onsdag 14 april 2010

Vårblomster

Hos våra bloggkompisar har vi läst om ena vårtecknet efter det andra. Det ser jättehärligt ut! Därför tänkte vi skicka ut vår matte med blixtmojängen för att ta lite vårbilder.


Problemet är, att matte nog fick det här med vårblommor om baktassen. Möjligen är hon ursäktad, då hon är uppvuxen lååångt upp i norr och har sporren mitt i tassen när det gäller florainslag.


Ingen tuss-i-lago. Dock en tuss-i-lägenheten.

Tidig kattfot.

En viss censur har fått utövats. Mattes illustrationer av musöron och ostkrokusar har förpassats till en obskyr fotomapp.

20 kommentarer:

 1. "Fniss" hon är då för rolig eran matte! Hur är det mer era andra växter??Har ni några? Med tanke på att er matte fått vissa detaljer om baktassen så..Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Näe, sådär ser då inte våra blommor ut. Ni får nog skicka er matte på nån slags kurs tror jag. Tassen!

  SvaraRadera
 3. Dui och Deco - mjau, vi har några ampelliljor och pelargoner. De är nästan omöjliga att ta död på. Matte har inte lyckats, i alla fall. :) Dessutom tuggvänliga för oss. Nosbuff tillbaka.

  Gustav - matte hälsar, att vårblommor inte fanns på samma sätt där hon växte upp. En kurs vore kanske på sin plats. Svårt när man förväxlar en blåsippa med en blåmes. *kurr*

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det räcker med vårfoton i och med att matte har fotat kattfoten. Bättre vårtecken kan man knappast tänka sig. Särskilt som det är ett bra motiv för ALLA årstider.

  SvaraRadera
 5. Kattson - så är det, kattfoten måste vara det allra bästa motivet. Det gäller egentligen hela katten också? Vilken tur att matte lyckades få något foto rätt, i så fall! *lättat* Tass!

  SvaraRadera
 6. Matte säger att hon nog bra gärna hade velat se den där ostkrokusen... hon gillar sådana, i alla fall den ätbara sorten. Vi tycker att kattfoten var snyggast!

  Tass från klosterkatterna.

  SvaraRadera
 7. Ja, Det kanske är en ny vårblomma?! Man vet inte *skrattar*
  *kaninsniffar* Kaniniss

  SvaraRadera
 8. Då är det inte bara min förvirrade husse som är helt borta när det gäller blommor. *pust* Snygg tass förresten.

  SvaraRadera
 9. Klosterkatterna - vi vet inte om det blev något kvar av motivet av ostkrokusarna. Matte var misstänkt smulig om munnen... Kattfoten var ett ovanligt lyckat exemplar. Nosbuffar.

  Kaniniss - undrar om matte har hittat en hel glänta full med nya, spännande vårblommor? *funderar* Kurr och burr.

  Sippo - tack, tassen var riktigt fin. Blommor ute som inne är knepiga, påstår matte. Hemskt känsliga. Man kan inte glömma bort dem ens för en sådär 7-8 veckor så börjar de se väldigt annorlunda och tråkiga ut. Tassen!

  SvaraRadera
 10. Härligt med lite humor, kattfoten är ju bättre än vilken blomma som helst :) Tasskramar!

  Du har blivit antagen till Fotokull.
  Spelreglerna är att man går in på sin första fotomapp och väljer den tionde bilden.
  Man publicerar fotot i sin blogg med bakgrundshistorien.
  Sedan måste man välja ytterligare 4-5 bloggare som ska leka fotokull (inte mig). Sedan ska man skriva detta meddelande till dom man fotokullar.

  SvaraRadera
 11. Hahaha *kurr, kurr* så skojsiga ni är!
  Mamsen skrattar så tårarna sprutar! Hon är lustig den där mamsellen!Eller heter det mammasellen när det är mamma? Eeeehhh...???
  Tasskramar!

  SvaraRadera
 12. Siri, Blueberry och Wildberry - kul att skoja lite. Och mattes ack så icke-gröna fingrar kan man fnissa ganska ohejdat åt! :D

  Vilket fint repurrtage om er i Kattliv! Hoppas att tidningen kommer i affären snart så ni kan kika. Matte måste visa er.

  Ställer gärna upp på lite fotokull igen, men får välja en annan mapp den här gången. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 13. Chinook & Cherokee - vi tackar och jamar för berömmet! Tycker både mamsell och mammasell låter bra. Med tanke på bristerna (luckorna) i mattes blomsterkunnande kanske man också kan säga mamelucker? Nosbuffar.

  SvaraRadera
 14. Hihi, vilken fin kattfot. Den funkar ju bra även för pollenallergiker ;-)

  Vår matte är lite knasig. Hon satte platsblommor i blomlådan på verandan.

  SvaraRadera
 15. Hehehe, *kurr, kurr*

  SvaraRadera
 16. Sol-Måne - det har ni ju rätt i, kattfoten finns det inget pollen på! Måste vara väldans allergivänlig.

  Er matte låter klok, tycker vi. Plastblommor är nog så lättskötta, att även vår matte skulle klara av dem. :D
  Kurr och burr.

  SvaraRadera
 17. Å vilka fina vårblommor! Ni har verkligen en underbar humor! När vi tittar ut genom fönstret ser vi snö(dropppar)...

  SvaraRadera
 18. Chinook och Cherokee - *fniss* Nosbuffar.

  Fjutten - vi tackar och jamar! Snö(droppar), hihi, där fick du till det! Droppande snö ser man jättemycket av vid den här årstiden även där matte växte upp. Det var ännu lite mer norrut än Boden, så klassiska vårblommor var det ont om. Det är väl därför matte har fått använda fantasin... Tassen!

  SvaraRadera
 19. Ser ut som en tass mot tuss den där första bilden. :)

  Kattfoten är inte dum den heller. Klart vackrare än både tassilagom och vanlig kattfot.

  Nosbuff

  SvaraRadera
 20. Nea - visst var det tass mot tuss på första bilden! Det matte gör är ju alltid skojigast att vara med på, så pälstussen fick liksom inte vara ifred. Matte insåg till slut, att en tass naturligtvis bara förbättrar bilden.

  Kattfoten var söt, tycker vi med. Rasmus blir riktigt mallig för allt beröm! Men matte hälsar, att man blir så glad när man ser gula små solar ute, som de ljuvliga vårbilder du hade med på din blogg.

  Buffar tillbaka.

  SvaraRadera