måndag 12 april 2010

Sovplatsregler

Matte klagade på att hon sovit så lite i natt. Därför har vi satt upp några enkla men tydliga sovplatsregler. Dessa kan omedelbart kompletteras med ytterligare regler, om behov uppstår. Medkatter kan gärna vara behjälpliga i formuleringen av ytterligare tillägg.

 1. Bästa sovplatsen är där din människa ligger.
 2. Denna plats tillhör följaktligen katten.
 3. Skulle din människa förfoga över en dubbelsäng, får hon vara beredd att byta till andra sänghalvan.
 4. Naturligtvis förbehåller katten sig rätten att byta sänghalva. Människan skall då utan knot byta tillbaka.
 5. Alla klagomål om att "ligga krökt som en räka" mellan katterna skall kompenseras med en stor portion räkor. En katt tolererar inte att jama om räkor om dessa inte serveras omedelbart!
Findus: Förstår inte vad matte jamar om! 
Jag har sovit så gott, så gott. *zzz*


För de bloggläsare som eventuellt bor i storstockholmsområdet:
Matte vill, att jag tassar ner en sak till. Inte om att sussa sött. Utan om ett tips på föreläsningar som hålls på djursjukhus. Det ska handla om hundar och katter. Bra va´?

8 kommentarer:

 1. Ytterst välformulerade regler. Ni fick helt klart det mest väsentliga.

  SvaraRadera
 2. Sippo - tack. För att undvika MISSnöje på morgonen är det viktigt med tydliga regler! *nickar förnumstigt* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Är det fler som har problem med sovutrymmet!
  Husse stönar och stånkar vrider och vänder sig så det stört omöjligt att vila. En gång vaknade han och hade ont överallt. Han sov fel. Alltså tvärs över sängen uj va sur gubben såg ut. Ni har tagit hela sängen morrade han. Nu ska han bygga våningssängar till oss jo då nästa vecka nu får det vara nog suckar han.
  Varför inte fylla hela rummet med doftande hö det vore läckert. Inget bråk om sovutrymmet!!
  Vi bodde som små kattisar i hö i ett stall det var trivsamt.
  Det är väl inge farligt att tvätta fönster de går ju in i rummet så att säga när det öppnas eller hur. Vi misstänker att eran matte inte vill tvätta fönster. Husse tvättar bara fönster om dagen inte går att skilja från natten. Tur att man har bra ögon.

  SvaraRadera
 4. Vilka bra regler! De ska genast sättas upp här hemma! Särskilt regeln om räkorna var bra! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Fankattiskt bra regler. Jag känner behov av en komplettering. 6. Om människa skulle MISSförstå allt och säga att KATTEN ska flytta på sig ska missförståndet genast klaras upp genom servering av en stor portion Dentabits.

  SvaraRadera
 6. Mjau, vilka himla förnuftiga regler! :-)

  SvaraRadera
 7. Mycket bra och tydliga regler! Skulle dock vilja flicka in att räkor skall serveras innan sängdags - varje kväll.

  Nosbuffar!

  SvaraRadera
 8. Pricken, Pi,Moses, Svart - våningssäng låter skoj! Det brukar vara populärt att ligga högt uppe. Matte är nog inte så förtjust i att putsa fönster, men de här är lite knepiga. De öppnas inte inåt, utan ska liksom slå en frivolt och vändas runt sin egen axel så att utsidan kommer inåt för att man ska kunna tvätta dem. Synd att man inte kan köra dem i tvättmaskinen. Kurr och burr.

  Dui och Deco - tackar! Räkregeln är synnerligen viktig. Nosbuffar.

  Kattson - en ytterst genomtänkt komplettering. Tänk om någon människa tror att det är KATTEN som ska byta plats! Det måste naturligtvis finnas en regel för den situationen. Tass.

  Molly och Grabbarna - tack, vad bra att ni gillar dem. Vi tycker de är bra för att förhindra MISSförstånd om vems plats sängen egentligen är. *kurr*

  Nea - *bläddrar i reglerna* Ååå, DEN regeln hade vi missat! Låter som sunt kattförnuft, jamar vi. Räkor... Buff tillbaka.

  SvaraRadera