onsdag 12 maj 2010

Plastpåsar är läskiga!

Plastpåsar kan vara riktigt otäcka! Hos oss är dörren till diskbänksskåpet väldigt lätt att peta upp. Det är där sophinken står. Naturligtvis brukar vi då och då (nåja, ganska ofta) gå igenom sophinken för att se om matte har slängt något intressant. Man ska ju inte slösa.


Idag hittade Rasmus något spännande. Öppnade tetrapack med Mjau mjukmat brukar matte förvara i en försluten plastpåse i kylen. Nu hade både den tomma tetran och plastpåsen hamnat i soporna. Kanske luktade det gott från plastpåsen?


I alla fall hade Rasmus lyckats trä in huvudet upp till ögonspröten i påsen. Sedan tog det stopp. Han kom varken längre in, eller ut ur påsen. Lillmissen började backa runt i köket med påsen på huvudet, men som tur var, var matte fortfarande hemma. Påsen rycktes av Rasmus i ett huj. Allt gick så fort, så kvittermissen hann nog aldrig bli rädd. Men matte hann! Hon berättade, att hjärtat dunkade bank-bank-bank i bröstet när hon tänkte på vad som kunde ha hänt om hon inte börjat sent idag.


Så nu kommer matte att liksom vrida plastpåsen till ett rep och slå en knut på den innan någon åker i soporna i fortsättningen. Någon repris vill vi inte ha! *ryser*

17 kommentarer:

  1. Puh, fick pälsrysningar och morrhårsdarr där ett tag, vilken skräckberättelse! Ja, vilken tur att matte var hemma så det inte hände nåt hemskt *pustar ut*

    SvaraRadera
  2. Vilken klok matte ni har. Tappar nästan morrhåren när jag tänker på vad som kunde ha hänt om inte matte varit hemma. Tänk på det alla andra - plastpåsar kan var jättefarliga.

    SvaraRadera
  3. Gustav - hu, man kan få ståpäls och borstsvans för mindre! *ryser* Skönt att Rasmus inte blev skadad. Nu har matte lärt sig en sak till att undvika. Tass!

    Kattson - visst vare det tur att matte var hemma! *morrhårsdarr* Sedan länge vet hon om detta med att klippa upp handtagen på papperskassar som vi får leka med, och plastkassar låter hon aldrig vara framme. Men hon hade nog inte tänkt på att plastpåsarna kunde plockas upp ur sophinken... *buff*

    SvaraRadera
  4. Ooooo, så väl jag förstår hur er matte kände det! Fick gåshud över hela kroppen när gammelmatte läste upp för mig vad ni skrivit... nu måste ni LOVA att aldrig, aldrig leka med plastpåsar, för de är jättefarliga!

    Nospussar från klosterkatternas matte.

    SvaraRadera
  5. "Darrar" Tur att matte var så snabb! Riktigt läskigt med plastpåsar. Ingenting för en katt även om innehållet kan vara svårt att motstå. Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Carina - mjau, fy, det var riktigt, riktigt otäckt, tyckte matte. Och det värsta är att det kan hända så fort. Vi andra katter har aldrig rotat i plastpåsar, så därför tänkte nog inte matte på att det kunde vara spännande för en nyfiken katt. Men nu får vi hjälpas åt att ha koll på lillmissen, och matte ska vara jättenoga med vad hon slänger! Nospussar.

    Dui och Deco - ja, det var tur att matte inte hunnit gå till jobbet, för inte kunde Rasmus backa ut ur påsen, även om det nog var det han försökte. Plastpåsar är verkligen ingenting att leka med! Nosbuffar.

    SvaraRadera
  7. Vilken tur att matte fortfarande var hemma :) Det är aldrig bra med plastpåsar. Man får försöka förhindra så många olyckor man kan, men faran finns tyvärr alltid ändå. Särskilt för nyfikna katter som er :) Trevlig Kristihimmelsfärd :) Tasskramar!

    SvaraRadera
  8. Siri, Blueberry och Wildberry - mjau på er igen! Visst är vi ett gäng nyfikna missar, och då måste man ju bara undersöka saker. Det tycker inte matte gör så mycket, utom förstås när det är saker som är farliga. Men som ni jamar: ibland är det svårt att förutsäga alla olyckor. Matte gör så gott hon kan. Vi önskar er också en trevlig helg. Tassen!

    SvaraRadera
  9. Vilken rysare! Vi katter vill ju ha allting utfors-katt och det kan ibland bli riktigt farliga saker som vi hamnar i... Tass gode guden att det gick bra!Pust!

    SvaraRadera
  10. Fjutten - ja, det var verkligen en rysare! Tänk att en liten misse, alldeles oavsiktligt, lyckas springa på de där sakerna som visar sig bli verkligt farliga... Vi är alla så glada över att plastpåsehistorien slutade bra. Tasskramar!

    SvaraRadera
  11. Nä fy så otäckt! Det var verkligen tur att eran matte var hemma! Ni måste lova att vara försiktiga i fortsättningen. Några olyckor vill vi inte veta av.

    SvaraRadera
  12. Maya - matte och vi ska verkligen hålla koll på plastpåsar och annat otäckt framöver, vi lovar! Olyckor som kan förhindras, bara man tänker till lite extra, är så nedrans onödiga. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  13. Japp! Påsar är otäcka! När man minst anar det fångar de stackars oskyldiga katter i sitt stora plastgap och håller fast dem. Har hört att de kan gå riktigt illa. Bästa sättet är att slå knut på dem.

    Sen ville matte att ja skulle jama att plastpåsar går utmärkt att lägga i plaståtervinningen. Bättre för miljön än att lägga dem i soporna.

    Nospussar!

    SvaraRadera
  14. Plastpåsar är så smaskiga att slicka på! Men de kan vara väldigt lömska om man inte ser upp!! Gäller att ha huvudet på skaft! ;)

    Tur att Rasmus klarade sig ur plstpåseattacken helskinande!

    Tassar
    //Tre katter

    SvaraRadera
  15. Nea - kattslukande plastpåsar! *ryser* Vilka otäcka saker för katter och andra djur, som intet ont anande sticker in nosen för att sniffa lite.

    Det är ett jättebra förslag som din matte har, om att tänka på miljön. Matte sa först, att det inte gick. Hon hade tidigare tagit med olika sorters plast till de där plastigloona, men fått gå hem igen med en del för de tog bara emot hårdplast som flaskor och burkar. Men på väg till jobbet idag, tittade hon igen för att vara säker. Nu har de satt dit en till behållare för kassar och påsar, så då kan vi också bli sådär duktiga och sortera dem. Vad bra! Nospussar.

    Tre katter - lömskingar ska man akta sig för! Rasmus jamade först, att nästa gång sticker han in tassen om han vill undersöka något mumsigt klet i en påse. Men matte sa bestämt ifrån, att det ska inte bli någon nästa gång. Visst är det skönt att allt slutade bra! Tass!

    SvaraRadera
  16. usch vad otäckt det var..själva så brukade vi tycka om att krypa in i papperspåsar fast mattarna visste ju om att vi va inne i en då men det var riktigt länge sen vi va inne i nån
    pappers påse.

    Tassar/Kisse och Elsa

    SvaraRadera
  17. Hej Elsa och Kisse! Välkomna till oss, vad kul att ni tittar in. Det var verkligen ruggigt med plastpåsen, fy fräsingen! Vi gillar papperskassar precis som ni. De prasslar så spännande. Kartonger är också härliga! Kurr och burr.

    SvaraRadera