lördag 1 maj 2010

Stora killen!

Nu är Rasmus en stor kille! Idag fyller kvittermissen ett år. Vi har firat med tonfisk, extra mycket gos och bus. Hurrjam för lillmissen!


Rasmus: Ett år! *håller upp pekklon*

Matte hade lovat oss tonfisk när vi fyller år. Därför väckte vi henne när vi började bli tonfisksugna. Tyvärr blev det bara torrfoder just då. Matte påstod, att det inte var tonfiskdags halvfyra på morgonen. Men det spelar väl ingen roll vad klockan är? Tonfisk kan man äta jämt, tycker vi! Senare ikväll ska vi få räkor. Mums!

Det är skoj med födelsedagar! Kul med paket också. Nu har det gått några veckor sedan vi fick ett roligt paket från snälla Wikki.  Vi har liksom inte fått till ett inlägg om det, men självklart måste vi få visa upp det vackra bokmärket.

Vårt fina bokmärke.

Det är inte bara vackert, utan roligt också. Blänker jättefint, så att det bildas skojiga solkatter att jaga. Sedan hänger det och dinglar så lockande, att man bara måste försöka fånga det med tassarna.

Isak: Ha! Där fick jag dig allt!

Men först och främst ska det förstås visa, var matte slutade läsa i boken. Om det är en riktigt bra bok, kan man förstås  flytta bokmärket så att man får höra historien flera gånger!

Inte vet vi hur det kommer sig att bokmärket är på första sidan. Igen. *host*

Vi skulle gärna vilja, att alla våra kompisar fick ett så fint bokmärke. Och nu tror vi, att vi kommit på hur det ska gå till! Ska jama åt matte att hon köper blomman hjärtan på tråd. Säkert blir det fina bokmärken, när den blommar! *hoppfullt*

24 kommentarer:

  1. Stort grattis Rasmus på födelsedagen! Nu är du stor kille! :-)

    Tass & Kram

    SvaraRadera
  2. Molly och grabbarna - tack! Jag känner minsann jättestor skillnad sedan igår. *spänner ut bringan* Ska jama med matte om att få höjd Dentabitsranson nu. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Jam! Jam! Jam! Grattis på födsledagen Rasmus! Låter som det blir en bra födsledag med tonfisk och räkor! Fick du något paket? Vilket fint hjärta från Wikki, förstår att ni gillar det! Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Dui och Deco - tack så mycket! Det har varit en väldans fin födelsedag. Matte hade lagt in en Dentabitsask i en stor papperspåse, som prasslade jättemycket. Skoj att leka med! Fast jag måste dela med mig av Dentisarna, jamade matte. Klart jag gör! Nosbuff tillbaka.

    SvaraRadera
  5. För med ett enkelt kurr å jam, uppå bemärkelsedan,
    vi har den äran, vi har den äran att kattulera.
    Grattis Rasmus!

    SvaraRadera
  6. Stora Kattulationer på födelsedagen från hela Fjuttgänget!

    SvaraRadera
  7. Liza - tack för det fina jamet! Det är jätteskoj att bli kattulerad. Tror nog jag vill göra som Findus gröna ärter i böckerna om Pettson. Han hade födelsedag flera gånger om året. *funderar* Tassen!

    SvaraRadera
  8. Fjutten och Fjuttgänget - man tackar och jamar! Tur det är födelsedag snart igen. Mera tonfisk! Fast då är det Isaks tur att fylla år. Och vi har hört ryktas om, att någon fler fyller år den dagen... *fniss* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  9. Grattis på födelsedagen, Rasmus! Vi sjunger ♪♫ Jam må han leva! ♫♪ och kurrar för dig på din stora dag. Blir det fest? Eftersom både gammelmatte och matte är justerade just nu, händer det inget roligt här... så vi kommer gärna på party!

    Tass från klosterkatterna.

    SvaraRadera
  10. Mjau! Ett stort grattis kompis. Jag minns själv när jag fyllde ett helt år. Passa på och njut av allt godis du får. *tass*

    SvaraRadera
  11. Klosterkatterna - tack för den fina sången! Det finns en massa räkor kvar, så det är klart att alla snälla bloggkompisar måste komma på räkpartaj! Här ska firas.

    Vi hoppas att gammelmatte och matte blir bra igen snart. Tasskramar!


    Sippo - tackar! Ååå, det är härligt att fylla år. Mer godsaker än annars. Och så allt bonusgos! *spinner* Tassen!

    SvaraRadera
  12. Grattis på födelsedagen i efterskott!

    SvaraRadera
  13. Sol-Måne - tack så mycket! Mysigt med lite extra godbitar och uppmärksamhet. *spinner* Tass.

    SvaraRadera
  14. Två kaningrattis i efterskott! *Kaninsniffar* från kaninerna i Kanineholm!

    SvaraRadera
  15. Kaniniss och Materia - tack så mycket, killar! Hoppas att ni är utvilade nu efter ert helgfirande. Här tar vi fortfarande igen oss efter födelsedagen. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  16. Grattis och hoppas ni alla får jättemycket räkor. Och - jag känner minsann igen boken med bokmörket på första sidan! Det är en jättebra bok om vår bloggkpmis Sippo. Läs den, de som inte har gjort det.

    SvaraRadera
  17. Ja må han jama, ja må han jama, ja må han jama uti 100 de år!

    Nospussar i efterskott!

    SvaraRadera
  18. Kattson - tack, vi har mumsat räkisar allihop, matte också. Visst är den bra, boken om Sippo? Kurr och burr.

    Nea - mjautack! *svansgung i takt* Jag tänkte börja med att jama hela natten, men då sa matte åt mig att vara tyst!? Nospussar tillbaka.

    SvaraRadera
  19. hurra hurra hurra,det är din dag idag(i efterskott)
    /tassklappar

    SvaraRadera
  20. Pip och Murre - tass så mycket! Det var verkligen en jätteskojig dag! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  21. HURRJAM några dagar efter! Ett år, det är stort, det. Lustigt det du skriver om att ni blev nekade tonfisk bara för att klockan var för tidigt. Kan inte fatta varför våra människor är så styrda av var visarna står på klockan? Man känner ju i magen när man är hungrig! Ni fick säkert en riktig kalasdag i alla fall!

    SvaraRadera
  22. Gustav - tackar! Känner mig som en jättestor grabb nu. *putsar morrisarna* Tror vi skulle behöva göra en egen klocka, precis som Skalman har. På vår klocka skulle det vara tonfiskburkar jämt - ifall man blir sugen. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  23. Grattis i efterskott sötnos!!

    SvaraRadera
  24. Em - tusen tass! *röd nos* Kurr och burr.

    SvaraRadera