måndag 26 april 2010

Ommöblering på gång

Det är något ytterst misstänkt som pågår.  Matte har tömt ett av rummen på möbler. Snälla som vi är, tassade en av oss framför mattes fötter för att visa var hon skulle ställa den, medan de två andra satt uppflugna ovanpå möbeln och pekade vägen med tassen. Märkligt nog verkade matte mest tycka att vi var i vägen.


Kan just rapportera, att matte knipsade fast en dörrnyckel i nyckeltuben. Ska det komma tassverkare? Det brukar aldrig betyda något bra. Vi blir instängda i ena halvan av lägenheten och kan inte vara med och kontrollera, att jobbet framskrider som det ska.


Japp, det är tassverkare. Vi ska få ena rummet tapetserat idag, berättade matte. Hon kom med grava hot om indragna tonfisk- och Dentabitsransoner om en viss lillmisse prasslade med de nya tapeterna i arbetsrummet. Får väl hoppas att kvittermissen kan hålla sig i skinnet!


Äh, nu blev det ett fasligt buller och skrammel. Det var nog tapetgrabbarna som kom. Bäst att sticka - måste tänka på öronen.


Findus: Nu stannar jag här tills allt är lugnt igen!

Rasmus: Finns det plats för en till?

22 kommentarer:

 1. Jag har en stark känsla av att detta kan bli helt fel. Först måste jag i alla fall berömma er för att nu hjälpe matte med möbelflyttningen. Annars hade de nog stått kvar i rummet. Att hon inte visar nån som helst tacksamhet över er hjälpsamhet är tyvärr inte ovanligt, men inte mindre mindre ohyfsat för det. Men vad som gör mig mest upprörd är att ni både blir instängda och hotade med indragna Dentabits- och tonfiskransoner. OM detta skulle bli verklighet tycker jag faktiskt inte att ni ska hjälpa matte med att sätta tillbaka möblerna i det färdigtapetserade rummet!

  SvaraRadera
 2. Det är helt klart saker på gång, "nickar" vi vet..kommer att se helt annorlunda därinne ganska snart. Konstigt att de inte kan låta saker vara, det är ju bra som det är! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Kattson - trist när människor är så otacksamma, när vi hjälper till! Rätt åt matte om hon får ställa tillbaka möblerna helt på egen hand. Risken är väl bara att hon irrar omkring med dem och inte hittar rätt ställe. Hon kanske tar fel på dörr så de hamnar ute i trapphuset? *oroliga* Kurr och burr.

  Dui och Deco - javisst, ni vet ju hur det är när det händer saker! Att allt ska ändras? Om det nu inte är till det bättre, som att klistra upp tomma kattmatsförpackningar som man kan slicka ur såsen eller gelén ur! *slurp* Men sådana förbättringar tycker visst inte matte är nödvändiga. Ytterst märkligt. Buff tillbaka.

  SvaraRadera
 4. det låter oroväckande med tassverkare och bli instängd dessutom så man inte kan kontrollera vad dom har för sej. Nej, det tycker jag inte om. *orolig*

  SvaraRadera
 5. Vad Mysigt, men väskor är också mysiga!
  *kaninsniff*

  SvaraRadera
 6. Maya - det är inget roligt att vara instängd, när man märker att det händer något spännande någon annanstans. Alla tassverkare som kommit till oss har haft katt själva. Då tycker man väl att vi kunde få vara med? Vi kunde kontrollerar att klistret är omrört ordentligt och känna efter om målarfärgen torkat. Tass!

  Kaniniss och Materia - det är lite läskigt med dörrklocka och knackningar. Då är det skönt att kunna gömma sig i en låda. Eget fönster har den också! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Förstår dig! Det gör ont när man har så bra hörsel. Men gå upp mitt i natten och börja för oväsen. Då kommer din matte få känna på hur det känns! *gnuggar tassar*
  *kaninsniffar* Kaniniss

  SvaraRadera
 8. Otack är kattens lön. Ni är inte ensamma om att ha det så kompisar. *tröstartass* Tassverkarna vill nog inte ha er i närheten, för då skulle ni bara hitta alla fel de skulle göra.

  SvaraRadera
 9. Kaniniss och Materia - ja, ni kaniner hör nog lika bra som vi kissar, så ni vet hur det är. Hmm, hämnd mitt i natten låter inte dumt. Tack för tipset! Kurr och burr.

  Sippo - visst är det konstigt att ens arbete uppskattas så lite. Tack för tröstartassen, det behövdes. Säkert är det så, att tassverkarna skulle bli lite nervösa, om de blev inspekterade av oss. De kanske inte är vana vid, att man vänligt påjamar vad som kan förbättras. Tasskram.

  SvaraRadera
 10. Det är jättejobbigt att bli instängd. Eller utstängd. Dörrar ska vara ÖPPNA, så att man fritt kan passera när man vill. Hoppas att tassverkarna har gett sig iväg nu, så att ni har hela er egen lägenhet till förfogande igen.

  SvaraRadera
 11. Gustav - det var klokt jamat. Om man nu ska ha dörrar, ska de självklart vara öppna! Ikväll ska vi hjälpa matte lite mer. Nu ska möblerna tillbaks in i första rummet. Sedan ska sovrummet tömmas, för det står näst i tur att tapetseras. Bäst att gå riktigt nära mattes fötter, så att hon säkert hittar vägen med skrivbord och bokhyllor! Tass.

  SvaraRadera
 12. Tycker inte de e rätt att hota en stackars katt med indragna Dentabitsransoner för hjälp med husdekorationer! Tvärtom borde matte ge dentisar i konsult arvode till den lilla konstnären!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 13. Nea- där har du onekligen en poäng! Naturligtvis borde Rasmus få betalt för sina ansträngningar. Buff tillbaka.

  SvaraRadera
 14. Hihi.. Sköna bilder!
  Vi känner till det där med renovering och tapetsering! Våran matte är galen när det gäller sånt!
  Fast vi vill gärna hjälpa till med en tass eller två..men det vill inte matte! Taskmört!

  Tassar
  //3 katter

  SvaraRadera
 15. Husse vägrar att ta in såna där arbetsgubbar. De bara bråkar och gör fel påstår husse. Tapeter har också en förmåga att gå sönder vid beröring.
  Tant Kapten Karlsson har målat djungel på våra väggar när de blev lite för mycket tass spår i tapeten. Det blir så när möss springer i väggen.
  Ni har väl sett vägg måleriet det finns bilder på vår sida.
  Pricken har i natt testat våningssängen för alla ålyngel den var verkligen härlig. Jodå det hördes på snarkningarna :-).
  Nu väntar vi på att husse ska bygga en djungelhydda till oss av vass.
  Den där lådan med tittfönster är verkligen bra *funderar* kan nog användas vid jakt.

  SvaraRadera
 16. Tre katter - hej! Hmm, vad är det med mattar och tapeter, egentligen? Sedan kunde man ju tro att människorna skulle bli glad för lite tassistans, men märkligt nog verkar det inte så. Ändå har vi så många kloka kattentarer till allt! "Skarvarna är MYCKET snyggare när de är fräckt fransiga och sönderkloade! Hederstass!" Kurr och burr.

  Pricken, Moses, Svart och Pi - det är verkligen skamligt att tapeter inte håller för lite musorientering. Det var jättefiffigt att måla en djungel. Vi har minsann sett hur fin den är! Då är ni djungelkatter, väl? *storögda* Fönsterlådan är säkert bra kamouflage vid jakt, men man måste öva att göra snabba och överraskande uthopp så man inte fastnar i locket. Tass.

  SvaraRadera
 17. TREVLIG VALBORG ALLA PÅ TVÅ OCH FYRA BEN

  OCH RASMUS HURRA PÅ DIG NU BLIR DU STOR

  SvaraRadera
 18. hej på er grabbar!
  ni verkar ju ha det helmysigt!
  här hoppade jag upp och slickade matte i örat,för jag va hungrig,matte vaknade med ett vrål o att hon fått en fontän i örat! hehe...
  /tass

  SvaraRadera
 19. Vår matte tar fram nåt stinkande klet och sätter på väggarna. Hon tror inte vi ska lyckas förstöra det lika fort som papperet på väggarna. Som om revorna på väggarna vore vårt fel. Det är ju flugorna som gör det när de går på väggarna.
  Jag tycker ni var duktiga som hjälpte till synd att det inte uppskattades ;-)

  SvaraRadera
 20. Pricken, Svart, Moses, Pi - tack, detsamma önskar vi! Rasmus jamar, att han redan börjar känna sig märkbart större. *spänner ut bringan* Han hoppas kunna äta en hel gnu imorgon. Matte påstår dock, att dessa är extremt sällsynta i grannskapet. Kurr och burr.

  Pip och Murre - vi har haft det riktigt mysigt, fast det har varit väldigt stökigt med alla ihopskjutna möbler. Desto bättre för oss! Det bildas många spännande vinklar och vrår för en katt att gömma sig i. Öronslick verkar vara ett härligt sätt att vakna. Förstår inte varför er matte vrålade. *funderar* Tass!

  Sol-Måne - stinkande klet? Tur att matte inte känner till det knepet. Fast naturligtvis är det som ni jamar, klart att det är flugornas fel om tapeterna går sönder! Matte borde verkligen värdesätta vår hjälp mer. *suckar* Tur att det finns snälla bloggkompisar som berömmer oss! Tasskram.

  SvaraRadera
 21. Vi brukar också vilja vara där allting händer, men då heter det att vi är i vägen! Tvåbeningarna är så otacksamma! *muttrar*

  Tassliga kramar! / Bröderna Bus

  SvaraRadera
 22. Chinook och Cherokee - visst vill man ju vara med! Förstår inte hur människor ens kan få för sig att vi skulle vara i vägen. *fnys* Det är väl inte hela världen om de får vänta en halvtimme med att ställa en möbel på plats, bara vi får nosa färdigt först? Kurr och burr.

  SvaraRadera