söndag 11 april 2010

Sol i pälsen

När solen lyste så ljuvligt varmt, så passade vi på att lufta pälsarna lite på balkongen. Den är förstås inglasad. I ena kanten finns en nätram, så att man kan öppna för att släppa in alla vårens spännande dofter.

Isak: Den här bänken är en hel kattlängd! 
*sträcker spinnande på sig*

På balkongen har vi en bänk med dyna och filtar. På sommaren finns här också ampelliljor och pelargoner, så vi har lite att nosa  och tugga på.

Rasmus: Spana in den där pippisen, grabbar!

Även Findus var ute en vända och luftade tassarna. Sedan var det tvunget att undersöka om balkongen såg likadan ut efter den långa vintern.

Findus: Här är jag på balkongen... 
Matte? Matte! Sluta fåna dig!

Det är bara matte som är larvig. En bekant, som vet att matte är kattokig, såg motivet på den lilla hinken från fel håll, upp-och-ned. Bekantingen frågade om det var en röd katt. Matte tyckte det var lite roligt. Det tyckte inte jag! *fnyser* Förresten, om det är någon bilden påminner om så är det Rasmus. Han är envis som en rödprickig gris! Det brukar faktiskt matte också säga.

Findus: Okej, har kollat hela bänken nu. Allt är som det ska!

7 kommentarer:

 1. Det är oerhört viktigt att undersöka allting när det varit en sån lång och hård vinter. Tänk om balkongen hade fått frostskador. *ryser*

  SvaraRadera
 2. Sippo - frostskador, hemska värld! *oroliga* Då hade vi nog inte fått lufta pälsen före midsommar! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Oj vilken fin, kattvänlig balkong ni har. Skulle önska att alla katter hade tillgång till en sån. Måste vara jättemysigt att ligga på en dyna på bänken och bara bli solvarm i pälsen. Hoppas få fler balkongrapporter snart.

  SvaraRadera
 4. Vi har också fått sol nu! Varmt om öronen. mmmm *drömmer*
  *Kaninsniffar* Kaniniss

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med alla dofter och solen och värmen och..ja det är superskönt helt enkelt! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Härligt med balkonger. Lite trist att vi inte har någon. :(

  Tycker inte alls du liknar en rödprickig gris! Inte Rasmus heller så de så. :)

  Nospussar

  SvaraRadera
 7. Kattson - åh, den är fin att vara på, speciellt när matte hunnit fixa till den lite mer! *drömmer* Matte tycker, att det inte är mer än rätt att den är kattanpassad eftersom det är vi som är hemma hela dagarna. Vi håller med! *kurr*

  Kaniniss - visst är det härligt med sol! *spinner* Såg dina fina bilder med vårblommor. Det var väl underbart att kaninsniffa på? Öron och tassar ska vara varma, annars är det inget roligt väder. *svansknyck* Kurr och burr.

  Dui och Deco - det både luktar godare och är vackrare ute. Som om hela världen vaknar till liv igen! Och det gör den ju, förstås. Mera vår och sommar! *buff*

  Nea - det är toppen med balkong! Men du kanske är en sådan där tuff kattjej som kan ta prommisar med matte kopplad?

  Tack, det var skönt att höra att vi och nöffeskinkan inte var lika varandra. *tröstad* Tasskramar.

  SvaraRadera