lördag 17 april 2010

Mera fotokull

Vad roligt, vi har blivit fotokullade igen. Det är Siri, Blueberry och Wildberry som har utmanat oss på leken.


Vi får fuska lite med urvalet av bild. Samma bild som senaste gången vill vi ju inte ta. Vi tänkte ta tionde bilden i andra mappen, men den föreställde pepparkakshusbygge med barnen till mattes kompis. Barnens mamma vill inte lägga ut bilder på dem på Facebook, så då respekterar vi förstås det även på vår blogg. Det fick bli bilden bredvid. En kattbild!  Vilken överraskning. *fniss*


De som vill, kan kanske leta i sina fotomappar och vara med i fotokull?


Findus: Få se nu, höger tass där, och så tar man spjärn…
Här är Findus ungefär ett halvår gammal, och i full färd med bus, som ni ser. Han försöker klättra upp i vår kattvakts stora, tjusiga … eh, växt. (Mattes blomsterkunskaper, ni vet.) Matte bodde nämligen med oss några dagar hos vår kattvakt så att vi skulle bli inskolade och vänja oss vid snälla kattvakten och den nya lägenheten.


Som ni ser vande vi oss jättesnabbt. Kattvakten hade en massa fina blommor, vilket vi knappt sett förut, då matte på den tiden inte ens hade blommor som kattgodis hemma. Blommorna älskade vi från första stund. De gick att äta på, dra loss blad ifrån, klättra upp i. Dessutom kunde man jaga blomflugor och krafsa lite i jorden.  Ja, det var väl en bråkdel av vad två halvårsgamla kattungar med mycket energi kunde hitta på. Man behövde nästan kratta golvet första kvällen, för att få upp allt spill.


Det var nästan så att matte blev lite blek,  och såg framför sig räkningen från blomsteraffären när hon skulle få ersätta alla blommor som fick sig en törn. Riktigt stora exemplar av växter är visst inte så billiga?


Som tur var, blev blommorna faktiskt inte skadade, även om de hade något färre blad efter vårt besök. Snälla kattvakten bara skrattade och tyckte det var roligt att låna ett par katter för en tid. Hon saknade nog sina egna, som gått över Regnbågsbron efter att ha blivit väldigt gamla. Det ska kanske till en kattmänniska, för att tycka att palmklättring är ett normalt tidsfördriv för en liten kisse?

2 kommentarer:

  1. Vilken fin bild! Ser ut att vara ett jättestort träd! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Dui och Deco - det var sååå högt! *visar med tassen* En gång hann jag faktiskt klättra upp en bit, men då hade matte inte kameran framme. Kurr och burr.

    SvaraRadera