söndag 9 maj 2010

Kontrollanter

Ibland önskar vi, att vi fick följa med matte när hon handlade. Det skulle hindra matte från att göra så mycket vanvettsaffärer. (Det sista ordet har vi lånat från Anton, pappa till Emil i Lönneberga.) Det näst bästa är naturligtvis att noga gå igenom shoppingkassarna när matte kommer hem.


Findus: Hej matte! *kindstryker hastigt mattes hand* Sådär, nu har vi hälsat. Ställ nu ned påsarna, så vi får se vad du har handlat.
Matte: Heeej, mattes älsklingar! *jollrar*
Findus: Vad i all världen är det här? Den behöver vi absolut inte! Möjligen kan kartongen komma till nytta.
Matte: Men jag behöver en ny klockradio! Den gamla har blivit så konstig, så jag kan inte längre ställa in väckningstiden på den. Jag måste ju vakna i rätt tid för jobbet.
Isak: Matte. *suckar tålmodigt* Du vet att du inte behöver en väckarklocka! Vi väcker ju dig varje morgon halvfyra, när vi börjar bli lite sugna. Då är det ju dags för vårt mitt-i-natten-mål. Även om vi måste jama, att du för all del inte alltid stiger upp då. Det måste du bättra dig på! Onödigt inköp, alltså!


Matte - en gottegris!

Rasmus: Och vad är det här, egentligen? *pekar med tassen* Godis! Det är inte lördag idag. För att inte tala om strumpor och tröjor! Vad är det för fel på dem du har, om jag får jama?
Matte: Men Rasmus,  du har ju tuggat hål på en massa av mina tröjor. Strumpor med! Och Findus har också kloat sönder en del när han har tasstrampat.
Rasmus: *sårad* Duger inte min tröjdesign, kanske? Tröjorna blev ju jättesnygga. Förresten  ska det väl synas att man har katt.

Pengar? Tro det, den som vill.

Findus: Ett kort! Men du blixtrar ju jämt kort av oss. Varför måste du köpa ett?
Matte: Det där är till gammelmatte! *defensivt* Hon fyller år nu i maj. Och lotterna är också till henne.
Isak: Inte brukar man vinna på lotter. Nu har du råkat ut för KURRendrejeri. Kan man lämna tillbaka dem när man har skrapat?

Absolut nödvändighet.

Rasmus: Titta! Temptations med kyckling- och ostsmak. Äntligen har du köpt något vettigt, matte. *svansdurr*
Matte: *mumlar ohörbart och öppnar asken*

20 kommentarer:

  1. Bra att ni kontrollerar! Kortet var helt klart onödigt, gammelmatte vill väl ha kort på er! Mer Temptations och Dentabits vore bra, strumpor behövs ju inte nu när det ska vara varmt!Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Dui och Deco - tänk om matte inte köpte så mycket onödigt. Då skulle det bli mer pengar till Dentabits och Temptations! Ska jama åt matte, att hon inte behöver så mycket kläder nu under våren och sommaren. *buff* tillbaka.

    SvaraRadera
  3. Min bror var alltid jättenoga med att kontrollera kassarna när matte kom hem och hade handlat, så jag har liksom vant mig vid att han skötte den sysslan... nu vet jag inte om någon av postulanterna kan ta över, eller om jag måste göra det själv. Tycker att Conny som säkerhetskatt kunde ta hand om kontrollerna! Skall jama med honom om det...

    Håller dock fullständigt med er om att mattar handlar så mycket onödigt och så lite vettigt. Min matte handlar en massa mat som inte går att äta... hon säger att hon tycker det är gott, men själv hittar jag sällan något smakligt bland förpackningarna. Undrar varför människor har så konstig smak? Pasta och grönsaker och ris och annat konstifikt, när det finns fisk och kött och kyckling...?

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  4. Heja, kattmatte!
    Jag har köpt en exakt likadan tröja!

    *fniss utan voff*

    SvaraRadera
  5. Imma - kontroll av kassarna är ett jätteviktigt moment. Conny skulle nog hantera, eh tassera den uppgiften med bravur! Injamar i att man hittar så mycket underligt som tvåbeningarna köper. Frukt, morötter och annat som knappast går att äta? Konstigt. Äpplena kan man i och för sig leka med. De rullar så bra om man slår på dem med tassen, men då brukar matte komma och förstöra alltihop genom att ställa undan frukten. *suckar* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Trasslas matte - undrar om det är en speciell mattetröja? ;) Kurr och burr.

    Ps. Vad roligt att höra från er igen! Fast vi förstår att man inte alltid riktigt hinner med att blogga. TAss.

    SvaraRadera
  7. Vilket kanonjobb ni har gjort. Jag håller verkligen med om att matte köpte massa onödigt skräp. Det är väl inget fel på tröjor med lite lufthål i heller?

    SvaraRadera
  8. Sippo - det gäller att hålla koll! Lufthål borde vara jättebra att ha i kläderna nu när det snart är sommar. Rasmus kanske ska öka på sitt lager av kläder? Kurr och burr.

    SvaraRadera
  9. Jag tycker ni i första hand ska jama en inköpslista till matte innan hon går och handlar. Sen är det ju ändå jätteviktigt att ni kontrollerar när hon kommer hem att hon håller sig till den. Tycker också matte ska höra sig för där hon köpte lotterna om de går att lämna tillbaka när gammelmatte skrapat dem. Det borde ju vara en självklarhet, men människor är så konstiga ibland.

    SvaraRadera
  10. Så bra med en offentlig redovisning över vilket slöseri människor ägnar sig åt! Grävande journalistik när den är som bäst! *imponerad*

    SvaraRadera
  11. Kattson - inköpslista! *noterar* Ska bli. Nog borde man väl kunna lämna tillbaka lotterna? Det heter ju SKRAPlotter. Annars blir det marknadsledande vilseföring! *nickar besserwissigt* Kurr och burr.

    Gustav - ett riktigt bra exempel på att vi katter inte bara är i stånd att gräva i lådan och rabatter. Om vi får jama det själva. Slöseri är väl det minsta man kan jama? Tur att det är mattes egna pengar och inte ett sådant där kurretagskort. Tass.

    SvaraRadera
  12. Bra att ni har koll! Vi förstår inte varför mattar måste köpa så mycket onödigt. Ja ja, bara det är något gott till oss katter får vi väl vara nöjda. Bäst vore nog om vi fick följa med och tassa ner det väsentliga i korgen/vagnen! *fniss* Tänk vilken syn! :-)

    SvaraRadera
  13. Molly och Grabbarna - Vilken bra idé! Undrar om man kan låtsas att matte inte ser något och att vi är hennes ledarkatter? Då skulle vi kanske få följa med in i affären. *drömmer* Nog skulle hennes matkassar se helt annorlunda ut då! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  14. Chinook jamar ynkligt:
    Lufthål på mamsens tröjor brukar även jag fixa! Men tror ni att hon blir glad, kanske?! Nä, hon säger att jag ska sluta med såna idiotier!
    Bra att er mamsen köper smaskens å´mums till er! Våran snåla mamsen ger oss bara vatten å´ bröd och en hård brits att ligga på! Å´varje morron tidigt så där vid halvfyratvå måste jag stiga upp och skura golv!...eh, nu kommer brorsan å´han ser sur ut! Jag sticker! Hej, med er!

    Cherokee: Hörru´Chinoccio!! Sluta ljug nu! Din nos blir bara längre och längre! Grabbar, tro honom inte för han är en såna häringa däringa lillfjant som bara vill ha uppmärksateten! ehhh, eller vad det heter...

    SvaraRadera
  15. Chinook - nä, nu! Vatten och bröd ska genast ersättas av grädde och räkmacka. Och skura golv gör katter bara om man får klamra sig fast runt moppen medan matte flåsar runt med den. Då kan det vara riktigt skojsigt!

    Cherokee - har du månne ett litet frö till brorsa? Fast det var en bra stårry. Kanske går att sälja den till Kurriren och få betalt i Dentisar. Tass!

    SvaraRadera
  16. tänk att vi har så olika smak om vad som är viktigast här i livet...

    SvaraRadera
  17. Maya - mjaaau, smaken är verkligen olika! Fördelen med det är väl, att vi får ha våra Dentabits och Temptations ifred för matte. :) Kurr och burr.

    SvaraRadera
  18. Haha vad gulligt! Stackare får ni aldrig det ni vill ha dyk ner i påsarna ordentligt ;)

    SvaraRadera
  19. ojoj,vilket äventyr,och jag håller med,inte behöver mäniskorna väckarklocka,de har ju oss???
    /tass från pip och murre

    SvaraRadera
  20. Em - man måste verkligen gå igenom påsarna ordentligt, så mattes tokiga inköp hålls i schack. Liiite godbitar brukar det bli, men hon kunde köpa mer grillad kyckling och mindre av strumporna, tycker vi. *suckar* Tassen!

    Pip och Murre - klart att vi tar på oss uppgiften att väcka matte, som ansvarsfulla kissar. Om hon nu var tvungen att köpa något för väckningen, kunde hon väl köpa en tupp som kuckeli-kuar. Tänk vad skoj att jaga den! Fast tuppar är stora pippisar. Bara inte den jagade oss istället. *orolig* Kurr och burr.

    SvaraRadera