söndag 23 maj 2010

Inget fel på vitlök!

Idag har vi firat Mattes Dag. Vi har varit jättesnälla mot matte. Tidigt i morse kurrade vi i örat och tasstrampade magen. Det är väl ett jättemysigt sätt att väckas på? Precis när dagen är som bäst också, klockan halvfyra. Generösa missar som vi är, har matte fått snusat på vår fina KATTnepeta också. *stolta*


Snusa på bara, matte. Det är ju ändå Mattes Dag idag!

Precis som man brukar, när man firar någon, så har vi ätit en jättesmaskig middag. Matte hade ugnsstekt torsk, som vi fick smaka. Gott! Sedan, när hon tagit undan torsk till oss, fortsatte hon att gegga till torsken till en fiskgryta. Hon tillsatte tomat, vitlök, färskost och allt vad det var. Matte trodde nog inte, att vi skulle tycka om vitlök och tomat. Men det är väl inget fel på vitlök, heller! Det luktade faktiskt väldigt gott av torskgrytan. Väääldigt gott! 

Faktiskt så både luktade och smakade den gott! *tvättar morrhåren* När matte försvann från köket, så försvann märkligt nog en hel del av fiskgrytan också. Bara sådär. Observera att bilderna nedan är beskurna, för att dölja identiteten hos misstänkta katter.

Anonym röd katt: Fiskgryta? Skulle JAG?! Näää, jag bara slickar mig om munnen för att.. för att.. eh, tvätta nospälsen. Mjau, just det!

Anonym svart misse: Vadå andas på dig? Varför ska du lukta på min andedräkt för? Vill bara jama om, att jag stod BREDVID dig när du hackade vitlök. Då sprätte säkert en kattiljon vitlöksbitar in i munnen på mig, av misstag. Så det så!

Anonym lillmisse: Gäääsp, vad mätt jag är. Trött! Trött menar jag. Och jag kan förresten inte ha glufsat i mig någonting alls. Du ser väl att jag sover! Zzzz... *kikar med ena ögat på matte*

13 kommentarer:

  1. Låter som ni har firat matte på ett utmärkt sätt! Fiskgryta verkar gott men inte miss-tänkte väl matte er? Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Dui och Deco - matte verkade bli jätteglad över att vi kom ihåg att fira henne! Vi kan inte förstå, att matte misstänkte oss? *rapar vitlök* Undrar om hon skojade. Hon kan vara lurig ibland! Nosbuffar.

    SvaraRadera
  3. Förstår inte alls att NI blivit misstänkta på minsta sätt. Katterna på bilderna ser ju visserligen väldigt fina ut, men samtidigt helt oskyldiga. Var kommer ni in i bilden?

    SvaraRadera
  4. Kattson - förmodligen är det väl ett missförstånd, som vanligt. Vi förstår inte heller, varför matte tror, att vi har med saken att göra. Ytterst märkligt. Och visst verkar de anonyma missarna oskyldiga som nyfödda kattungar? Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. De tre är förklädda till look-alikes! De har klätt ut sig för att likna er tre!! Det kan ju inte ni hjälpa?! Eller hur?! =)

    SvaraRadera
  6. Utmärkt sätt att väcka matte på, lagom tidigt var det också. Men hur mystistiskt var det inte med den där fiskgrytan då? Hur kunde det försvinna en del bara så där? Att ni blev misstänkte kan jag inte alls förstå, alla vet väl att vi katter är väluppfostrade och aldrig nallar ur grytorna.

    SvaraRadera
  7. Hm, det där om att väcka matte, skulle stått under föregående inlägg. Hoppas inga katter blev förvirrade nu. *orolig*

    SvaraRadera
  8. Indigo Blue - där jamade du något! Såklart måste det vara så allt gått till! Vi kan ju knappast hjälpa, om utklädda hungriga katter strövar omkring och tar för sig. :D Tasskram.

    Sippo - härligt sätt att vakna på, tyckte vi med. Inte blev vi förvirrade. Nåjam, inte mer än vanligt! ;)

    Det där med fiskgrytan är verkligen mystiskt! Indigo Blue hade en trolig teori. Eller så köpte matte någon torsk som spelat med i Mission Impossible? "This fish will self destruct after cooking!" Tassen.

    SvaraRadera
  9. Se till att all gös i Mälaren också försvinner *suckar*

    Nå grattis på födelsedagen Findus överlämnar en livs levande mus fångad på terrassen. HURRA

    Beträffande kattmynta så kan ni läsa i vår dagbok 2010-05-22.

    SvaraRadera
  10. Mjaou, vad omtänksamma ni är med er matte! Ni är föredömen för alla oss andra katter. Ska verkligen försöka göra detsamma för min matte så fort som mina arbetstider tillåter det.
    Vem hade ätit av fiskgrytan? Ja, ni såg vem förstås, men ni är hyggliga nog att inte skvallra på den fulingen som bara kom in hos er och sedan försvann!

    SvaraRadera
  11. Pricken, Svart, Moses och Pi - Findus tackar så mycket för kattulationerna och presenten! En livs levande mus! Måste titta på vad ni hittat om kattmyntan. Det är alltid spännande att läsa era inlägg. Kurr och burr.

    Gustav - vi tror att matte blir väldigt glada när vi omtänksamt väcker henne tidigt! Tänk att slippa otäcka väckarklockan. Gryttjuven är ett sant mysterium. Vem kan det vara? Finns ju ingen enda att misstänka! Tass.

    SvaraRadera
  12. Ni fyller väldigt tätt sötnosar!
    GRATTIS hoppas hoppas det blir massor av år till!

    Kram/Em

    SvaraRadera
  13. Em - tack för kattulationen! Mjau, vi är små majkissar allihop. Vi har smaskat tonfisk och räkor så det snart sprutar ur öronen, påstår matte. Fast det tror vi inte på. Tonfisk kan man väl aldrig få för mycket av? Kurr och burr.

    SvaraRadera