffan utan vinterpäls

Förstår inte varför matte ibland är så petnoga? Bara för att hennes gummihandskar inte låg kvar på golvet. Hon hade faktiskt lagt ifrån sig dem, och då borde man väl få leka lite med dem? Faktiskt så passade de precis lika bra på de nya ställena, under vardagsrumsmattan och under soffan.


Ändå blev det viss uppståndelse, innan matte lokaliserat de där illrosa svampiga vantarna. Kanske blev hon lite orolig för att någon skulle ha gnagt på dem och fått i sig läbbigt gummi, men så var det inte.  


Nu fick hon minsann ta på sig sina handskar och klappa soffan, Det är så hon börjar, nämligen. Soffan skulle bli av med vinterpälsen. Inte sin, men vår. När matte strukit lite med händerna får hon ta bort hårkorvarna som fastnat på gummihandskarna och börja om. Sedan vidtar dammsugning med rött sammetmunstycke och de sista envisa stråna, som liksom fastnat i tyget får klisterrollas bort. Samma procedur upprepas med Ludde, pläden och soffkuddarna.


Nu är soffan vit igen. Tidigare hade den uppriktigt jamat en gråsvart ton med inslag av orange. Väldans bra soffklädsel var det i alla fall. Den riktigt suger åt sig alla pälshår så att de inte virvlar runt och dammar i luften. Det är väl bra?


Isak: Jamarns, vad annorlunda soffan såg ut nu. Liksom pälslös.

10 kommentarer:

 1. Förstår oss inte på människor för ett morrhår! Vaför vill man ha en pälslös soffa?? Eller filt??? Eller Ludde??? Och har inte Ludde redan päls??? Tar hon bort den också!??? Människor borde vara tacksamma för arr vi ger dem en päls GRATIS.

  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
  M&K

  SvaraRadera
 2. Sååå??? Matte har befriat soffan från er vinterpäls. Synd för den måste ha blivit fin efter ert generösa bidrag med att smycka den ;-)

  Vi har lika generöst bidragit till att vår vackra dörrmatta inte är lika svart runt om längre *fniss*
  Man ska absolut inte ha svarta "saker" när man är kattägd! Inte svarta mattor och kläder. ALLT syns nämligen på dem gnäller vår matte.

  Ha en trevlig eftermiddag!

  =^.^=

  Nosbuffar grabbar å en kram till er matte från vår

  SvaraRadera
 3. Men det är väl jamarfiffigt med pälsklädseln, för varje gång den försvinner blir det ju som att ni får en alldeles ny soffa. En ny möbel som varken kräver betalning eller transport, bättre kan det knappast bli, eller vad jamar ni?
  Tassklappar

  SvaraRadera
 4. Nu får vi verkligen hoppas att det inte blir några fler bakslag på sommaren, för en soffa som inte är pälsklädd kan ju inte ge den värme som behövs. Men ni kan nog ta det lugnt några månader nu och börja det mödosamma arbetet med att klä den med päls igen framåt augusti/september.

  SvaraRadera
 5. De är så känsliga! Matte har köpt någon mystisk svamp som liksom samlar ihop pälsen till en korv. Konstigt. Ett himla gnäll på att de fryser men när man delar med sig så är det inte bra det heller! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. *mjauuthihi* Här är det lite likatass....
  /NosPûssar från oss!!!

  SvaraRadera
 7. människor är gnälliga emellantass. Vi har ju rätt att leka lite och visa var våra favvoställen är med pälskort...

  SvaraRadera
 8. Mjau, här hemma har vi en skinnsoffa i imitation, bara det går matte och torkar av varje dag. så kattens löjligt pedantiskt hon är. Nejdå, hon måste göra det, för hon är lite allergisk mot min päls. Hon tycker det är värt vartenda städhandtag hon gör säger hon, kurr kurr.

  Ha en god natt, söta drömmar, NosPuss! :)

  SvaraRadera
 9. Här är det oxå likadant = suckjam !!! Matte börjar med mirakelsvampen sen dammsugaren o sist klisterrullen. För husse vill inte gå runt o se ut som en Isbjörn säger han. Man kan ju undra varför mina 2-benta envisas med att köpa mörka saker ??!!

  SvaraRadera
 10. Man kan ju se det positivt, nu får ni ju ikläda soffan den vackra sommarpälsen. Kanske aningen mer av det orangea blir tjusigt?

  SvaraRadera