torsdag 8 april 2010

Torgvantar och nätstrumpor

Vår matte kan verkligen vara onödigt misstänksam av sig! Vi anser, att hon alldeles för lättvindigt skyller saker på oss. Det kan ju faktiskt finnas alternativa förklaringar till det mesta som händer.


Bevisföremål 1 A. Bättre begagnad strumpa.


Ett exempel, bara. Fakta: den här strumpan är väldigt lik en schweizerost. Full av hål. Men hur gick det egentligen till? Här vidtar spekulationer!


Mattes version: 
- Rasmus! *strängt* Har du tuggat på mina strumpor, din busmisse?


Rasmus: *host* Nu tycker jag inte att vi ska förhasta oss!

Rasmus version:
- Nu tycker jag att du drar förhastade slutsatser, matte. Jag kan tänka mig väldigt många förklaringar till att strumpan ser ut så där, faktiskt. En hel tassfull. Öööh... Hör bara!
 1. Undersökte du den ordentligt innan du köpte den? Den hade kanske vädringsluckor redan då!
 2. Du läste nog inte skylten i affären tillräckligt noga! Det stod nätstrumpor. Inte ankelsockar.
 3. Du har nog inte klippt tånaglarna ordentligt. Därför har det nötts hål på strumpan. Ditt eget fel, alltså!
 4. Har du filat och smort in fötterna ordentligt? Annars blir det lätt förhårdnader! Följden: se punkt 3 på listan.
 5. Du har gått i sömnen matte. Då klippte du hål på den alldeles själv, för du ville ha nätstrumpor.
Det var bara några av en hel kattiljon troliga orsaker. Folk köper ju torgvantar med fingrarna avklippta. Klart att det finns strumpor med hål i då. Inte raggsockor, men sommarvarianter. Så att det inte blir så svettigt om tassarna när det är varmt ute. Åh, jag måste börja skissa på ett designförslag! *rusar iväg* 

10 kommentarer:

 1. Just det Matte! Ta inte förhastade slutsatser.
  Rasmus version låter troligt!
  *kaninsniffar*Kaniniss

  P.S Om detta problem inte löser sig får ni nog ta upp det i domstol. *fnissar*

  SvaraRadera
 2. Det var det fräckaste att anklaga en stackars katt. Jag tycker Rasmus förklaringar var väldigt trovärdiga. *tass*

  SvaraRadera
 3. Så har det hänt igen! Det är ju så enkelt att misstänkliggöra en stackars, antagligen helt oskyldig, katt. Eftersom Rasmus ju inte verkar ha något minne av händelsen (även om han inte direkt förnekar inblandning)tycker jag det verkar ställt utom allt tvivel att han är skyldig. Matte kommer på en trolig orsak medan Rasmus räknar upp fem troliga orsaker. Klart att Rasmus är mest trovärdig.

  SvaraRadera
 4. Tryckfelsnisse var igång, det ska naturligtvis stå att det verkar ställt utom allt tvivel att han är Oskyldig!

  SvaraRadera
 5. Varför skulle just Rasmus ha något med saken hrm, strumpan att göra! Det ser ju alla att det är strumpmalen som bor i tvättmaskinen som varit framme. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Kaniniss - bra att du håller med! Rasmus kom faktiskt med en väldans massa trovärdiga förslag. Tack för tipset om domstol. Ska tänka på det om inte matte slutar med sina beskyllningar. Kurr och burr.

  Sippo - visst är det fräckt att bara häva ur sig anklagelser på så lösa grunder! Rasmus förklaringar låter synnerligen sannolika, tycker vi. Tassen.

  Kattson - det visar väl bara hur enkelspårig matte tyvärr kan vara ibland. Som du säger, så kommer hon bara på en enda trolig orsak och börjar sedan snegla misstänksamt på omgivningen. Rasmus tackar för stödet angående trovärdigheten! Tasskram.

  Dui och Deco - strumpmalen glömde vi, men självklart kan den vara den skyldige! Ännu en anledning att inte anklaga Rasmus för att varar strumpgalen. *buff*

  SvaraRadera
 7. Vi tror att matte har gått utan skor utomhus då brukar strumpor se ut så.
  Husse brukar göra så ibland..........
  Förresten kan man fylla såna lite halv dåliga strumpor med kattmynta. Snöra åt lite här och var sen kan man ha skitkul. Att slåss med kattmynta strumpor är skoj.
  Tittar igen på strumpan hmm det är ju tandavtryck på strumpan *funderar* Den där tröjan hade också tandavtryck *funderar mera*
  Ser faktiskt ut som avtryck av katt tänder.
  Men det så klart matte skulle nog passa i nätstrumpor och torgvantar.

  SvaraRadera
 8. Pricken, Svart, Moses och Pi - attans att matte hann slänga nätstrumpan. Kattmyntastrumpor låter riktigt, riktigt skojigt! Det måste vi prova vid tillfälle. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Fnissssss! Vi fnissar så vi ramlar av tangentbordet här!Det här är underhållning på högsta nivå. Klart att Rasmus är o-skyldig.Inget jam om saken!

  SvaraRadera
 10. Fjutten - oj, ramlar ni? Det var inte meningen. Men visst är det skojigt att höra Rasmus utläggningar! Att det finns så många andra alternativ tyder ju på att kvittermissen inte har gjort något. Tassen.

  SvaraRadera