söndag 16 maj 2010

Något om baktassen

Findus: Ovanligt stilig baktass. 

Den attans kameran har varit framme igen. Vet inte om matte har fått storhetsvansinne och tänkt börja med något filmprojekt,  Min vänstra fot?

I alla fall måste jag jama om den gången jag var en liten, liten kattunge och hade flyttat in i lägenheten med matte. Då var den orangefärgade fläcken på baktassen mycket ljusare, mer cremefärgad. Matte, den fåntratten, trodde att jag hade smutsat ner mig. Hon hämtade en våt handduk och gav sig till att gnugga på tassen. Det hjälpte inte, hur jag än jamade, att det där var min egen naturliga pälsfärg. Matte fortsatte gnugga försiktigt. Till slut insåg hon, att det inte var någon smutsfläck. *fnyser*

Tidigare idag har det mest varit gråväder. Trist, med andra jam. Men igår var det nästan som en sommardag! *spinner* För första gången  i år, lämnade matte balkongdörren öppen när hon gick till jobbet. Vi kunde vara ute hur mycket vi ville och mysa i solen. Matte gnydde en del när hon kom hem, bara för att hon varit tvungen att jobba medan det varit så fint väder. I alla fall tog hon några bilder på ett träd, som blommade så vackert, på hemvägen från arbetet.



Ikväll, när solen kommit fram igen för en stund, såg vi något riktigt spännande utanför fönstret. Det var några stora, färgglada runda saker som svävade i luften. Vi vinkade med tassarna att de skulle komma närmre, så vi fick hälsa på dem, men de såg nog inte oss. Synd. Matte sa, att det var människor som flög med luftballong. Helt plötsligt började de elda under ballongen. Att de vågar! Tänk om den börjar brinna?

Konstiga pippisar?

Grillafton i det blå?

14 kommentarer:

  1. Först måste jag ju instämma i att du har en ovanligt stilig baktass! Grattis till den. JAg förstår att matte var ledsen när hon måste jobbar i det fina vädret, hon hade så klart hellre varit hemma hos er och njutit av det fina vädret.

    SvaraRadera
  2. Nämen, blommar äppleträden hos er redan?!? *imponerad* Håller med Kattson att din baktass är mycket stilig, och så skrattar jag igenkännande åt hur din matte försökte tvätta bort fläcken... vet du, när Aragorn och Imma var kattungar ringde jag en gång till deras uppfödare och oroade mig över att Aragorn hade fått utslag på magen... som uppfödaren skrattade! Och så frustade hon: "Du, killar också också bröstvårtor!" Då kände jag mig verkligen som en riktigt kattnovis... *fnissar*

    Att flyga ballong är en dröm jag bär på... tänk att få sväva i det blå en riktigt skön vårkväll!

    Nospussar från sr. Carina, klosterkatternas matte.

    SvaraRadera
  3. Äppelträd med blommor...min matte älskar sånt!Så vackra bilder! Hihi, baktass med fläck, mattar är för lustiga, hade det varit smuts hade du ju redan tvättat bort det själv! De där grillande tvåbeningarna där uppe i luften, help, tänk om dom trillar ner i skallen på oss! :) Spinn lugnt!

    SvaraRadera
  4. Kattson - matte borde ha varit ledig! *stampar med den fläckiga baktassen* Balkongmys är ännu mysigare när matte också är med. Det blir magkli och örongnugg också då. *kurr*

    Carina - visst blommar det vackert! Matte går den vägen till bussen varje dag, och helt plötsligt var hela trädet fullt av de vackraste, vita blommor. Jaså, det är fler mattar som tror att vi har konstigheter i pälsen? *fniss* Men det är ju inte så lätt att förstå att det är bröstvårtor, om de märks från en dag till en annan. Skulle du tordas flyga i en luftballong? *imponerad* Nospussar.

    Fjutten - mjau, det där blommande trädet var nästan överjordiskt vackert, sa matte. Visst är det fånigt att matte trodde jag var smutsig? Precis som Tomten jamade i din mattes intervju, så har vi katter ju tvättstuga ofta! Kan inte riktigt förstå varför man vill grilla en luftballong. Om det varit en riktig pippis, däremot... Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Vilken matte ni har som inte ser skillnad på naturlig färg och smuts på tassen. *fnys* Hm, tänk om vi katter skulle skaffa oss såna där luftballonger. Då skulle fjädervipporna inte ha en chans.

    SvaraRadera
  6. Sippo - jaga fjädervippor med luftballong? Då skulle de förstås inte kunna flaxa iväg upp i luften för att komma undan. Bra idé! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. Ja, jättefin tass! undrar hur människor tänker egentligen?! *rynkar pannan*
    *Kaninsniffar* Materia

    SvaraRadera
  8. Visst är det härligt med sol och värme, som jamat bara matte saknades. Spännande med ballongerna men de låter så konstigt när de eldar, lite läskigt tycker vi. Nosbuff

    SvaraRadera
  9. Kaniniss och Materia - hmm, ibland undrar vi om matte tänker alls? Gnugga bort pälsfärg! *fnys* Kurr och burr.

    Dui och Deco - uschjam, man tror att ballongerna ska vara tysta, men när de grillar så dånar det! Spännande det hade varit att ta sats och leka tafatt uppför en sådan där ballong. Köra in spikskorna och spurta. Fast då kanske de hade börjat läcka gas och susat iväg i korkskruvssvängar? Nosbuff.

    SvaraRadera
  10. Matte väntar på att våra äppelträd ska börja blomma, hon tycker också de är så vackra. Jag har litet svårt att förstå det. En tallrik med vitfisk är det vackraste jag vet!
    Och såna där ballonger som far omkring och eldas i har jag aldrig sett. Men på somrarna finns här andra konstiga saker som far omkring i luften, nån slags korgar med motor på, som låter hemskt i mina öron. Uschjam!

    SvaraRadera
  11. vilka fina blommor. Har det våren kommit så långt hemma hos er?! *suck* Här har jag mestadels kallt och blåsigt väder.
    Såna där konstiga runda flygfän har jag inte sett här i alla fall *pust* då skulle jag nog aldrig mera gå ut tror jag.

    SvaraRadera
  12. Gustav - hihi, det har du nog rätt i. I våra kattögon är fisktallriken vackrare... Korgar med motor på som far omkring? Det måste du nästan be matte ta kort på, så vi andra får se. Låter väldigt märkligt. Tänk att människornas saker så ofta ska väsnas? Kurr och burr.

    Maya - matte tror att värmen i slutet på förra veckan satte fart på en hel del. Hon brukar gå den vägen till bussen, och helt plötsligt stod trädet i blom. De där ballongerna är ganska skojiga att titta på från fönstret eller balkongen. Men om man vore ute, och det började dåna ovanför huvudet av elden skulle man väl nästan tappa pälsen! Tass.

    SvaraRadera
  13. Jättefin baktass. Tänk att din matte försökte tvätta bort det stiliga pälsfärgen ;-)

    SvaraRadera
  14. Sol-Måne - matte kan få så underliga idéer ibland! *fniss* Tur att man har sluppit tasstvätt sedan dess. Kurr och burr.

    SvaraRadera