torsdag 27 maj 2010

Ingen energibesparing här!

Lillmissen har haft fullt upp på sitt schema. Faktiskt så att matte undrade, om han sniffat i sig lite för mycket kattmynta. Fräckt va? Man måste väl få vara en liten, energisk kisse utan att bli anklagad för att vara missbrukare.

Bara nu på morgonen har Rasmus hunnit med en hel del.  Isak hade varit lite stressad när man smaskade i sig sitt torrfoder. Då brukar magen protestera. Mycket riktigt satt han snart och hulkade. Det där ljudet gjorde, att kvittermissen kom springande och kvickt körde in huvudet under Isaks gap. Lite halvsmält torrfoder tackar man väl inte nej till? Utom matte förstås, som blev lite äckelmagad. Tyvärr fick lillen lite torrfoder i nacken också. Det blev  tvätt med tvättlapp, fast han bestämt jamade ifrån att han hellre ville sköta tvättandet själv.

Sedan tyckte vi andra kissar, att det var dags att vila på maten. Rasmus hade ingen lust att vila, men hittade ingen lekkamrat. Men bra katt reder sig själv!
Rasmus: Kom an bara! *klösa, riva*

Ska du blixtra nu igen?

Puh! Jobbigt att uppfostra pappersrullen! *flämt, flås*

Därefter var det dags, att undersöka vad matte hittat på för tokigheter. Hon hade doppat sina baktassar i vattnet. Vattnet kunde man leka och skvätta lite med. Och det fanns en rolig sak till. Matte kallade den för fotfil, men det såg väl vi att det var en kattleksak. Den gick jättebra att brottas med! Fast matte protesterade, när Rasmus sprang iväg med den. Hon tyckte visst, att den skulle ligga kvar bredvid henne. Tråkmåns.

Åh, nu skramlar det ifrån vardagsrummet. Vem kan det vara? *fniss*

9 kommentarer:

  1. Full fart hör jag. Att bli anklagad för att ha sniffat för mycket kattmynta, är ju höjden av fräckhet. Bara för att vi katter har enorma energireserver att göra av med ibland. *fnys* Jag måste jama att det var snyggt jobbat med att sno fotfilen, ska nog testa det själv vid tillfälle. Hittills har jag bara puttat ner den bakom tvättmaskinen. Hur har toarullen betett sig efter uppfostrandet då? Har den skött sig?

    SvaraRadera
  2. Ett helt gäng huliganer även här märker jag ju mer jag läser! Vi bråkar med matte mest jämt! När hon sitter för länge vid datorn hoppar jag upp på tangentbordet gnager på fingrarna, skymmer skärm och tangentbord och biter henne till slut i ansiktet! Näsan och hakan är bra grepp!!

    SvaraRadera
  3. Sippo - passa på att låna fotfilen när husse doppar tassarna. Vi märkte på matte, att det var hemskt svårt för henne att skutta efter med fossingarna i blöt! *hihi* Toarullen har hållit sig lugn. Faktiskt ser den lite sliten ut. Kurr och burr.

    Indigo Blue - man måste ju passa på att visa, vem som bestämmer här hemma! ;) Vi brukar också sitta eller ligga på tangentbordet,om matte sitter för länge vid datorn. Måste prova hakan och näsan med. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Förstår att Rasmus har det jobbigt med att få ordning på pappersrullen. De är inte så lättuppfostrade som man kan tro. KAnske tänkte han på nåt sätt använda fotfilen i uppfostringssyfte?

    SvaraRadera
  5. Kattson - tror den där pappersrullen hade varit lite olydig. Rasmus jamade inte om vad han skulle göra med filen, den rackaren. Men anar att det var något bus. :D Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Ni får verkligen vara glada åt att matte inte gnuggar elsladdar med TABASCO.
    Man blir som en drake kan man säga.
    Pricken provar starkströms kablar och Svart lågspänning. Pricken har kommit fram till att farbror OHLSONs skarvsladdar är omöjliga att bita sönder. Husse köper därför nu bara farbror OHLSONs skarvsladdar. Tänk va några års forskning av elsladdar med risk för att några kattliv viker hädan kan ge för resultat. Husse skulle vara stolt över Prickens hängivna arbete men nädå. Husse får en egendomlig vit färg i ansiktet när Pricken prov gnager kabel. Beträffande lågspänning så finns det inte en kabel som håller måttet alla går av hälsar Svart. Mobila laddarkabeln killade döds skönt i munnen låter han hälsa.

    En sak till var vaksamma så matte inte släpar hem BARNSÄKERHETSSAKER. För man kan nämligen använda sånt för att göra sopskåpet omöjligt att öppna. Nu vet ni det om det dyker upp sånt göm det bums.

    Sen får ni sända ut matte efter en två meter lång ohyvlad planka. Man kan vässa på den och ha den som "stege". Egentligen borde det finnas några i varje rum *funderar*

    SvaraRadera
  7. Verkar ha varit en bra dag Rasmus, man måste ju hålla igång lite extra lite då och då så att matte vaknar till! Nosbuff

    SvaraRadera
  8. Pricken, Svart, Moses och Pi - åh, finns det flera som provgnager på sladdar? Då kanske ni ljudsanerar, ni med. Matte börjar bli lite desperat, verkar det som. Hon har flaskor med citronolja och pepparmintsolja, men har inte provat gnugga sladdarna än.
    Mobilladdaren har Rasmus inte haft tillfälle att pröva. Matte har börjat ta med den till jobbet och laddar där. Vi förstår inte riktigt varför?
    Tack för tipset om barnsäkerhetsprylarna. Vi nog får gömma dem som matte har köpt. Fast hon är lite lat på att skruva dit dem, så det kanske inte behövs!
    Vi vill också ha en kattstege, ju. Kanske en planka inte är en så dum idé. Findus kan följa med och köpa den. Han kan ju liksom sitta med som en röd varningsflagga, om det är något som sticker ut. :) Kurr och burr.

    SvaraRadera
  9. Dui och Deco - tror att lillmissen hade en dag som Duracellkaninen! Det var full rulle hela tiden. Matte hade håret på ända och ögonen stirrade åt varsitt håll när det var dags att gå till jobbet. Men det var nog bara nyttigt för henne, tror vi. *fniss* Kurr och burr.

    SvaraRadera